A propos mojego grujecznika: został kupiony w zeszłym lipcu. Obecnie jest ok 180 cm i chyba niewiele urósł. Myślałam, ze ma takie drobne listki, bo rósł w doniczce. A on był chyba przemrozony, bo sporo gałązek miał szarych/suchych - musiałam je wszystkie powycinać. W ciagu lata wypuścił większe listki na dolnych gałęziach, co widać na zdjeciu: ale poza tym nie zdążył się zagęścić. No i jak pisałam, w ogóle niczym nie pachniał - ani liscie na drzeiwe, ani już opadłe na ziemi. Pytanie czy jest za młody czy nie jest to grujecznik. Sorry za jakosć zdjecia - nie mam na razie lepszego.
mój też jest młody i nie pachniał, zatem głowa do góry!!!
Aneto, chcesz powiedzieć, ze ten [młody] typ tak ma? I że nadzieja jest?
Tyle stron wredne dzień Tatarak na słońce to z,y pomysł, będzie brzydki zwłaszcza po zimie. Pomyśl o trawach, carexy dadzą sobie świetnie radę.
Pięknie się zapowiada ,ładne żurawki.
Zagajanka- czy to nie jest odmiana kolumnowa Rotfuchs- ja mam wygląda identycznie tylko że ma z metr dopiero, no ale zapach chyba nie zależy od odmiany
Niestety był bezgatunkowy. W tym roku dokłądniej mu się przyjrzę, czy kolumnowy jest i jaki kolor liści ma. A propos Twojej ładnej żurawki (tej czerwonawej) - to chyba Georgian Peach? A ciemna się gubi na tle kory i nie mogę za bardzo rozpoznać gatunku.