Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

popcorn 12:19, 12 lis 2015

hehe, żadnego stopu, chociaż aktualnie pogoda taka że chętnie bym wyemigrowała na cieplejszą półkulę, ostatecznie zwinęła się w kłębek i przespała do marca... uch

chciałam zameldować że sarny się uaktywniły, gdyby nie płot to bym nic nie miała z przesadzonych krzewów.. gorczyca skiełkowała i pięknie wyrosła też na hałdzie ziemi/zerwanego trawnika i została w ciągu ostatniej doby zgryziona prawie do cna. Zostały tylko ślady kopytek w rozmiękłej ziemi.. nawet po stronie spadu wałów w stronę siatki, więc poczynają sobie te zwierzaki a myślałam że będą się bały zbliżać po tej demolce zapłocia...
Kasya 12:35, 12 lis 2015

Karola, zajrzyj do mnie na 503, moze cos podpowiesz mam czas do wiosny
popcorn 16:52, 12 lis 2015

Kurcze 16.30 i ciemno :/ pozbierałam w pół godzinki kolejny worek liści z rabat od północy i kątów/spod płotu, plus padłe hosty. W zasadzie mój ogródek to same buksy, hosty, ciemierniki i trochę róż i traw, cała reszta to dodatki

Jak mi wiosną dobrze pójdzie handelek, to planuję wysadzić roślin część (te które mnie średni rajcują) i je upłynnić (zbieram środki na inne zachciewajki i kieszonkowe na podróże) Dolar mega drogi, masakra, a ja na Sri Lankę nadal się nie zaopatrzyłam bo czekałam aż kurs się poprawi
I tym sposobem zostaną mi same buksy, trawy, ciemierniki, róże i hosty i zawilce
popcorn 17:00, 12 lis 2015

Na następną późną jesień/zimę Wietnam + Laos, 3 tygodnie. Jakby ktoś słyszał o tanich biletach, proszę o info
tu zajawka - Laos

http://neronek.geoblog.pl/wpis/49199/luang-prabang
Sebek 17:41, 12 lis 2015

popcorn napisał(a)
Kurcze 16.30 i ciemno :/ pozbierałam w pół godzinki kolejny worek liści z rabat od północy i kątów/spod płotu, plus padłe hosty. W zasadzie mój ogródek to same buksy, hosty, ciemierniki i trochę róż i traw, cała reszta to dodatki

Jak mi wiosną dobrze pójdzie handelek, to planuję wysadzić roślin część (te które mnie średni rajcują) i je upłynnić (zbieram środki na inne zachciewajki i kieszonkowe na podróże) Dolar mega drogi, masakra, a ja na Sri Lankę nadal się nie zaopatrzyłam bo czekałam aż kurs się poprawi
I tym sposobem zostaną mi same buksy, trawy, ciemierniki, róże i hosty i zawilce

Widzisz, dzięki dolarowi ogród przynajmniej Ci się nie zabałagani Same plusy
Mala_Mi 18:53, 12 lis 2015

Do Jankosi..... bezdomna to piszę tu.... mi to nie wygląda na siewki ostrogowca. Ostrogowiec nie jest czerwony. Jak jutro nie zapomnę ot zobaczę jak wyglądają siewki ostrogowca bo mam go wszędzie.. pielę, pielę i tak go mam.
popcorn 19:21, 12 lis 2015

Sebku, trochę w drugą stronę, ale co tam Czekam aż dolar spadnie i na wiosnę, równolegle

Ania, moje ostrogowcowe siewki w ubiegłym roku taki kolor miały po przymrozkach, bo normalnie oczywiście są zielone
Madzenka 19:39, 12 lis 2015

Wczoraj zapowiedziałam M że to mój ostatni listopad bez wypadu w ciepłe kraje!!! Łącze się w bólu szaro-burych dni...
popcorn 19:43, 12 lis 2015

Madżen, buziam! jeszcze nie jest tak źle, ale to tylko kwestia czasu ale jakoś przetrwamy, prawda? Okropną meteopatką jestem idę łyknąć witaminę D w dawce uderzającej
Olili 19:53, 12 lis 2015

popcorn napisał(a)
idę łyknąć witaminę D w dawce uderzającej

byle regularnie.