Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 20:22, 09 mar 2016

Jana napisał(a)
Moje przebiśniegi, kupne nie zakwitły , faktycznie chyba coś w tym jest, że trzeba je od kogoś wykopywać

Trzeba znaleźć dawcę , a z dawcami nie zawsze prosta sprawa.
jona 20:26, 09 mar 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Joasiu pikujesz już swoje begonie???

Jeszcze nie, ale pewnie w następnym tygodniu się zabiorę . Potem święta i nie będzie czasu na pikowanie. Trzeba je do bardzo małych doniczek dać, a najlepiej do wielodoniczek. Jak trochę podrosną przesadza się do większych.
Alicja169 21:17, 09 mar 2016

Joasiu, czytam że szykujecie się na kiermasz lubelski.
To pewnie będą spore zakupy.
Czy tam wystawiają się szkółki czy tylko osoby handlujące materiałem ogrodniczym w tym roślinami?
Dla mnie to chyba trochę za daleko, ale kto wie? może impuls wystarczy aby wsiąść do pociągu byle jakiego... lub w samochód i w siną dal?
Pozdrawiam
frezja 21:26, 09 mar 2016

Jana napisał(a)
Moje przebiśniegi, kupne nie zakwitły , faktycznie chyba coś w tym jest, że trzeba je od kogoś wykopywać

Chodzi o to ,ze to są stare odmiany nie takie marketowe pędzone.Dostałam w prezencie od dziewczyny z innego forum prymulki...to są dopiero okazy;kupne zanikają a tym nic nie przeszkadza
MirellaB 00:15, 10 mar 2016

Joanno u Dominiki pisałaś o rozplenicach.Moje obcięte od wczoraj. Myślę, że można ciąć. Przymrozki zdążają się również w maju.
Kawa 08:26, 10 mar 2016

macham
mi połowa popikowanych wysiewów padła ;(
aga_podlasie 09:51, 10 mar 2016

Joasiu, pamiętam, że miałaś dmuszka. Czy siałaś bezpośrednio do gruntu czy najpierw w domu?
jona 18:31, 10 mar 2016

Alicja169 napisał(a)
Joasiu, czytam że szykujecie się na kiermasz lubelski.
To pewnie będą spore zakupy.
Czy tam wystawiają się szkółki czy tylko osoby handlujące materiałem ogrodniczym w tym roślinami?
Dla mnie to chyba trochę za daleko, ale kto wie? może impuls wystarczy aby wsiąść do pociągu byle jakiego... lub w samochód i w siną dal?
Pozdrawiam

Fajnie by było, gdyby udało Ci się przyjechać .
Niestety nie wiem, kto na targach Eden się wystawia. Wybieram się tam ze względu na spotkanie ludzi z forum. Na zakupy też niespecjalnie się nastawiam, bo wystawa to zawsze tłumy, a to mnie albo męczy albo irytuje.
jona 18:34, 10 mar 2016

frezja napisał(a)

Chodzi o to ,ze to są stare odmiany nie takie marketowe pędzone.Dostałam w prezencie od dziewczyny z innego forum prymulki...to są dopiero okazy;kupne zanikają a tym nic nie przeszkadza

Może one zimy nie potrafią przetrwać w naszych warunkach. Jeszcze przed mrozami miałam jedną prymulkę z marketu, która kwitła w grudniu. Teraz jej nie ma.
jona 18:37, 10 mar 2016

MirellaB napisał(a)
Joanno u Dominiki pisałaś o rozplenicach.Moje obcięte od wczoraj. Myślę, że można ciąć. Przymrozki zdążają się również w maju.

Witaj Mirello . W takim układzie przy najbliższej okazji i rozplenice pójdą pod nóż.
Zdaje mi się, że chciałaś kupić nasionka stipy. Zdaje mi się, ale pewna nie jestem. Gdybyś potrzebowała to mogę wysłać.