Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

frezja 09:11, 30 kwi 2016

jona napisał(a)

Dziś rośliny były przykryte włókniną,

To chyba tez zacznę tak robić...chodzenie po schodach i tylko patrzeć, jak coś poleci.
jona 09:39, 30 kwi 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
jaki śliczny ten kopytnik

Kwiatuszki ma małe jak paznokieć, ale lubię dywaniki liści, które tworzy

jona 09:41, 30 kwi 2016

Gdzie zamawiałaś fuksje???
ja też jeszcze w styczniu zamówiłam i jeszcze nie mam
może tutaj???ww.fuchsiahybrida.pl

Właśnie tam. Zdaje mi się, że oni wysyłają na raty, bo komuś z forum przyszły jakieś 3 tygodnie wcześniej niż moje.
jona 09:46, 30 kwi 2016

Kasya napisał(a)
Ale ty masz tych wysiewow...nikt cię chyba. nie przebije

Wystawiasz Juz wszystko i tylko na dzień ?

Noce to bardzo zimne jeszcze

Jeszcze na parapecie zostają ostatnio wysiewane: lwie paszcze, aksamitki, cynie, bazylia. Papryka nie przepikowana też cały czas na parapecie. Muszę oddać trochę roślin, bo balkon cały zastawiony, nawet przejścia nie ma.
Noce zimne i albo wszystko chowam (jeśli bardzo zimno) albo przykrywam włókniną (jeśli w nocy koło 5-6 stopni).
agnieszka_m 09:46, 30 kwi 2016

jona napisał(a)

Właśnie tam. Zdaje mi się, że oni wysyłają na raty, bo komuś z forum przyszły jakieś 3 tygodnie wcześniej niż moje.

a ładne przyszły???
jona 09:54, 30 kwi 2016

frezja napisał(a)

To chyba tez zacznę tak robić...chodzenie po schodach i tylko patrzeć, jak coś poleci.

Przykrycie włókniną to dobry sposób, ale i tak codziennie wieczorem sprawdzam temperaturę oraz prognozy na noc
jona 10:01, 30 kwi 2016

a ładne przyszły???

Zapakowane były w takim kosmicznym pojemniku

I po otwarciu

Sadzonki ładne, a po dwóch dniach na świeżym powietrzu wyglądają jeszcze lepiej. Na zdjęciach kwiatki po otrzymaniu paczki.

Alicja169 10:24, 30 kwi 2016

Asiu możesz odtrąbić sadzonkowy sukces. Masz ładne roslinki i dużo przyjemności z obserwacji jak z nasionka powstaje roślina.
U mnie wiele nasionek się zmarnowało. Niestety chyba nic nie bedę miała ze stipy - taka mizerna. Inne też jakieś takie rachityczne. Oskarżam o ten stan ziemię,w którą
pikowałam.
Kolejne doświadczenie, kolejna nauczka
Obejrzyj magnolie. Też w tym roku (te ubiegłoroczne) mają mało kwiatków. Głupia ta pogoda tej wiosny
jolanka 10:45, 30 kwi 2016

Zaglądam do Ciebie z przyjemnością. Próbowałam sama robić sadzonki w ubiegłym roku, ale niewiele mi z tego wyszło Ale jak się "zapatrzę" to w przyszłym roku spróbuję znowu. Pozdrawiam Lubelszczyznę bo stamtąd pochodzę. Umawiamy się na Święto Róż. Pozdrawiam
Betka 16:35, 30 kwi 2016

Asiu ale masz sadzonek przypominają mi się moje początki kiedy to w tunelu miałam hektary małych roślinek dzięki temu sporo zaoszczędziłam no i satysfakcja jest ...
Teraz już jakoś mi przeszło próżniaczek mi się wkradł albo po prostu miejsca w ogrodzie brak . Chociaż i upodobania mi się zmieniły byliny pomału odchodzą w dal .