Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 11:43, 21 maj 2015

Plamy koloru możesz zrobić z żurawek, dają kolor, kwitną niby tez, ale mało widocznie.
Juzia 11:59, 21 maj 2015

popcorn napisał(a)
Justynko, czosnki duże cebule będą we wrześniu w L i Janince po 3.99 i 3,33 byly, odpowiednio. I rozrastają się, mam 30 w jednym miejscu posadzone, 3 lata temu, w tym roku 46 kwiatków

pozdrawiam!

No miałam kupić i jakoś nie kupiłam
popcorn 12:00, 21 maj 2015

Ja biorę co roku wszystkie jakie maja uzależnienie ale w tym roku już spasuje
Margarete 12:35, 21 maj 2015

Ależ masz tych roślin, Karola....:-0
I wszystko tskie dorodne, odwdzięczają ci sie za to co ty dla nich robisz.
Piekne peonie , szczególnie biała, majtkowa podobna do mojej, orlik sliczny, ja mam tylko tego zwykłego granatowego.
Sorry że ci nie proponowałam podwózki ale umówiłam sie z Nikitą, Anita, moja mama i przyjaciółka - ta która była z nami teraz w Kromlau, wiecej miejsc nie mam....
Dobrze że dziewczyny cie zabiora
Do soboty ! Hurra!
popcorn 12:40, 21 maj 2015

Małgosiu, spoko! Ciesze się, bo dojadę No wszystko rośnie, nie da się ukryć pozdrawiam!
MAD 13:34, 21 maj 2015

popcorn napisał(a)
no problem

Senk ju!
Juzia napisał(a)

Mam to samo... szukam czegoś kolorowego na teraz!

No własnie. Bida. Rododendrony i azalie troche ratują sprawę ale one mocno zmasakrowane u mnie.
popcorn napisał(a)
Czosnki, piwonie drzewiaste? To u mnie teraz kwitnie.

Czosnki mam ale 5 szt. efektu nie daje za nic. Musze dokupić jesienią.
popcorn napisał(a)
Justynko, czosnki duże cebule będą we wrześniu w L i Janince po 3.99 i 3,33 byly, odpowiednio. I rozrastają się, mam 30 w jednym miejscu posadzone, 3 lata temu, w tym roku 46 kwiatków

pozdrawiam!

Grunt to się po nie wyrobić zanim Ogrodowiskowa brać wszystko wykupi.

popcorn napisał(a)
Ja biorę co roku wszystkie jakie maja uzależnienie ale w tym roku już spasuje

O właśnie! A ja potem chodzę i psioczę, że nigdzie nie ma.
popcorn 13:40, 21 maj 2015

hehe
obiecuje ze nie kupie w żadnej z 9 biedron na jesień i jedynym L zapraszam
a tak na powaznie, to trzeba miec szczescie. Oni akuja w kartony taki miks, ze czasem sie trafi polowa kartonu czosnkow, a nieraz otwieralam osobiscie pelniutki i czosnku nie bylo ani jednego

pozdrawiam!
jankosia 14:14, 21 maj 2015

O to to! Ja się wszystkim żaliłam w tym roku bo rzucili cebulowe do Biedry i byłam akurat przy przynoszeniu kartonów - jeden czosnek z tych olbrzymich, reszta to maluchy i potargańce Wtedy doszłam do wniosku że pewnie panie z B biorą, kupują i wystawiają na allegro za większe pieniądze Ty masz więcej sklepów pod nosem- piszę się na czosnki na jesieni
popcorn 14:18, 21 maj 2015

Mogę zrobić objazd, jak kiedyś i wykupić wszystkie, no problem w P-cach jest 9 Janinek Bliżej września trzeba obserwować kiedy się pojawia i hyc

To do zobaczenia w sobotę, odpisałam na priv ale fajnie!
popcorn 15:12, 21 maj 2015

Tralala, plan objazdu Sri Lanki wstępnie przyklepany! Bedzie pól dnia w królewskim ogrodzie botanicznym w Kandy

23.02.2016 - przylot, kierowca nas odbiera z lotniska, jazda prosto do Habarana przez Anuradhapure ( pierwsza starożytna stolica Sri Lanki). Po drodze zwiedzanie Anuradhapury. Zameldowanie się w hotelu, nocleg w Habarana.

24.02.2106 - Wczesnym rankiem (06.30AM) przejazd do Sigiriya . Zwiedzanie lwiej skały i pałacu Sigiriya, przejazd w strone Kandy. Po drodze wizyta w jaskiniach Dambulla, ogród przyprawowy, świątynia hinduistyczna. Zameldowanie się w hotelu. Wieczorne wyjście do świątyni Zeba Buddy i tradycyjny show kulturowy. Nocleg w Kandy.

25.02.2016 - Po sniadaniu ok 2-3h w parku botanicznym i przejazd do Nuwaraeliya ( stolica okręgu hodowców herbaty) . Po drodze zwiedzenie plantacji i fabryki herbaty. Po południu łapiemy pociąg do Ella (bajeczne krajobrazy). Kierowca odbiera nas na stacji Ella, meldowanie się w hotelu i nocleg Ella.

26.02.2016 - Po sniadaniu przejazd do Tissamaharamaya (wejście do parku narodowego Yala). Po południu - 1/2 dniowe safari w parku Yala. Nocleg - Tissa.

27.02.2016 - Przejazd na część wypoczynkowa do Weligama/Mirissa, pozegnanie z kierowca.