Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

jona 19:40, 02 mar 2016

Cieszę się Agnieszko i mam nadzieję, że będzie ładnie rosła
Mala_Mi 20:54, 02 mar 2016

Nie wiem czy pisałam coś ostatnio czy nie.. ale podczytywałam trochę......

Oczary może i pachną, ale nigdy intensywnie.. wiec nie patrz na zapach.. nie będziesz ich wąchać. Cieszą bo kwitną na przedwiośniu. Rosną strasznie wolno.

Przebiśniegi najlepiej sadzić takie ukopane od kogoś z ogrodu.. posadziłam dużo cebulek. i mam z tej metody tylko 5 szt. które od kilku lat nigdy nie przyrosły na więcej. A te ukopane rosną i się mnożą Podobnie jest z rannikami.
bozga 21:04, 02 mar 2016

Z tymi rannikami to racja, ja przyniosłam w garści kwitnące i co roku niezawodnie kwitną. Serdecznie pozdrawiam
Napia 11:22, 03 mar 2016

Jesienią posadziłam sporo przebiśniegów i z tego co pisze Ania Mała_Mi chyba nie mogę liczyć na jakieś wielkie łany. Szkoda
jona 23:22, 03 mar 2016

Mala_Mi napisał(a)
Nie wiem czy pisałam coś ostatnio czy nie.. ale podczytywałam trochę......

Oczary może i pachną, ale nigdy intensywnie.. wiec nie patrz na zapach.. nie będziesz ich wąchać. Cieszą bo kwitną na przedwiośniu. Rosną strasznie wolno.

Przebiśniegi najlepiej sadzić takie ukopane od kogoś z ogrodu.. posadziłam dużo cebulek. i mam z tej metody tylko 5 szt. które od kilku lat nigdy nie przyrosły na więcej. A te ukopane rosną i się mnożą Podobnie jest z rannikami.

Mała Mi, ja u Ciebie tylko podglądam, przyswajam informacje o ogrodach i uśmiecham się do Ciebie i Muminków . I pozostaję oczywiście pod wpływem, bo na przykład po wykładzie o polecanych bylinach kupiłam rudbekię Goldsturm .

Przebiśniegi kiedyś kupiłam, zakwitł jeden a potem wyginęły całkiem. Teraz cebulki mam obiecane od Ani z Kamiennego, więc jest nadzieja
Ranniki też posadziłam kupcze ostatniej jesieni i nic. Znam przynajmniej przyczynę tego nic
jona 23:25, 03 mar 2016

bozga napisał(a)
Z tymi rannikami to racja, ja przyniosłam w garści kwitnące i co roku niezawodnie kwitną. Serdecznie pozdrawiam

Bożenko, teraz wiem, co zrobić: szukać kwitnących ranników i takie sadzić
jona 23:26, 03 mar 2016

Napia napisał(a)
Jesienią posadziłam sporo przebiśniegów i z tego co pisze Ania Mała_Mi chyba nie mogę liczyć na jakieś wielkie łany. Szkoda

Agnieszko, a coś Ci zakwitło czy zupełnie nic?
Marga 09:55, 04 mar 2016

Joasiu, jest już wątek spotkaniowy:
https://www.ogrodowisko.pl/watek/6539-targi-ogrodnicze-lublin-kiermasz-eden-2016-spotkanie
Jana 19:19, 09 mar 2016

Moje przebiśniegi, kupne nie zakwitły , faktycznie chyba coś w tym jest, że trzeba je od kogoś wykopywać
agnieszka_m 19:46, 09 mar 2016

Joasiu pikujesz już swoje begonie???