Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 12:03, 07 maj 2015

Linia kroplująca kupiona. Ma wyjść dzisiaj. Jak przyjdzie jutro kurierem, to będę miała co robić w weekend - pod warunkiem dobrej pogody Ale fajnie!
popcorn 18:10, 07 maj 2015

Zebrałam taczkę chwastów. Nie mam pojęcia jakim cudem one tak szybko rosną.
Jedna jedyna werbenka przezimowała! I to ta której nie okrywałam nieźle czekam na siewki, rozsypywałam nasiona tu i ówdzie i liczę na wschody

Powbijałam pomidorkom koktajlowym tyczki-metalowe kręciołki. 3 szt muszę dokupić. Wygodne to jest, nie przywiązuje się pomidora tylko wraz z jego wzrostem okręca się wokół spiralnej tyczki.
Wszystko rośnie jak na drożdżach. Dobrze że ta linia jutro przyjdzie, bo za chwilę gleby/kory nie będzie widać i tak pewnie przy rozkładaniu połamię co nieco... hmm.

Zachmurzyło się i pewnie znowu lunie...
popcorn 18:58, 07 maj 2015

mmm, w planie, jak najbardziej

http://srilanka.for91days.com/2012/02/19/the-royal-botanical-gardens-of-peradeniya/
malkul 19:58, 07 maj 2015

KArolina jesny jak ty pędzisz z tymi stronami!
w zeszłym chyab tyg. podczytywałam z telefonu i widzxiałm że miałaś plan na srilankę. pomyslałam że musze wejść w domu i zapisać sobie do worda. i tak czas leciał ja mialam w pamięci ale nie miałam czasu. dziś klapnęłam i szukam, szukam, szukam i siedzę i ślęczę...
ale juz znalazłam
popcorn 20:20, 07 maj 2015

na nasz lot jest 1 miejsce, zwolniło się niedawno
A Wy planujecie teraz... ?
Nikita 20:33, 07 maj 2015

Carola, będziesz jechała do Juli? Podpory do roślin byś mi kupiła...
http://www.jula.pl/catalog/ogrod/narzedzia-ogrodowe/sadzenie-roslin/podpory-do-roslin/podpora-do-krzewow-715098/
http://www.jula.pl/catalog/ogrod/narzedzia-ogrodowe/sadzenie-roslin/podpory-do-roslin/podpora-do-krzewow-715097/
Dwie te mniejsze i dwie te większe, czyli razem 4 sztuki.

Ja ostatnio rzadko do Łodzi się zapędzam...jeśli już to najdalej do PORTU. Powód..."niedoczas" jak zwykle...jestem w trakcie nadzoru autorskiego u inwestorki...masakra!!!Wszystko zamówione na ten sam termin: właśnie przyjechała wykończeniówka budowlana (kleje, zaprawy, fugi, płyty kartonowo-gipsowe, gres), facet z zamówionymi drzwiami też już jedzie, lada moment wejdzie hydraulik od kaloryferów, wyposażenie oraz meble łazienkowe też już są...a tu wylewka na podłodze jeszcze nie wyschła i wejść się nie da !!! KOSZMAR jakiś!
Nikita 20:36, 07 maj 2015

Szkoda, że weekend mam zajęty...pomogłabym ci z tą linią kroplującą.
popcorn 20:53, 07 maj 2015

Magda, spoko, dam radę! Chyba! A Ty się baw na pewno super wszystko wyjdzie, a wylewki wyschną w sam raz na czas

Planuję wstąpić do juli, po filtr szklankowy do wody, żeby mi dziurek w nowej linii kroplującej nie zatkało a podobno tam mają. Podpory kupię. Zamawiałam sobie w ubiegłym roku takie.. wiesz że to kawałek wygiętego drutu psiknięty farbą?
Bogdzia 21:51, 07 maj 2015

popcorn napisał(a)

Podpory kupię. Zamawiałam sobie w ubiegłym roku takie.. wiesz że to kawałek wygiętego drutu psiknięty farbą?

Ale przynajmniej tańsze niz w O.
Nikita 21:55, 07 maj 2015

Właśnie potrzebuję taki kawałek wygiętego drutu pryśniętego farbą...ha, ha. Idę na łatwiznę...nie chce mi się zrobić.
Dzięki, jak kupisz daj znać podjadę.