Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Tess 14:36, 08 maj 2015

Karola, a czy taka linia musi mieć duże ciśnienie? Jak to się w ogóle robi? Tylko rozkłada pomiędzy roślinami, podłącza do kranu i leci?
popcorn 14:55, 08 maj 2015

ano zakres ciśnienia dozwolonego przy tej linii akurat jest na tyle duży, że wszędzie powinno iść ważne żeby linia miała kompensację ciśnienia, tj leciało równo z każdej dziurki, czy na końcu czy na początku linii.
Margarete 17:09, 08 maj 2015

Kibicuje twojej budowie linii kroplującej
Ja bede w sobote moja skarope w przedogródku odnawiac...
Buziaki!
popcorn 20:33, 08 maj 2015

Ułożyłam prawie całą pierwszą linię. Działa! Jutro skończę, dzisiaj przerwałam bo zależało mi na załatwieniu poczty i zakupów. Ale bite 3h walki... masakra! Jednak trzeba to robić tak końcem marca najpóźniej - jak rośliny nie wyrosły.. bo teraz, w gąszczu, łatwo nie jest. Ale prawie sukces Tylko dobrą złączkę do węża muszę zakupić, i filtr.

Małgosiu, miłej pracy!
pozdrawiam!
Bogdzia 20:36, 08 maj 2015

Ja na swój wielki ogród niestety nie założę linii kroplującej choc czasem by się przydała ale ogólnie uwielbiam podlewac , byle było ciepło bo zmarzlak jestem.
popcorn 20:41, 08 maj 2015

Bożenko, ja może bym i lubiła, ale to taka strata czasu! Stoję bez ruchu z tym wężem, a w międzyczasie tyle możnaby zrobić! czasem i 2h dziennie...

Mam nadzieję się sprawdzi. Dzisiaj puściłam tylko na próbę, pociurkało trochę. Mimo dobrej firmy i kompensacji ciśnienia, na początku odcinka ciurka mocno, na końcu ledwo kapie :/ chyba że mi się wydawało...
Bogdzia 20:51, 08 maj 2015

popcorn napisał(a)
Bożenko, ja może bym i lubiła, ale to taka strata czasu! Stoję bez ruchu z tym wężem, a w międzyczasie tyle możnaby zrobić! czasem i 2h dziennie...

Mam nadzieję się sprawdzi. Dzisiaj puściłam tylko na próbę, pociurkało trochę. Mimo dobrej firmy i kompensacji ciśnienia, na początku odcinka ciurka mocno, na końcu ledwo kapie :/ chyba że mi się wydawało...

Dla mnie to nie jest strata czasu bo moge wszystkie roślinki obejrzec gdzie przyciąc , gdzie mszyce czy inne rzeczy do zrobienia i w końcu napatrzec sie na rosliny i ptaki bo jak leję wodę to sie nie boją. Ja uwielbiam podlewac. Myśle ze wyregulujesz jakos zeby wszędzie jednakowo podlewało, chyba przewidzieli ze tak ma byc.
popcorn 20:54, 08 maj 2015

Olili 20:58, 08 maj 2015

Acha to jednak nie wyprawianie Młodej do szkoły zajęło Ci tyle czasu!!
Pamiętasz,że miałaś mi napisać dane...
Mam nadzieję,że linia kroplująca działa tak jak należy a to tylko takie Twoje odczucie,że na końcu inaczej...
popcorn 21:02, 08 maj 2015

łee, zapomniałam, potem 8h ślęczenia przed kompem, pamiętam, napiszę
jutro podjadę, koło 14-15 myślę.