Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

ren133 13:16, 18 wrz 2015

Ale i tak dzwoniłam ... dostawa zaplanowana na wtorek
popcorn 13:23, 18 wrz 2015

nie tak źle nie żebym potrzebowała teraz cebule, sadzić będę dopiero w październiku, ale dla Dziewczyn musiałam mieć
popcorn 19:44, 18 wrz 2015

Fajne popołudnie Zebrałam 3 kosze resztek, suchych liści, chwastów itp, wypełniłam do polowy kosz na odpady komunalne a kompostownik mam już z górką... poprzenosiłam trochę żurawek niedawno doniczkowanych za plot. Mam nadzieje sarny ich nie zjedzą, dzisiaj były pole dalej, jakieś 50m i niespecjalnie chciały uciekać jak się tam z Młodą kręciłyśmy. Do czasu, przyszła do Młodej koleżanka, był śmiech i gonitwy i po sarnach
Wykopałam roślinki dla Reni i Kasi (mam nadzieje o niczym nie zapomniałam), zapakowałam ostrogowca dla Mariolki plus cebule dla wszystkich (prawie. Wszystko się zgadza, tylko brak 1 czosnku Moniki, ale napisałam do B i doślą

Zapomniałam posadzić host od B.. trudno, jutro po południu, bo teraz już ciemno.
Posadzonkowalam limki - po wyschnięciu prawie na wiór w wakacje straciły liście, a teraz urosły im boczne pędy na każdej gałązce - co nie jest normalne. Ale te pędy powinny się dać łatwo ukorzenić, na pewno łatwiej niż zdrewniałe sadzonki z ciecia. Na milion patyczków mam 1 sadzonkę - masakra. A podlewałam tam, w cieniu rosły - porażka. Jednak ukorzenianie niezdrewniałych fragmentów daje dużo lepsze rezultaty

Milego weekendu!
Jutro Skierniewice, bankomat muszę odwiedzić raniutko hehe

abiko 19:50, 18 wrz 2015

fajny raport
Kasya 20:02, 18 wrz 2015

Ja tez mam nadzieje ze o niczym nie zapomniałaś
Musimy sie jakoś złapać na początku bo ja będę bez samochodu
Gdzie podjedziecie ?
11stokrotka 20:15, 18 wrz 2015

Dojadę do Reni. A jest jeszcze szansa że się spotkamy na Bałuckim. Jak się zerwę bladym świtem.
A jak Bożenka dojedzie?
popcorn 21:25, 18 wrz 2015

Agnieszka - pozdrawiam
Kasiu - nie wiem gdzie będziemy, Renia jest szefem zdzwonimy sie. Wyjeżdżamy o 8mej, nie wiem chyba przed 10ta będziemy?

Małgosiu, fajnie, miałam Ci proponować Bałucki ale znowu jestem gościem w aucie, nie prowadzę Jak się zerwiesz to dzwon, znajdziemy się Nie wiem jak Bogdzia dojedzie, z grubsza po drodze chyba obok przejedziemy, może Ja zgarniemy? Nie wiem, Renia się umawiała.

Budzik nastawiony na 6ta

miłego!
Madzenka 22:36, 18 wrz 2015

Zamawiałam u Benka w niedzielę niemal dwa tygodnie temu, dopeiro dzisiaj wysłali...

Życze udanych zakupów
popcorn 05:26, 19 wrz 2015

Madzen, interweniowałam, zlitowali się
Dziękuję, ja w ogóle nie powinnam tak jechać To jak dziecko wpuścić do sklepu z zabawkami - wszystko chce
Oczywiście po co budzik na 6ta, już nie śpię i nie zasnę - za dużo planów

Młoda spędzi dzień z M, jada na koniki (2h jazdy w terenie), a potem na urodziny do koleżanki.

Milego dnia!
popcorn 18:23, 19 wrz 2015

Wrocilam ok 16.30, co daje rekordowe 9h na zakupach ogrodkowych
Mam z 8 nowych host, 6 nowych paprotek, zawilca pelnego rozowego, i pare innych roslinek masakra, ledwo zmiescilysmy sie z Magda do bagaznika Citroena Berlingo

Fajowo bylo, ale dobrze ze to juz koncowka sezonu Teraz trzeba to zagospodarowac