Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Makusia 15:38, 20 wrz 2017

popcorn napisał(a)
niestety nie wiem czy Krysia nawet będzie wiedzieć... spytaj u źródła, niestety nie pomogę

Dobrze, zapytam Krysię- dziękuję za chęci
popcorn 17:42, 20 wrz 2017

Paaaada buuuu
Już ryłam w deszczu, ale dziś 10 stopni i chyba to już byłoby przegięcie. Wszystko pływa. Rzeka wystąpiła z koryta. Błoto oblepia łopatę. Średnio. Brrrr
Matka 17:45, 20 wrz 2017

Co tam będzie?
Monka 19:02, 20 wrz 2017

Karola strach zaglądać do Ciebie tak szybko działasz, może powinnaś nakręcić jakiś filmik o ogrodowych rewolucjach
yolka 19:39, 20 wrz 2017

Kolejny ogród okazuje się też być z gumysuper gumowa sprawa
zajrzyj - barbula i zawilec kwitnie
popcorn 20:14, 20 wrz 2017

Matka, rabata ok metr szerokości,trzy buksy na pniu dziś je ładnie skulkowałam prawie po ciemku, ale chyba dobrze wyszło. Pomiędzy trawy - morning light i gracilimus, hakone i turzyca od Bogdzi. I zawilce japońskie. Wszystko w mini kawałkach, liczę na matecznik. Za dwa trzy lata będę rozsadzać

Na razie rośliny zadołowane tylko, więc nie będzie to tak wyglądać, a buksy świeżo cięte, więc resztki leżą gdzie popadnie. I jedna trzecia nie odtrawnikowana, kancik nie zrobiony. Ale jeszcze dzisiaj godzinka, jutro godzinka i w sobotę skończę

Monka, hihi. Chyba nie, na razie walczę żeby skończyć do soboty. Rodzice wracają z urlopu, chciałabym żeby to jakoś wyglądało, bo na razie jest demolka straszna.

Jola, zmieści się tu dużo, bo trawnika dużo. Za płotem urosła metrowa góra darni, którą wynoszę w koszu. Niemniej na ten sezon powoli kończę.
Do przeniesienia że starego ogrodu zostały małe drzewka które posadzę w donicach i zadołuję. Parę trawek. Róże i hortensje chyba zostaną bo za wielkie, musiałabym busa jakiegoś wynająć, a i nie ma tu gdzie sadzić takich wielkoludów. I tyle.

Pozdrawiam Was
kami 09:28, 21 wrz 2017

Ciekawe jaka będzie mina rodziców
Pod bukszpanem tojeść posadziłaś?
Kasya 10:35, 21 wrz 2017

popcorn napisał(a)
Paaaada buuuu
Już ryłam w deszczu, ale dziś 10 stopni i chyba to już byłoby przegięcie. Wszystko pływa. Rzeka wystąpiła z koryta. Błoto oblepia łopatę. Średnio. Brrrr

wczoraj to jeszcze nic w porownaniu z dzisiaj....
Margarete 11:06, 21 wrz 2017

No no u was dzis na południu ulewy zapowiadaja, a u nas tylko "normalny" deszcz....o rany...
popcorn 12:35, 21 wrz 2017

To co tam rośnie to na razie tylko zadołowane jest, znajdzie sobie inną miejscówkę.
Na razie proszę nie patrzeć

zaraz pod bukszpanem to bukszpan odrosty z pnia. Muszę usunąć, a po nocy nie chciałam go za bardzo kaleczyć.
żadnej tojeści

tu leje jak z cebra. Masakra. Rzeka wystąpiła z brzegów już dawno. Porażka. uch