Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 12:00, 24 paź 2015

Bożenko najpierw kupowałam w workach, ale dużo bardziej opłaca się kupić na wagę - jedziesz z własnymi workami, ładujesz i płacisz chyba 4x mniej... za te 180 kilo zapłaciłam 11 zł z groszami, 6 worków mieszczą się w bagażniku mojego małego Polo
popcorn 12:03, 24 paź 2015

Skończyłam poletko pod truskawki, wygrabkowałam z kompostem. Ale skończę jutro, bo plecy mnie bolą po wczorajszym ryciu no i jakiegoś lenia mam jedziemy na obiadek do Teściowej, posadzę jej ten worek cebulek uch
Bogdzia 12:32, 24 paź 2015

popcorn napisał(a)
Bożenko najpierw kupowałam w workach, ale dużo bardziej opłaca się kupić na wagę - jedziesz z własnymi workami, ładujesz i płacisz chyba 4x mniej... za te 180 kilo zapłaciłam 11 zł z groszami, 6 worków mieszczą się w bagażniku mojego małego Polo

Ja zawsze kupowałam w workach, dużo drożej to wychodzi.Nie wiem gdzie trzeba jechac by tak kupic jak ty bo w kompostowni to widziałam tylko w workach.
popcorn 12:34, 24 paź 2015

Bożenko, na Sanitariuszek, wjeżdżasz przez bramę, stajesz zaraz naprzeciwko na wadze samochodowej, idziesz do administracji, mówisz gościowi że jedziesz po kompost do samodzielnego pakowania w worki. On Ci spisuje wagę początkową auta i mówi gdzie masz jechać (pod dach, żeby suchy wziąć). Podjeżdżasz, ładujesz, wracasz na wagę, idziesz zapłacić i już
Bogdzia 12:40, 24 paź 2015

popcorn napisał(a)
Bożenko, na Sanitariuszek, wjeżdżasz przez bramę, stajesz zaraz naprzeciwko na wadze samochodowej, idziesz do administracji, mówisz gościowi że jedziesz po kompost do samodzielnego pakowania w worki. On Ci spisuje wagę początkową auta i mówi gdzie masz jechać (pod dach, żeby suchy wziąć). Podjeżdżasz, ładujesz, wracasz na wagę, idziesz zapłacić i już

To tak kupowałam ale pod budynkiem administracji bez wjechania na wagę, dobrze wiedziec, bede taniej kupowac. Dzięki.
popcorn 12:46, 24 paź 2015

jak będziecie, zapraszam na kawkę/herbatkę, 10 minut drogi do mnie
ren133 19:37, 24 paź 2015

popcorn napisał(a)
jak będziecie, zapraszam na kawkę/herbatkę, 10 minut drogi do mnie

Karolina
To jak najprościej do Ciebie dojechać?
popcorn 20:18, 24 paź 2015

Reniu, piszę na priv
Nikita 13:38, 25 paź 2015

Carola, dziękuję za papryczki i NIE dziękuję za hosty.
Napisz mi tylko jak nazywała się ta jedna ewentualnie pomylona hosta bo zapomniałam spisać z doniczki...jeśli nie Sweet Home Chicago to.....

PS. wejdź sobie do mnie i zobacz wczorajszą akcję z babcią pod kryptonimem: "zagubione spodnie"
popcorn 14:02, 25 paź 2015

Unforgettable, z naciskiem na Unforgettable właśnie!

Zaraz do Ciebie zajrzę

Ja też nie-dziękuję za hosty! Fajna wymianka

Dzisiaj była Małgosia na chwilę, porozmawiałyśmy, obejrzałyśmy moje zielsko i wykopki Młodej spodobał się Gosi doberman

Posadziłam na włókninie połowę truskawek, wejdzie tam ok. 60 krzaczków. Sporawo! I mam dość, bo to masakryczna praca, na kolanach... i po cholercię doniczkowałam je wcześniej.. teraz żeby zrobić jak najmniejsze dziurki we włókninie i tak wyjmowałam je z doniczek i otrzepywałam korzenie... masakra

Reszta truskawek na jutro, bo nie wstanę jak już usiądę na dzisiaj zaplanowałam jeszcze wycięcie malin i starych gałęzi jeżyny. I Renia wpadnie. I niedziela