hej!
wydałam 5 złotych, więc spoko

Cebula posadzona, powinna urosnąć bo twarda i nie skiełkowana. Begonie też miały takie różowe cosie ze środka wyłażące. Zawilce bulwki kupuję okrągły rok i głównie na wyprzedażach, rosną

Najbardziej podejrzanie wyglądały cebulki irysów, ale na opakowaniu info - wysadzać marzec-kwiecień-maj, więc może coś z nich jeszcze będzie

zreszta spędziłam tam paręnaście minut oglądając stan cebulek właśnie. Uważam że warto
Podzieliłam żurawki, obsadziłam nimi obwódkę przy trawniku, za domem. Drugi raz w nich grzebię, mam nadzieję ich nie zabiję

Podzieliłam kupioną przez Małgosię trawkę carex ptasie łapki, posadziłam i podlałam je i żurawki. Rozwinęłam następny krążek linii kroplującej, prostuje się na trawniku. Niedobrze się ją kładło, przez naprężenia wynikające ze skręcenia i przechowywania w takim stanie. Liczę że po rozwinięciu jej na niecałą dobę będzie lepiej??
Wyrwałam taczkę chwastów. To niesamowite jak to paskudztwo rośnie! Coś jakby siewki werbeny zauważyłam w żwirku i w kostce. Oczywiście na rabatach nie

Spróbuję je wydłubać i posadzić do doniczek, ale gdzie ten atak chwastu-werbeny? hmm...