Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Juzia 15:17, 06 lis 2015

No i dopięłaś swego....masz kawałek pola za płotem
Kasya 15:40, 06 lis 2015

Ale szybko, juz roslinki rosna jakby od zawsze
Mam tylko watpliwosci czy przez ta obwodke bedzie wygodnie zbierac truskawki ?
Margarete 15:50, 06 lis 2015

No proszę jaki budujący widok z balkonu...to wszystko to twoja praca i determinacja Karola, możesz byc dumna
Margarete 15:51, 06 lis 2015

Pokaz buksy
leon60 17:08, 06 lis 2015

jest się z czego cieszyć
popcorn 17:18, 06 lis 2015

Juzia, no mam, tyle że to nie moje hehe ale może kiedyś, docelowo... mam nadzieję gość się nie rozmyśli bo będę miała niezły problem...

Kasiu, może nie być wygodnie, niemniej i tak na włókninę będzie trzeba wleźć żeby zerwać te ze środka, więc to chyba nie ma znaczenia. A buksy skorzystają bo truskawki będę podlewać.

Gosia, no na powyższych fotkach sztuk 3 kupione buksy. Z bliska chcesz fotki? To niewielkie obwódkowe bukszpany, ale mają 20 cm każdy, minimum. W sumie 180 uch. Tyle w ziemi, a jeszcze kawałeczki oderwane od buksów-matek do zasadzenia.. masakra

Ola
, kawałek pracy za mną. Już miałam finiszować na ten rok, a ciągle coś

Jutro do skopania mam kolejny kawałek (zaraz mi się kawałki skończą) Chyba że zrobię jeszcze obwódkę np borówkom.. hmm w sumie niegłupi pomysł chyba, bo one też będą nawadniane... i łatwiej posadzić.. chyba tak zrobię. I może wreszcie mi się buksy skończą
Nikita 21:29, 06 lis 2015

Carola fajnie wygląda to twoje zapłocie! Kawał porządnej roboty szarpnęłaś! Na wiosnę jak się wszystko za zieleni super to wszystko będzie wyglądało...a owocowych plonów już dzisiaj ci zazdroszczę.
A jak już mowa o owocowych plonach...całkiem niedawno dowiedziałam się, że owoce mahoni są jadalne. 3 miesiące zajęło mi żebym odważyła się je spróbować (w smaku podobne do porzeczki...kwaśne, a myślałam że raczej gorzkie będą). Spróbowałam...zebrałam ok.2 kg...naleweczka się robi... Jak już będzie gotowa to zapraszam do mnie na degustację.

Ps. W sprawie prezentów gwiazdkowych... to ja też kilka już mam kupionych. Nie lubię tych grudniowych tłumów w sklepach. Jak co roku w listopadzie kupię wszystkie prezenty i będzie z głowy.
Klimat Świąt Bożego Narodzenia może być, choć ciepłymi krajami też bym nie pogardziła...hmmm...może jakaś wyspa Bali ....
popcorn 13:15, 07 lis 2015

hej Magda!
mmm, naleweczka! superowo
Bali też mam na liście, jak się pojawi bilecik, to fru. I tam w wakacje można jechać, więc.. może.. 2017? zapraszam, jeśli masz ochotę jechać ze mną i Młodą

Skończyłam sadzić buksy, rząd borówki amerykańskich też ma obwódkę. Od razu fajniej to wygląda Sadzę jeszcze hosty na tyłach borówek i to chyba tyle sadzenia na ten sezon Jeszcze ze 20 kawałeczków mi zostało i fajrant
Bogdzia 13:20, 07 lis 2015

Pozdrawiam Pracusia.
Krys 18:42, 07 lis 2015

I ja pozdrawiam Pracusia