Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Agi2006 11:20, 17 lip 2021

Marta mam wiele planów bo i terenu do zagospodarowania trochę jest. I może się powtórzę ale liczę na Waszą pomoc w działaniach projektowych. Jak tylko nadejdzie TEN moment to będę rysować. ... Jedno wiem napewno. Nigdy więcej bukszpanow. Właśnie dziś odkryłam ponownie ćmę. Od razu oprysk mimo że to nie wieczór. Ale nie wiem co z tego będzie bo miałam lepinox rozrobniony w butli z przed dwóch miesięcy i juz po oprysku doczytałam ze roztwór można przechowywać do 12 godz.
Rojodziejowa 20:26, 17 lip 2021

Aga trzymam kciuki za bukszpany.

A wiesz, ze u mnie seslerie tez nie dawały, a właściwie nie daly rady? Może te nasze tereny to nie na seslerie.

Kibicuje mocno i czekam gdzie te rabaty planujesz
Martka 21:04, 17 lip 2021

Aga, dobrze, że czujnie obserwujesz bukszpany, ćma nie daje za wygraną. Ja ich nie mam z innego powodu, nie leżał mi ich zapach... ale w ogrodzie zawsze będzie to "coś", co nie pyta czy nam się podoba czy nie. U mnie z kolei na trawniku brązowe plamy, wszystko wskazuje na chrabąszcze majowe, sporo ich znajdywałam przekopując darń pod rabaty.
Planów jestem ciekawa bardzo czekam w takim razie na TEN moment
Agi2006 21:46, 18 lip 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Aga trzymam kciuki za bukszpany.

A wiesz, ze u mnie seslerie tez nie dawały, a właściwie nie daly rady? Może te nasze tereny to nie na seslerie.

Kibicuje mocno i czekam gdzie te rabaty planujesz

Asia drugi sezon u mnie seslerie i widzę że jedne sobie radzą a drugie nie. Mimo tych samych warunków. Te co usychaja próbowałam wyrwać sprawdzając czy się trzymają mocno i czy przypadkiem nie mają uszkodzonych korzeni. Ale chyba nie bo nie udało mi się wyrwać ani źdzbla. Obserwuje wiec nadal. Te co całkiem uschna wykopie i poogladam z każdej strony. ...
Agi2006 21:53, 18 lip 2021

Martka napisał(a)
Aga, dobrze, że czujnie obserwujesz bukszpany, ćma nie daje za wygraną. Ja ich nie mam z innego powodu, nie leżał mi ich zapach... ale w ogrodzie zawsze będzie to "coś", co nie pyta czy nam się podoba czy nie. U mnie z kolei na trawniku brązowe plamy, wszystko wskazuje na chrabąszcze majowe, sporo ich znajdywałam przekopując darń pod rabaty.
Planów jestem ciekawa bardzo czekam w takim razie na TEN moment

Marta chyba niestety dwumiesieczny lepinox nie pomógł. Dziś u nas cały dzień deszcz ale jak tylko jutro będzie lepsza pogoda to będę pryskac bukszpany jeszcze raz tylko juz nowym roztworem. A co do rabat planowanych to ten moment nadejdzie jak zrobimy murki i schody przy skarpie. Wtedy powstanie rabata na górze murku pomiedzy bukami ktore juz sa posadzone,rabaty dolne przy brzozach, docelowe miejsce na basen, placyk z altana itp. Za murek bierzemy się pewnie we wrześniu jak schowamy basen.
Agi2006 21:56, 18 lip 2021

A tutaj to miejsce pod rabatę, murek itp

I od drugiej strony

Agi2006 22:01, 18 lip 2021

I trochę starych nowości szczególnie na prośbę Marty
Placyk z kostki gotowy i miskanty dzielone na wiosnę dostaly żwirek w nogi

Agi2006 22:04, 18 lip 2021

Agi2006 22:07, 18 lip 2021

Agi2006 22:09, 18 lip 2021