Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Madzenka 09:08, 29 sie 2015

Oho ho to poszalejesz w ogrodzie. Wolność i swoboda
popcorn 10:47, 29 sie 2015

nie bardzo, ale za tydzień odrobię
popcorn 07:44, 31 sie 2015

Uff, no to po weekendzie. Męczący, ale bardzo ok było
Zwiedziliśmy wszystko co było w planie, zabrakło tylko czasu i chęci na ogrody na dachu biblioteki UW. A tak blisko byliśmy, ale już padałam z nóg. Następnym razem Ogrody na dachu CNK też niczego sobie

Wróciliśmy wczoraj koło 20tej dopiero, mega korki przy zjeździe z trasy - ostatnia niedziela wakacji... dobrze że już poniedziałek, odpocznę trochę
Kasya 08:06, 31 sie 2015

popcorn napisał(a)
Uff, no to po weekendzie. Męczący, ale bardzo ok było
Zwiedziliśmy wszystko co było w planie, zabrakło tylko czasu i chęci na ogrody na dachu biblioteki UW. A tak blisko byliśmy, ale już padałam z nóg. Następnym razem Ogrody na dachu CNK też niczego sobie

Wróciliśmy wczoraj koło 20tej dopiero, mega korki przy zjeździe z trasy - ostatnia niedziela wakacji... dobrze że już poniedziałek, odpocznę trochę

to gdzie w koncu byliscie w niedziele ? bo w sobote to centrum nauki ?

pogod dopisala jak na wycieczkę, gorzej tylko dla ogrodka
popcorn 08:21, 31 sie 2015

Kasiu, w sobotę byliśmy na stadionie narodowym (zwiedzanie),

potem jedzonko obok - były mistrzostwa burgerów i zjazd samochodów z jedzeniem (foodtracki) różności były, niektóre bardzo ciekawe!

Potem spacer po starówce,
z przystankami przy fortepianie (ktoś grał Chopina), o 19tej na rynku był koncert jazzowy. Potem wróciliśmy do hotelu i padliśmy spać

w niedzielę moja Mama została z dzieciakami i zjedli sobie na spokojnie hotelowe śniadanie, a ja ze znajomymi o 7mej pojechaliśmy na bazarek Olimpia, jednak połaziliśmy, zjedliśmy, tutj obwoźna garkuchnia - chyba wojskowe te kotły??

o 10tej byliśmy z powrotem. Pakowanko, wymeldowaliśmy się z hotelu, pojechaliśmy do Łazienek. Pochodziliśmy trochę, zrobiliśmy sobie piknik na trawie, o 12tej posłuchaliśmy koncertu fortepianowego (znowu Chopin).

I zwrotka, na 14.20 mieliśmy bilety do Kopernika, a wcześniej zjedliśmy obiad tamże (całkiem przyzwoite bistro mają).

Po 17.30 rzuciliśmy okiem na ogrody na dachu CNK,

na bibliotekę nikt nie miał już siły i wróciliśmy do domu (korki i w Wawie i u nas...)

miłego dnia!

Kasya 08:24, 31 sie 2015

no to intensywnie bylo
a Zielen to Zycie jednak za tydzien, wybierasz sie ?
popcorn 08:26, 31 sie 2015

za tydzień, nie wybieram się chyba że ktoś z okolicy jedzie i mnie zabierze ale raczej sie nie nastawiam. Na CHFS w maju bym chciała, jednak zamierzam załatwiać trochę wcześniej
popcorn 09:22, 31 sie 2015

Byłam w Lidlu, nadal nie ma cebulek.
popcorn 20:31, 31 sie 2015

Podlewam ogródek. Zapłocie też podlałam, przy tej suszy gorczyca nie ma szans wykiełkować bez wspomagania...
Zebrałyśmy z Młodą jeżyny, podzieliłam się z sąsiadką, a rano Mama też sobie obrała miskę zanim pojechała do domu. Maliny i pomidorki też zebrane. Zła jestem, 4 litrowe słoiki malin mi sfermentowały nie wiem co źle zrobiłam, słoiki nowe, gotowałam z zegarkiem w ręku ech.
popcorn 12:06, 01 wrz 2015

Wczoraj mimo chęci nie obrałam wszystkich jeżyn, ciemno się zrobiło. Dzisiaj skończyłam od 7mej rano na szczęście Teściowa wpadła na kawkę, jeżyn miskę oddałam, po problemie hehe
ale gorąco jest! ale deszcze przelotne zapowiadają, ciekawe czy im się sprawdzi. Przydałoby się na moje gorczycowe poletko