Jeszcze nie, ale pewnie w następnym tygodniu się zabiorę . Potem święta i nie będzie czasu na pikowanie. Trzeba je do bardzo małych doniczek dać, a najlepiej do wielodoniczek. Jak trochę podrosną przesadza się do większych.
Joasiu, czytam że szykujecie się na kiermasz lubelski.
To pewnie będą spore zakupy.
Czy tam wystawiają się szkółki czy tylko osoby handlujące materiałem ogrodniczym w tym roślinami?
Dla mnie to chyba trochę za daleko, ale kto wie? może impuls wystarczy aby wsiąść do pociągu byle jakiego... lub w samochód i w siną dal?
Pozdrawiam
Chodzi o to ,ze to są stare odmiany nie takie marketowe pędzone.Dostałam w prezencie od dziewczyny z innego forum prymulki...to są dopiero okazy;kupne zanikają a tym nic nie przeszkadza
Fajnie by było, gdyby udało Ci się przyjechać .
Niestety nie wiem, kto na targach Eden się wystawia. Wybieram się tam ze względu na spotkanie ludzi z forum. Na zakupy też niespecjalnie się nastawiam, bo wystawa to zawsze tłumy, a to mnie albo męczy albo irytuje.
Może one zimy nie potrafią przetrwać w naszych warunkach. Jeszcze przed mrozami miałam jedną prymulkę z marketu, która kwitła w grudniu. Teraz jej nie ma.
Witaj Mirello . W takim układzie przy najbliższej okazji i rozplenice pójdą pod nóż.
Zdaje mi się, że chciałaś kupić nasionka stipy. Zdaje mi się, ale pewna nie jestem. Gdybyś potrzebowała to mogę wysłać.