Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

leon60 18:50, 31 mar 2015

Asiuniaa napisał(a)
Coś pobazgrałam szybciutko. Nie potrafię w tym paincie rysować.
Z tyłu miskanty, po prawej plama z tataraku , w środku plama z hostów , po lewej derenie a przed nimi np. stipa cieniutka?

ładnie
Asiuniaa 18:54, 31 mar 2015

leon60 napisał(a)

ładnie

Naprawdę ?czy tak mają plamy wyglądać?
leon60 18:59, 31 mar 2015

Asiuniaa napisał(a)

Naprawdę ?czy tak mają plamy wyglądać?

tak Asiu
Iwk4 19:23, 31 mar 2015

No, fajnie ci wyszło. Zanim ja się uporałam z odszukaniem mojej listy roślin, ty sobie sama pięknie poradziłaś. Tak zrób. Tylko potem derenie przycinaj, żeby nie wyszły potwory
Malgosik 19:57, 31 mar 2015

Asiuniaa napisał(a)
Coś pobazgrałam szybciutko. Nie potrafię w tym paincie rysować.
Z tyłu miskanty, po prawej plama z tataraku , w środku plama z hostów , po lewej derenie a przed nimi np. stipa cieniutka?

plamy są ok., ale jak dla mnie za mało koloru
tatarak dałabym na lewo od funkii, tam jest więcej miejsca i wydaje mi się że ładniej tam zagra jako plama, ale się nie upieram
na prawo od niego gdzie teraz są hosty - różowa żurawka, dalej na prawo do końca rabaty 2 rodzaje wrzośców, żółte kwitnące na biało i zielone kwitnące na różowo

przed dereniami idąc w lewo tam gdzie już nie widać można dać bergenie, duże liście będą kontrastować z tatarakiem

można jeszcze inne rośliny wstawić zamiast tych, które zaproponowałam, ale tak, by był kolor, Rh kwitną krótko i co potem

miskanty variegatus dałabym 3 po prawej stronie od drzewa i już nie dawałbym przed pniem
i po lewej też może być tak jak jest
ale to tylko moja propozycja
sama mam problem z programem graficznym
Asiuniaa 20:59, 31 mar 2015

Iwk4 napisał(a)
No, fajnie ci wyszło. Zanim ja się uporałam z odszukaniem mojej listy roślin, ty sobie sama pięknie poradziłaś. Tak zrób. Tylko potem derenie przycinaj, żeby nie wyszły potwory

Będę ciąć - jak się nauczę
Asiuniaa 21:01, 31 mar 2015

Malgosik napisał(a)

plamy są ok., ale jak dla mnie za mało koloru
tatarak dałabym na lewo od funkii, tam jest więcej miejsca i wydaje mi się że ładniej tam zagra jako plama, ale się nie upieram
na prawo od niego gdzie teraz są hosty - różowa żurawka, dalej na prawo do końca rabaty 2 rodzaje wrzośców, żółte kwitnące na biało i zielone kwitnące na różowo

przed dereniami idąc w lewo tam gdzie już nie widać można dać bergenie, duże liście będą kontrastować z tatarakiem

można jeszcze inne rośliny wstawić zamiast tych, które zaproponowałam, ale tak, by był kolor, Rh kwitną krótko i co potem

miskanty variegatus dałabym 3 po prawej stronie od drzewa i już nie dawałbym przed pniem
i po lewej też może być tak jak jest
ale to tylko moja propozycja
sama mam problem z programem graficznym

Małgosiu nie wiem czy widziałaś, że ta rabata ciągnie się dalej w lewo ma w sumie ok 20 m. Wrzosowisko jest na jej początku od lewej strony.
Sebek 21:42, 31 mar 2015

A ja tych tataraków jakoś tu nie widzę...Przy dereniach i miskantach, które też mają biało-zielone liście będzie chyba zbyt monotonnie... Lepsze byłyby te żółte w tym miejscu...

Ale to jest Twój tron

Asiuniaa 21:47, 31 mar 2015

Sebek napisał(a)
A ja tych tataraków jakoś tu nie widzę...Przy dereniach i miskantach, które też mają biało-zielone liście będzie chyba zbyt monotonnie... Lepsze byłyby te żółte w tym miejscu...

Ale to jest Twój tron

No właśnie pytałam czy nie za dużo tych pasków biało - zielonych ... I jeszcze hosty w tej kolorystyce . Mus coś zmodyfikować. Może te żółte albo właśnie dać coś zupełnie nieoczywistego. Tylko co???
Mysza 22:21, 31 mar 2015

Asiu Garden puzzle trochę przekłamuje i roślinki wychodza inaczej.

Te 2 derenie z lewej wychodzą w programie ogromne.Nie ma żurawki, wstawiłm coś w kolorze czerwieniastym,tak dla kontrastu.Nie ma tataraka, wstawiłam zamiast niego inne kępy.
Starałam się zrobić w tych miejscach co pisałaś.
Ja dobra nie jestem w planowaniu, ale jeśli choć troszkę Ci to pomoże to prosze bardzo

Tak patrzę i myślę, że może jednak posłuchaj dziewczyn.Ja zrobiłam Twoją wizję, ale z hostami też ładnie by wyglądałoNo i jak wytniesz wiosną trawy to bedzie pusto.

ha,ha tak się pospieszyłam, że rozrysowałam pomysł Gosi.I co teraz?????