Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bałaganu ogrodowego Karoliny ciąg dalszy czyli o moim gumowym ogródku:)

Bogdzia 12:17, 17 wrz 2017

kami napisał(a)
Nie mam pytań, dobrze że Ci młoda z misiem się zmieściła.

Zbiry piękne choc o ogród nie dbasz.Fajnie ze znów byłas . zawsze miło Cię spotkac. Buziaki.
AnnaCh 12:21, 17 wrz 2017

Karola te zielone papryczki z sadzonki od Ciebie też mam
Dziś właśnie do obiadowej surówki pójdzie jedna
Nasionka z niej wyjąć, zasuszyć i za rok wysiać?
Margarete 13:18, 17 wrz 2017

Ale zbiory
A ile roślin nakopałaś - jeny....że ty mimo wyprzedania tyłu roślin masz tam jeszcze co wykopywać i zabierać...worek bez dna ten twój stary ogród
Ale teraz za to u rodziców będziesz mierzyć pojemność ogrodu - czy i ten okaże się gumowy ?
Jak cię znam to na pewno tak...
popcorn 15:45, 17 wrz 2017

Kami - no ledwie, ledwie się zmieściła hihi

Krysiu, podobno Sundae Fraise. Choć nie chce mi się wierzyć. Patyczki na wiosnę chcesz rozumiem

Bożenko, to Ciebie zawsze miło spotkać i trawkę dostałam, na razie moknie, ale może jutro uda mi się posadzić

Aniu, dokładnie, ja już tak zrobiłam. Wybierz jak największą i najdojrzalszą paprykę. I styczeń luty wysiej na parapet

Małgosiu, szkoda że Cię nie było!!! Pewnie że gumowo i tu będzie za chwilę nie będzie trawnika do koszenia hihi
Trochę przywiozłam, a jeszcze dużo do zabrania. W październiku pojadę po kliniki palmowe, grujecznik, ambrowiec, buk pendula, wiąz wrednej na kiju i parę bukszpanowych kulek. Nieforemne, ale zabudują się i będą piękne za sezon czy dwa

Tu dobra ziemia, wszystko dobrze rośnie

Dziś leje cały dzień. Nie fajnie się ryje w błocie. Ale borówki, truskawki i maliny posadzone

Na byliny muszę dopiero zrobić miejsce.
Pas ok metrowej szerokości, długości może 6-7 metrów? Trzy buksy na kiju ładnie rozmieszczone, pomiędzy morning light i gracilimus które kupiłam właśnie. I zawilce japońskie i w nóżki na boki parę carexow, dostałam kępę od Bogdzi, podzielę na maleństwa, niech rosną

Pozdrawiam serdecznie Was wszystkie
Krys 19:01, 17 wrz 2017

popcorn napisał(a)

Krysiu, podobno Sundae Fraise. Choć nie chce mi się wierzyć. Patyczki na wiosnę chcesz rozumiem

Karolina trudno powiedzic czy to ona,ale mam Sundae Frais od ubiegłego roku,to niska hortensja,ale mnie nie zachwyca pokłada się,wole Bobo a tak w ogole to zaczelam się interesowac takimi "koronkowymi" fotensjami typu Kyusku czy Tardiva nie pokładają się,długo kwitna i mniej się przebarwiają dzieki za patyczka,pisz co chcesz ode mnie,nie kupuj tego co możesz ode mnie dostac
Sebek 19:06, 17 wrz 2017

Też testujesz pojemność auta? uuuudane zakupy!
popcorn 20:41, 17 wrz 2017

Krysiu, kwiaty mi się podobały, ładnie się przebarwiają. Trochę mnie zmartwiłaś tym pokładaniem się
może to nie ona
mnie te typu tardiva nie zachwycają jakoś.
Umówię się do Ciebie na wiosnę na zakupy
buziole gorące

Sebku, hihi, całkiem dużo weszło jak na takie małe pierdzikółko

pozdrawiam!
popcorn 09:06, 19 wrz 2017

Wczoraj zaczęłam rabatę wzdłuż chodnika pod domem. Posadziłam trzy kiedyś kulki na pniu z bukszpana. Chyba je przytnę bo w tym roku nie były wcale przycinane i wyglądają jak szczotki na kiju
Odtrawnikowałam też jakieś 2m2 tamże i w to miejsce na razie zadołowałam zawilce, bo mi zaczęły przysychać osypała się ziemia z korzeni, mam nadzieję że jak nie obeschną to się poprzyjmują. Zobaczymy.
Dzisiaj po południu ma oczywiście lać ciekawe czy coś mi się uda zrobić.

miłego dnia!
Pszczelarnia 10:15, 19 wrz 2017

Karola, pytałaś o cisy Twojej hodowli. Są znakomite. Zdjęcia nie robiłam (tzn. zrobiłam ale nic na nim nie widać). Zdrowe, gęste i pełne wigoru. Dlaczego nie miałam więcej miejsca w aucie?

popcorn 14:15, 19 wrz 2017

Ewo, cieszę się bardzo