Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 15:59, 10 lis 2015

Nie, 27.11 ;ub tydzień później, jeszcze muszę się zdążyć zaszczepić plus na razie szef na urlopie, musi wrócić
żal że tylko na tydzień, ale M ma zostać i pracować w domu żeby Młoda jak wróci ze szkoły o 14tej nie siedziała sama więc nie będę przeginać

samoloty są 10x bezpieczniejsze niż podróż autem, nie ma się czego bać
jankosia 15:59, 10 lis 2015

Karola, nie masz gdzieś przypadkiem zdjęcia z siewką ostrogowca? Bo tak sobie pikowałam tą gaurę i pikowałam aż uświadomiłam sobie że przecież dwa metry dalej kwitły ostrogowce od ciebie a przecież to ma podobne liście. I teraz zwątpiłam czego ja mam tyle na paletkach Nadal wydaje mi się że bliżej temu do gaury, ale ten ostrogowiec zburzył mój spokój...
malkul 16:01, 10 lis 2015

popcorn napisał(a)
Ktoś był w Gambii / Senegalu? Planuję wyskoczyć na tydzień z koleżanką, są fajne oferty, np. tu ze zwiedzaniem Senegalu:

https://www.rainbowtours.pl/senegal-i-gambia/zakwaterowanie-sen

uwielbiam Cię Karolino!
jankosia 16:02, 10 lis 2015

Niemożliwa jesteś z tymi wyjazdami
popcorn 17:09, 10 lis 2015

Monika, chyba nie mam.. Obfoc i wrzuc. To Ci powiem czy to istrogowiec czy nie ale troche za wczesnie na siewki, u mnie na wiosne dopiero wylaza?? Zwlaszcza ze niedlugo masz tego ostrogowca przeciez?

To nikt nie byl w Gambii? Kicha ale pojedziemy, o ile utrzyma sie cena last minute jak teraz

Posadzilam prawie po ciemku kilka host sieboldiana, zakochalam sie i kliknelam

Jutro jak bedzie pogoda cos ppgrzebie
popcorn 17:10, 10 lis 2015

Moze w ogrodku, jezowki maja sporo martwych lisci, no i cos sie na pewno znajdzie jeszcze
jankosia 00:00, 11 lis 2015

No dobra, to mów mi tu

Bo byłam pewna, że to gaura. A potem zobaczyłam w necie siewki ostrogowca i myśle "Jezus Maria!" I teraz się boję, że to coś innego niż planowałam. Już kiedyś pikowałam szczaw- nie ma się co śmiać.
Jutro jak mnie dopuszczą do kompa to usunę zdjęcie.

Miłego świętowania
popcorn 07:34, 11 lis 2015

Monika, nie usuwaj. Sory ale wyglada to na ostrogowca, zwlaszcza ze tak zmienily kolor ale ja z kolei nie wiem jak wygladaja siewki gaury...

Milego
popcorn 15:46, 11 lis 2015

Pokrecilam sie troszke, choc przelotny deszcz nie pomaga. Ale udalo mi sie zebrac liscie spod morwy i sliwki, juz wszystkie opadly. Rozlozylam je na doniczkach z hostami, licze ze nie stana sie domem dla nornikow... Wyrwalam tez reszte truskawek spod morwy, rozlazly sie bardzo, a owocow nie bylo bo zbyt ciemno. Sadzonek juz nie potrzebuje, wiec wyczyscilam do cna zrobilo sie miejsce, planuje trawniczek moze z jednej odmiany zurawki? A moze poletko ciemiernikow? Hmm

jankosia 18:08, 11 lis 2015

No to jak nie ostrogowiec to już mam pewność na 99% że gaura. Dzięki