Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 21:05, 27 lut 2016

gobasia napisał(a)
Joasiu widziałam ,u ciebie brunerę Jack Frost,wyłazi juz z ziemi?
ja posadzilam 2 w tamtym roku ...wszystko uschło,a nowego nic nie widać

Rozgarnęłam stare liście i coś się z ziemi wyżyna. Wcale to nie znaczy, że Twoja uschła, może inne warunki wpływają na to, że później ruszy. Cały czas mam nadzieję, że się obudzi
jona 21:06, 27 lut 2016

Rumianka napisał(a)
Ale kolorowiane krokusikowo...Nacieszę oczy u Ciebie, bo u mnie zakwitną napewno dopiero w kwietniu...

U nas dziś zimno, krokusy pozamykane i ja też cieszę oczy bardziej zdjęciami niż tym, co w ogródku
09:47, 28 lut 2016
jona napisał(a)
Coś Wam w Małopolsce często śnieg pada, ale też macie temperatury po 18 stopni. Można więc trafić na ciepły dzień pracy w ogrodzie

I jeszcze trzeba dodać wolny weekendowy dzień,bo nieraz ze smutkiem wychodze do pracy jak jest ładna pogoda i sobie myślę "Jejku,ale bym została w domciu i popracowała w ogrodzie"
Katkak 17:52, 28 lut 2016

http://archiwum.allegro.pl/oferta/oczar-posredni-diane-czerwone-kwiaty-na-pniu-120cm-i5637351720.html
Asiu zobacz co znalazłam. To alternatywa dla nas. Tyle, że Diana słabo pachnie, a wiem, że zapach jest istotny dla Ciebie.
jona 21:57, 28 lut 2016

MiloslawaIwaniecPlizga napisał(a)

I jeszcze trzeba dodać wolny weekendowy dzień,bo nieraz ze smutkiem wychodze do pracy jak jest ładna pogoda i sobie myślę "Jejku,ale bym została w domciu i popracowała w ogrodzie"

Szczególnie wiosną szkoda pięknych dni na siedzenie w pracy. Ileż rzeczy musi się zgrać, żeby można było pracować w ogrodzie .
jona 22:00, 28 lut 2016

Katkak napisał(a)
http://archiwum.allegro.pl/oferta/oczar-posredni-diane-czerwone-kwiaty-na-pniu-120cm-i5637351720.html
Asiu zobacz co znalazłam. To alternatywa dla nas. Tyle, że Diana słabo pachnie, a wiem, że zapach jest istotny dla Ciebie.

Szczepiony oczar to dopiero cudo . Dzięki Kasia za namiary . Jutro dokładnie pooglądam, bo dziś jestem taka zmęczona, że łapię się na tym iż tępo przyglądam się w ekran i nic z tego nie wynika.
mirkaka 11:25, 29 lut 2016

Znów odwiedziłam Twój ogród, co raz więcej krokusików i wiosny u Ciebie Jak Twoje zimowane chryzantemy, porobiłaś już sadzonki? Ja jeszcze nie. Nie wiem kiedy się za to zabrać?
amelia_b 11:29, 29 lut 2016

oczar śliczny jest, muszę i ja o nim pomyśleć
jona 21:55, 29 lut 2016

mirkaka napisał(a)
Znów odwiedziłam Twój ogród, co raz więcej krokusików i wiosny u Ciebie Jak Twoje zimowane chryzantemy, porobiłaś już sadzonki? Ja jeszcze nie. Nie wiem kiedy się za to zabrać?

Przez ostatnie dni zimno, ja zapracowana i nawet nie zaglądałam do krokusów.
Chryzantema ładnie i szybko w domu rośnie . Sadzonki zrobiłam w sobotę, przy okazji robienia sadzonek z pelargonii. Wprawdzie Gosia, pisała, że ona szczepi pod koniec marca - na początku kwietnia, ale zrobienie sadzonek teraz też powinno się udać
jona 21:55, 29 lut 2016

amelia_b napisał(a)
oczar śliczny jest, muszę i ja o nim pomyśleć

Też o nim myślę