Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Asi ogródek pod świerkami

Asi ogródek pod świerkami

agam 13:49, 04 maj 2015

Hej,

sporo roboty odwaliłaś ostatnio. Wszystko uporządkowane, jak lubię .
Żurawki to Georgia raczej będą, Berry są ciemniejsze.
Rozplenica bardzo ładnie będzie wyglądać z rozchodnikami, roślinki małe ale urosną i za rok będziesz dzielić.
Ciekawa jestem rabatki pod świerkami, ładnie wygląda na projekciku.

Pozdrawiam
Asiuniaa 14:09, 04 maj 2015

Kuba Agam Dziękuję dziewczyny - macie rację raczej lubię ład choć czasem chciałabym umieć stworzyć artystyczny nieład , który daje niesamowity efekt .

Nabyłam taką oto rozplenicę "fireworks ", która bardzo mi się podoba niestety doczytałam, że ona nie zimuje u nas i teraz mam dylemat co z nią zrobić - donic fajnych nie mam a szkoda mi ją do gruntu wsadzić żeby wypadła zimą. Chyba muszę się rozejrzeć za donicami - tylko gdzie znależć fajne i nie wydać fortuny? Poza tym nie wiem czy miałabym je postawić na schody wejściowe? Jaki wtedy kolor donic wybrać?I z jaką rośliną ją skomponować?

leon60 20:08, 04 maj 2015

Fajne zmiany
agam 08:41, 05 maj 2015

"Fireworks" bardzo ładne, ale jak piszesz ne zimujące u nas. Nawet nie jestem pewna czy w donicach będą w stanie przetrwać. Dziewczyny próbowały przetrzymać w domu, ale z marnym skutkiem.
Asiuniaa 08:48, 05 maj 2015

agam napisał(a)
"Fireworks" bardzo ładne, ale jak piszesz ne zimujące u nas. Nawet nie jestem pewna czy w donicach będą w stanie przetrwać. Dziewczyny próbowały przetrzymać w domu, ale z marnym skutkiem.

O kurcze - nie wiedziałam, że aż tak wrażliwe są. Szkoda, bo ładne a co roku zapewne ich nie dostanę . Mogłam w ich miejsce kupić jakieś miskanty. Nie wiem co z nimi zrobię, bo donic nadal nie namierzyłam fajnych w przystępnej cenie.
Asiuniaa 11:14, 05 maj 2015

Rabata pod świerkami pracuję nad nią cały czas ale nie jestem z niej zadowolona - brakuje mi tu czegoś - a może po prostu rośliny muszą urosnąć. zebrinusy są prawie niewidoczne na tych zdjęciach.

szemusia 22:37, 05 maj 2015

Witaj, Asiu
Na pytanie o książkę odpowiedziałam u siebie.

Widzę, ze ostro działasz w ogrodzie.
Co do rozplenicy - to chyba każdy przechodzil takie zakupy. Ja po takim spontanicznym zakupie i doczytaniu w domu, co właściwie kupiłam, zawsze zastanawiam się po co mi ten internet w telefonie
Rozplenicę myślę, że posadz w jakieś ładne miejsce. Koszt zakupu doniczek może czasami przewyższyć zakup roślinek A tak na rabatce będzie Cię do zimy cieszyć. Ja próbowałam przetrzymać w garażu rubrum i niestety nie udało się...
MirellaB 23:06, 05 maj 2015

Zmiany,zmiany,zmiany - wszystko idzie w dobrym kierunku, mi się podoba
Asiuniaa 08:29, 06 maj 2015

szemusia napisał(a)
Witaj, Asiu
Na pytanie o książkę odpowiedziałam u siebie.

Widzę, ze ostro działasz w ogrodzie.
Co do rozplenicy - to chyba każdy przechodzil takie zakupy. Ja po takim spontanicznym zakupie i doczytaniu w domu, co właściwie kupiłam, zawsze zastanawiam się po co mi ten internet w telefonie
Rozplenicę myślę, że posadz w jakieś ładne miejsce. Koszt zakupu doniczek może czasami przewyższyć zakup roślinek A tak na rabatce będzie Cię do zimy cieszyć. Ja próbowałam przetrzymać w garażu rubrum i niestety nie udało się...

Witaj Szemusiu w moich skromnych progach.
No właśnie zakup doniczek w tym roku odpuszczam - posadzę "fireworks" do tych co mam -( niezbyt ładnych) lub na rabatę.
magdziam 10:21, 06 maj 2015

będzie ładnie. Ja też kupuję mniejsze roślinki, mniejszy koszt a jeśli coś się nie przyjmie to mniejsza strata.