Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 19:15, 25 lip 2015

jankosia napisał(a)
Kurczę Karolcia, za mało ci dałam za tą rutewkę Mogłam ci jeszcze inne szałwie wcisnąć albo jakąś hortensję... Nie pomyślałam, mało kumata czasem jestem.
Burza była u nas super choć przerwała nam pracę przy wywalaniu gruzu to cieszę się ogromnie że podlało a nic nie połamało. Dzisiaj w ogóle cały dzień z gruzem- paznokci już nie mam Ale za to mam nowego kota hmmm... Chyba jest fajna Ale i tak jestem wkurzona :/

hej, z kolejnym zwierzakiem weselej - a wymarzonego kota też kupcie, jeden w te lub wewte nie zrobi dużej różnicy Nie chcę żadnego zielska, dziękuję (po kocimiętkę kiedyś się zgłoszę, ale nie tuż przed wyjazdem bo nie miałaby szans przeżyć); jedyne co mnie jeszcze rusza to nowe/inne/dziwne odmiany host gdybyś gdzieś, kiedyś, to ja chętnie kawałeczek

u nas też podlane, złamało jeżówkę ale tę zwykłą, więc nie płakałam
Gruz? gdzie macie gruz? nie widziałam
Ja dom ogarniam, walizka spakowana, klapków szukam jeszcze pozdrawiam!
jankosia 19:49, 25 lip 2015

Ta, zwłaszcza że on taki sam szaro-bury jak ten mój :/
Nie zapisałaś sobie przypadkiem co to za rutewka konkretnie?
I podaj mi odmianę tej jeżówki co sobie zakupiłaś - rzucę okiem
Może bylinowy przyjedzie też na wystawę w sierpniu
popcorn 20:44, 25 lip 2015

A nie było tam karteczki z nazwą odmiany, wąski pasek, wetknięty w doniczkę?
W każdym razie rutewka wydaje mi się że to była ta:
http://www.sklep.bylinowyraj.pl/sklep/rosliny_na_litere_r/splendide_white

a kotek wydawało mi się że rudy na zdjęciu??

Jeżówka ta zmieniająca kolor (siewki) to Cheyenne Spirit, jedna biała NN i ta od Bylinowego: Quills and Thrius (ta którą sama masz)

Pytałam, niestety w sierpniu w czasie wystawy w Zd. W. Bylinowy będzie 4 dni w Czechach w Ołomuńcu
jankosia 20:58, 25 lip 2015

No właśnie karteczki nie widzę, może z foliówką wyrzuciłam :/
A kotek wcale nie rudy, pewnie błąd w balansie bieli u mojego małżonka w komórce Identyczny jak mój tylko charaktery diametralnie różne

Fajnie tak, za to was lubię: albo nie widzicie metrowych chwastów albo kilkumetrowych pryzm gruzu i piachu

Pakuj się. Jeszcze raz dzięki za wizytę
paniprzyroda 21:01, 25 lip 2015

Zakupy fajne, zdążysz posadzić, czy zostawiasz w doniczkach? Miłego wyjazdu
MAD 21:01, 25 lip 2015

Świetne nowe nabytki! Mnie już nosi żeby się do co wybrać!
popcorn 21:06, 25 lip 2015

Monika, na serio nie widziałam gruzu! Może wybiórcza ślepota jakaś a chwasty mam i ja, spoko
W nazwie było white, a to jest jedyna white jaką mają w sprzedaży, więc na 99% to ona
Pakowanie zakończone sukcesem

Mariolko, zostawiam w doniczkach, łatwiej podlewać będzie sąsiadce - kiedyś posadziłam i padło, bo na moich rabatach ścisk i nikt nie wiedział że akurat roślinka X wymaga większej ilości wody... dobrze że dziś popadało, na parę dni starczy roślinkom, chyba że wrócą upały? Dziękuję

MAD, sezon ogórkowy niedługo się skończy i znowu będzie można coś grzebać na rabatach Planuję jeżówkowo-trawkową, ale mus się zdecydować na któreś z jeżówek - chyba jednak te zwykłe.. chyba że zdążę wyprodukować do wiosny te Cheyenne Spirit - jakby nasiona wysiać w domu i przez zimę podhodować??

Toszka 21:13, 25 lip 2015

ta z czerwonymi nóżkami, hosta oczywiście to może być Island Fire, bardzo ją lubię. przypalona słońcem nabiera białych, matowych liści... ciekawie to wygląda.
popcorn 21:15, 25 lip 2015

Toszko, dzięki, ale fire island mam i u mnie jest żółta?? i ma węższe liście i jest niższa.. muszę pogrzebać w necie
popcorn 21:16, 25 lip 2015

wujek google pokazuje że jest żółta:

https://www.google.pl/search?q=hosta+fire+island&rlz=1C1AVNC_enPL560PL568&espv=2&biw=1600&bih=775&tbm=isch&tbo=u&source=univ&sa=X&ved=0CB8QsARqFQoTCMv96o__9sYCFQsMLAodqUIH_w