Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 19:49, 21 maj 2015

Trawnik skoszony, roslinki niedawno sadzone/dzielone podlane. Mam 5 nowych zoltych bukszpanow od Nikity (promocja w traczu, ladniutkie sadzonki po 3,99) i nowa hoste blue mouse ears. I zero miejsca zeby je posadzic. Buu
Gabrysia_ 21:32, 21 maj 2015

Nowy wyjazd się szykuje
Bogdzia 22:12, 21 maj 2015

popcorn napisał(a)
pozegnanie z kierowca.

Krys 00:01, 22 maj 2015

popcorn napisał(a)
Tralala, plan objazdu Sri Lanki wstępnie przyklepany! Bedzie pól dnia w królewskim ogrodzie botanicznym w Kandy

23.02.2016 - przylot, kierowca nas odbiera z lotniska, jazda prosto do Habarana przez Anuradhapure ( pierwsza starożytna stolica Sri Lanki). Po drodze zwiedzanie Anuradhapury. Zameldowanie się w hotelu, nocleg w Habarana.

24.02.2106 - Wczesnym rankiem (06.30AM) przejazd do Sigiriya . Zwiedzanie lwiej skały i pałacu Sigiriya, przejazd w strone Kandy. Po drodze wizyta w jaskiniach Dambulla, ogród przyprawowy, świątynia hinduistyczna. Zameldowanie się w hotelu. Wieczorne wyjście do świątyni Zeba Buddy i tradycyjny show kulturowy. Nocleg w Kandy.

25.02.2016 - Po sniadaniu ok 2-3h w parku botanicznym i przejazd do Nuwaraeliya ( stolica okręgu hodowców herbaty) . Po drodze zwiedzenie plantacji i fabryki herbaty. Po południu łapiemy pociąg do Ella (bajeczne krajobrazy). Kierowca odbiera nas na stacji Ella, meldowanie się w hotelu i nocleg Ella.

26.02.2016 - Po sniadaniu przejazd do Tissamaharamaya (wejście do parku narodowego Yala). Po południu - 1/2 dniowe safari w parku Yala. Nocleg - Tissa.

27.02.2016 - Przejazd na część wypoczynkowa do Weligama/Mirissa, pozegnanie z kierowca.

No nie szacun
Krys 00:01, 22 maj 2015

zdjecia u mnie
popcorn 07:14, 22 maj 2015

Gabrysia, wyjazd wykupiony, zaplanowany, ale jeszcze kawal czasu do niego, buu...
Bożenko, pozdrawiam Kierowca z autem umówiony na 6 dni zwiedzania, resztę czasu leżymy na plaży (no, prawie
Krysiu, ja konkretna jestem, od A do Z idę do Ciebie!

miłego dnia!
Nikita 08:14, 22 maj 2015

popcorn napisał(a)
Mogę zrobić objazd, jak kiedyś i wykupić wszystkie, no problem w P-cach jest 9 Janinek Bliżej września trzeba obserwować kiedy się pojawia i hyc

Jakić Janinek???? Że jest 6 "robaczków na B." to wiem ale Janinki???

Akcja pod kryptonimem Sri Lanka ...do pozazdroszczenia!!!!!

Carola, u mnie fotka hosty od Kasi...jeden listek mocno naruszony w czasie transportu, ale i tak wygląda imponująco!
popcorn 08:18, 22 maj 2015

Magda, ja naliczyłam kiedyś 9 (tak, robaczki po portugalsku to joaninha (a to portugalska siec), wiec się spolszczyły na Janinki
Sri Lanka jeszcze bardzo odległa, chyba nie lubię kupować tak szybko, a potem zrobić wszystkie ustalenia i przygotowania i nic.. i dalej czekać
Idę do Ciebie!

milego!
k.
Nikita 08:29, 22 maj 2015

No to już wszystko jasne...Janinki są ok!
Ale jest ich aż 9...nie możliwe? Muszę policzyć!
Do zobaczenia w sobotę.
Nie zapomnij wziąć dla mnie hosty....chyba że już ją u siebie zameldowałaś?
popcorn 08:33, 22 maj 2015

Zapakowalam zeby nie zapomniec Mieszkan do meldowania brak! Buksy i wczorajsze mysie uszy czekaja na zwolnienie sie miejscowki do jutra!!