Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:) » Edycja postu

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

rozark 21:24, 08 kwi 2015

popcorn napisał(a)

Mam do oddania sporo krzaczków ziół, oregano, tymianek i kilkanaście pewnie kępek trawy kostrzewy niedźwiedzie futro- może ktoś chętny? Odbiór własny ASAP

Ja chętnie przygarnę zwłaszcza że niedźwiedzie futro cieniolubne

jesteś jutro?

chyba że wytrzyma do soboty?
paniprzyroda 21:31, 08 kwi 2015

Karola, dzięki za dobre chęci, ale nie będę Ci głowy zawracać. Poczekam na kolejne kwitnienie ciemierników u pana u mnie. I tak kupiłam kilka. Dziś zauważyłam, że kupowane w ub. roku pojedyncze ciemne ładnie zaczynają przyrastać. Skorupki działają
Bogdzia 21:37, 08 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Zadołuję obok tych wsadzonych i będę podlewać razem, jakby co. Dam znać co ustalę z Anitka

Nie jadę na urlop, wiec ich nie załatwię - jak tych wiezionych przez Anie... no i to nie czerwiec, jednak czasem pada hihi

Do zobaczenia 25.04 ale się ciesze! (na razie, bo to jeszcze chwila, potem będę miała stresa

To dzięki Karola.Nie zrozumialam od czego ma byc ten stres.
ren133 23:11, 08 kwi 2015

popcorn napisał(a)
Ren 133, zapraszamy na łódzkie spotkanie! 25.04??? Jestem za 18.04 miałam jechać pod Żyrardów po cisy z Nikitą

Nie wiem jeszcze, jak będzie bliżej tego terminu, to dam znać
Robertop 23:51, 08 kwi 2015

Karola, chętny jestem na tymianek i oregano
Mala_Mi 07:51, 09 kwi 2015

Karola..
odpowiem jeszcze Kasi.. trawy co kilka lat wymagają wykopania i zmniejszenia/odmłodzenia kępy, jak posadzisz za blisko róż, to będzie trudno wykopać trawy bez nieuszkadzania róż.
Kasya 08:03, 09 kwi 2015

Mala_Mi napisał(a)
Karola..
odpowiem jeszcze Kasi.. trawy co kilka lat wymagają wykopania i zmniejszenia/odmłodzenia kępy, jak posadzisz za blisko róż, to będzie trudno wykopać trawy bez nieuszkadzania róż.

no tak..sluszna uwaga
ale to dotyczy wszystkich ? ML tez ?

ale juz sobie pomierzylam ze ML powinnam zmiescic jakies 70-80 cm od innych roslin wiec chyba powinno byc ok
popcorn 08:23, 09 kwi 2015

Renia, trawy niewykopane, wiec spokojnie - odbiór własny w dogodnym terminie, najlepiej asap, ale tak żebyś miała kiedy posadzić Ostrzegam ze po zimie jeszcze się nie zebrały i trzeba je z suchego wyskubać. No i wykopanie trochę trwa, wiec daj cynka żebyś miała gotowe, albo łopata w dłoń

Roberto, zapraszam po krzaczki, ile? Wszystkie? (kilkanaście jest do wykopania)

Mariolko, swoje wszystkie ciemierniki wsadzam teraz ze skorupkami, Rodzice na mnie dziwnie patrzyli kiedy po świątecznym śniadaniu pozbierałam nadające się skorupki i zabrałam ze sobą hihi

Bożenko
, żaden problem! Stres? Przed każdym spotkaniem się denerwuje

Renia, koniecznie daj znać, zapraszam!

Aniu, słuszna uwaga! O tym nie pomyślałam, pewnie dlatego ze trawy a zwłaszcza ML specjalnie ochoczo nie przyrasta

Milego dnia!

Spędziłam godzinkę buszując po bazarku, jestem super zadowolona - u pana od książek zdobyłam kolejne 3 numery komiksów Thorgala (10 zł za 3 szt, na allegro za szt ceny zaczynają się od 10 zł plus wysyłka)- sama mam prawie komplet (została mi fascynacja z dzieciństwa), zbieram dla chrześniaka

Byla cudna spora rzeźba (ale 90 zl) z mielonki granitu z czymś, ok 6-70 cm wysokości, 2 splecione postacie (tylko zarys ciała plus głowy). Szkoda ze nie kupiłam, a teraz nie mam się już czym wrócić na targ

Byla tez cudna szklarenka, misterna robota ala ogród botaniczny kensington (od razu z ich szklarnia mi się skojarzyła), ale zbyt wymuskana, 70 zl, nie miałabym z nia co zrobic ani miejsca wyeksponowanego na nią nie mam...

no i jakby tam pochodzić, to by się coś znalazło jeszcze, ale na szczęście nie mam czasu, trzeba pracować hihi
beta 08:34, 09 kwi 2015

Karola, jak ja Ci zazdroszczę tego bazarku....trzeba było choć jakieś zdjęcia zrobić

popcorn 08:38, 09 kwi 2015

hehe, po co, żeby nam kapała ślina na klawiaturę?