No, fajnie ci wyszło. Zanim ja się uporałam z odszukaniem mojej listy roślin, ty sobie sama pięknie poradziłaś. Tak zrób. Tylko potem derenie przycinaj, żeby nie wyszły potwory
plamy są ok., ale jak dla mnie za mało koloru
tatarak dałabym na lewo od funkii, tam jest więcej miejsca i wydaje mi się że ładniej tam zagra jako plama, ale się nie upieram
na prawo od niego gdzie teraz są hosty - różowa żurawka, dalej na prawo do końca rabaty 2 rodzaje wrzośców, żółte kwitnące na biało i zielone kwitnące na różowo
przed dereniami idąc w lewo tam gdzie już nie widać można dać bergenie, duże liście będą kontrastować z tatarakiem
można jeszcze inne rośliny wstawić zamiast tych, które zaproponowałam, ale tak, by był kolor, Rh kwitną krótko i co potem
miskanty variegatus dałabym 3 po prawej stronie od drzewa i już nie dawałbym przed pniem
i po lewej też może być tak jak jest
ale to tylko moja propozycja
sama mam problem z programem graficznym
A ja tych tataraków jakoś tu nie widzę...Przy dereniach i miskantach, które też mają biało-zielone liście będzie chyba zbyt monotonnie... Lepsze byłyby te żółte w tym miejscu...
No właśnie pytałam czy nie za dużo tych pasków biało - zielonych ... I jeszcze hosty w tej kolorystyce . Mus coś zmodyfikować. Może te żółte albo właśnie dać coś zupełnie nieoczywistego. Tylko co???
Asiu Garden puzzle trochę przekłamuje i roślinki wychodza inaczej.
Te 2 derenie z lewej wychodzą w programie ogromne.Nie ma żurawki, wstawiłm coś w kolorze czerwieniastym,tak dla kontrastu.Nie ma tataraka, wstawiłam zamiast niego inne kępy.
Starałam się zrobić w tych miejscach co pisałaś.
Ja dobra nie jestem w planowaniu, ale jeśli choć troszkę Ci to pomoże to prosze bardzo
Tak patrzę i myślę, że może jednak posłuchaj dziewczyn.Ja zrobiłam Twoją wizję, ale z hostami też ładnie by wyglądałoNo i jak wytniesz wiosną trawy to bedzie pusto.
ha,ha tak się pospieszyłam, że rozrysowałam pomysł Gosi.I co teraz?????