czy masz jakieś doświadczenia z uprawą ziół? u mnie dobrze rośnie mięta,melisa(chyba znikła,z powodzeniem uprawiam lubczyk.Bazylia tylko w donicy w domu.To na tyle.
Miętę mam i ciągle ograniczam jej teren, bo się strasznie rozrasta. Lubczyk kupiłam w supermarkecie, wsadziłam do ziemi jakieś 2 tygodnie temu i rośnie . Tymianek rośnie od 3 lat i dobrze zimuje . Jeden krzaczek kupiony w supermarkecie, kilka krzaczków z nasion. Temu kupionemu mocniej drewnieją łodyżki. Oregano kupione w sklepie ogrodniczym, przezimowało w tym roku bez problemu . Teraz zakupiona inna odmiana w supermarkecie i wsadzona do gruntu niezbyt się dobrze ma, ale była przelana. Rozmaryn kupiony w supermarkecie, dobrze rósł w gruncie, ale nie zimuje. Bazylię co roku sieję i sadzę pomiędzy pomidory, bo wyczytałam, że lubią swoje towarzystwo. Mam jeszcze lawendę, nagietek i pysznogłówkę . Te ostatnie ładnie kwitną i służą głównie ozdobie .
Witaj Teresko . Zapraszam w odwiedziny, kiedy będziesz miała ochotę . Hubercik to mój pierwszy chomiczek, znalazł się w domu przypadkowo, ale szybko zaskarbił sobie moje uczucia