Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Tysiąc radości i utrapień

Tysiąc radości i utrapień

frezja 19:02, 28 kwi 2015

jona napisał(a)

Witaj Ewo . Odpowiedź jest u mnie. Tak miało być?
Też mam problem z proporcjami podczas rysowania i z rysowanie w ogóle . Zioła będą w wąskim pasku wokół warzywnika. Dodatkowo bazylię sadzę z pomidorami . Taka skrzynka jak u Ciebie wydaje mi się praktyczna, bo wszystko jest w jednym miejscu

czy masz jakieś doświadczenia z uprawą ziół? u mnie dobrze rośnie mięta,melisa(chyba znikła,z powodzeniem uprawiam lubczyk.Bazylia tylko w donicy w domu.To na tyle.
dominika_ 19:54, 28 kwi 2015

jona napisał(a)
Pszczoły też nie mogą się oprzeć

Witam serdecznie, obejrzałam cały wątek, a powyższe ujęcia fantastyczne Lubię to.
Pozdrawiam
jona 20:42, 28 kwi 2015

frezja napisał(a)

czy masz jakieś doświadczenia z uprawą ziół? u mnie dobrze rośnie mięta,melisa(chyba znikła,z powodzeniem uprawiam lubczyk.Bazylia tylko w donicy w domu.To na tyle.

Miętę mam i ciągle ograniczam jej teren, bo się strasznie rozrasta. Lubczyk kupiłam w supermarkecie, wsadziłam do ziemi jakieś 2 tygodnie temu i rośnie . Tymianek rośnie od 3 lat i dobrze zimuje . Jeden krzaczek kupiony w supermarkecie, kilka krzaczków z nasion. Temu kupionemu mocniej drewnieją łodyżki. Oregano kupione w sklepie ogrodniczym, przezimowało w tym roku bez problemu . Teraz zakupiona inna odmiana w supermarkecie i wsadzona do gruntu niezbyt się dobrze ma, ale była przelana. Rozmaryn kupiony w supermarkecie, dobrze rósł w gruncie, ale nie zimuje. Bazylię co roku sieję i sadzę pomiędzy pomidory, bo wyczytałam, że lubią swoje towarzystwo. Mam jeszcze lawendę, nagietek i pysznogłówkę . Te ostatnie ładnie kwitną i służą głównie ozdobie .
jona 20:43, 28 kwi 2015

dominika_ napisał(a)

Witam serdecznie, obejrzałam cały wątek, a powyższe ujęcia fantastyczne Lubię to.
Pozdrawiam

Dziękuję Dominiko . Pszczółki lubisz?
dominika_ 21:44, 28 kwi 2015

Tylko brylujące na kwiatkach
Tesska 21:46, 28 kwi 2015

Joasiu i ja zawitałam do Twojego ogrodu piekne zdjęcia , chomiczek przypomniał mi moje młode lata , hodowałam sobie jaki on sliczny
barbara_kraj... 22:15, 28 kwi 2015

Nie wiem czy trafiłaś do Gosi, okazuje się, że jest jeszcze inna Gocha. A tu link do tej wlaściwej Gocha - Ogród cioci czyli ciociogród cz. 2
jona 22:28, 28 kwi 2015

Witaj Teresko . Zapraszam w odwiedziny, kiedy będziesz miała ochotę . Hubercik to mój pierwszy chomiczek, znalazł się w domu przypadkowo, ale szybko zaskarbił sobie moje uczucia
jona 22:35, 28 kwi 2015

barbara_krajewska napisał(a)
Nie wiem czy trafiłaś do Gosi, okazuje się, że jest jeszcze inna Gocha. A tu link do tej wlaściwej Gocha - Ogród cioci czyli ciociogród cz. 2

Dzięki Basiu . Trafiłam do właściwej Gosi, ale obejrzałam chyba z połowę pierwszego wątku i odpuściłam. Jeszcze raz uważnie obejrzę wizytówkę
deszczowymaj 08:42, 29 kwi 2015

jona napisał(a)
Cudowne wiosenne listeczki

Joasiu lejesz miód na moje serce