Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Podwójna natura bliźniaka w ogrodzie...

Johanka77 21:22, 26 sie 2021

Fajnie, że wróciłaś! Tęskno mi było!

Ja oczywiście czekam na więcej zdjęć

Zakupy mi się podobają. Ja ostatnio też nowe hakonki nabyłam - Greenhills i Mulled Wine.
Agi2006 22:10, 26 sie 2021

Rojodziejowa napisał(a)
Mnie się tu podoba wszystko!

Odętke też mam, ale nie w takim miejscu. Tam gdzie dałaś wygląda super, jak ma w towarzystwie tylko "zielone".

Jaką masz ziemię? Bo te seslerie i rozchodnik ładnie rosną u Ciebie

Asia no dziękuję Czerwienię się

Co do odętki to zobaczę w następnym sezonie jak to będzie. Nie wiem czy nie zbiegnie mi się jej kwitnienie z kwitnieniem caradonny i wtedy juz nie będzie tylko w "zielonym".......

Co do ziemi to u mnie tylko i wyłącznie glina ale wszystko co sadzę to w mieszankę: rodzima glina, ziemia uniwersalna z worka,kora,piasek i obornik granulowany bydlecy. O proporcje nie pytaj

A co do seslerii to na chwilę obecną jest to dla mnie najtrudniejsza z traw. Juz kiedyś pisałam ze nawet rosnące obok siebie wyglądają skrajnie inaczej.
Wiaan 22:12, 26 sie 2021

Śliczne fotki. Nigdy nie widziałam odętki, nawet nie wiedziałam że istnieje jest elegancka i z seslerią bardzo pasuje. Jest u Ciebie ładnie limonkowa.
Agi2006 22:20, 26 sie 2021

HannaR napisał(a)
Jak zwykle piękne zdjęcia ślicznego ogrodu.
Dochodzę do wniosku, że u mnie wszystko jest za bardzo naćkane.

Hania no jak to jest ze ja przychodzę do Ciebie i zachwycam się Twoim ogrodem a w moim dostrzegam braki? ????

U mnie np. bordo pojawiło się przypadkowo (nietrafiony prezent) i juz zostało a nawet doszły inne roślinki w tym kolorze. I tez czasem myślę że jest zbyt kolorowo. Ja jestem raczej monokolorystyczna. A na prośbę męża zaczynam dokładać jeszcze żółty (buki daywic gOld, hakone z żółtymi klosami i na razie tyle )
Agi2006 22:29, 26 sie 2021

Johanka77 napisał(a)
Fajnie, że wróciłaś! Tęskno mi było!

Ja oczywiście czekam na więcej zdjęć

Zakupy mi się podobają. Ja ostatnio też nowe hakonki nabyłam - Greenhills i Mulled Wine.

No ja też się stesknilam. Szkoda ze tak mało czasu mam na O. Od września zaczyna mi się jeszcze szkoła. Będę mieć w domu pierwszoklasiste.

Asia a jeśli chodzi o hakonki to myslisz ze moja to aureola? Gość miał jeszcze all gold. Ale coś mi się ubzduralo że te all gold na słońcu nie wytrzymają. A tam gdzie sadzilam mam słońce do południa.

A o tych Twoich mulled wine nie słyszałam.
Agi2006 22:33, 26 sie 2021

Wiaan napisał(a)
Śliczne fotki. Nigdy nie widziałam odętki, nawet nie wiedziałam że istnieje jest elegancka i z seslerią bardzo pasuje. Jest u Ciebie ładnie limonkowa.

Wiaan jak kupiłam odętke to np.nie wiedziałam że się rozlazi jak ID. Ciekawe jak u mnie będzie rosła. A seslerie nie wszystkie takie fajne limonkowe. Zrobię zdjęcia tych co straszą dla porównania
Martka 22:44, 26 sie 2021

Agi, piękne zdjęcia i zakupy udane! Nie miałam pasiastych hacone, nie rozpoznam, ale ładne sadzonki.
Lubię kolorowe ogrody, ale dochodzę do wniosku, że najlepiej wypoczywam w ogrodzie z ograniczoną paletą kolorów. U Ciebie świetnie stonowane rabaty. Pierwszoklasista to wyzwanie, oby mógł przeżywać swój start stacjonarnie, trzymam kciuki!
Johanka77 06:43, 27 sie 2021

Agi2006 napisał(a)

No ja też się stesknilam. Szkoda ze tak mało czasu mam na O. Od września zaczyna mi się jeszcze szkoła. Będę mieć w domu pierwszoklasiste.

Asia a jeśli chodzi o hakonki to myslisz ze moja to aureola? Gość miał jeszcze all gold. Ale coś mi się ubzduralo że te all gold na słońcu nie wytrzymają. A tam gdzie sadzilam mam słońce do południa.

A o tych Twoich mulled wine nie słyszałam.

Aga ja nie mam, więc nie rozróżnię czy to aureola czy albostriata…
Ale moja Mulled Wine też podobna, że ma czerwone końcówki

Wiaan 09:00, 27 sie 2021

Agi2006 napisał(a)
A przy okazji kupiłam hakone bez nazwy (moim zdaniem to aureola, ale może się mylę ) i odętke.

Mam u siebie aureolę i wygląda bardzo podobnie. W cieniu jest bardziej soczysta, a tam gdzie rośnie w pełnym słońcu, jest bardzo jasna. Albostriata ma żółty pasek przez środek, a aureola zielony - tak mi się wydaje też się ich dopiero uczę
HannaR 09:04, 27 sie 2021

Moim zdaniem to aureola.