Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 22:33, 01 kwi 2016

Tego z poprzeczka nie zakumalam.ale mi bardziej o zwykle okna chodzi
nawigatorka 22:34, 01 kwi 2016

lindsay80 napisał(a)
super fotki z tego centrum, żałuję, że nie mam takiego w okolicy.
A ja nie mam zadnych moskitier, ale jak do tej pory problemow z owadami nie było i to nawet dziwne bo blisko mamy rów melioracyjny, ale jakos w ostatnich dwoch latach komarow prawie nie bylo, zreszta otwieramy tylko drzwi na taras jak jest taka potrzeba, a to dlatego, że w domu jest wentylacja mechaniczna i otwieranie okien niewskazane.

Wiesz ja mieszkam na prawdziwej wsi.wokol pelno koni i nie tylko.u nas nie tyle komary co much sa problemem i to duzym...
inag 23:26, 01 kwi 2016

nawigatorka napisał(a)
mamy wlasnie takie ale ze okna duze to mimo ze maja poziome wzmocnienie to mocno pracuja i nie sa idealnie do okna dopasowane.a w roletach- za późno bo rolety zewnetrzne juz mamy.ale sa takie gdzie skrzynke z moskitieta na zewnatrz okna,na ramie sie montuje.ale nie jestem przekonana

Mi się marzą te razem z roletą w jednej skrzynce ale też za późno.. A taka zewnętrzna dodatkowa skrzynka to nie szpeci za bardzo okna? Nie widziałam tego u nikogo.
Madzenka 07:43, 02 kwi 2016

Na komary to wsadzam do gniazdek elektrycznych płyny ze srodkiem odstraszającym i działa, okna otwarte a komarów nie ma. Ale na muchy nie mam sposobu...
nawigatorka 08:08, 02 kwi 2016

inag napisał(a)

Mi się marzą te razem z roletą w jednej skrzynce ale też za późno.. A taka zewnętrzna dodatkowa skrzynka to nie szpeci za bardzo okna? Nie widziałam tego u nikogo.
no właśnie.niby mozna to malowac w kolorach RAL ale boje sie o trwałość tego koloru
nawigatorka 08:08, 02 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
Na komary to wsadzam do gniazdek elektrycznych płyny ze srodkiem odstraszającym i działa, okna otwarte a komarów nie ma. Ale na muchy nie mam sposobu...
no wlasnie
08:18, 02 kwi 2016
na muchy moskitiery to nie zadziałają ...bo ta gadzina wpada nie wiedzieć skąd...nawet jak sie do domu wchodzi np z zakupami ....a potem sie namnaża pieruńsko.

u mnie jest dziwne zjawisko bo wieczorem jak się włączy światło to całe szyby mam oblepione owadami różnorakimi ....po to moskitieria by sie przydała(ale nie mam ...kiedyś) żeby wieczorem do domu to nie wpadało ....

na muchy kupuje tą taśmę lep - ale wygladą to masakrycznie obrzydząjąco ale dużo się much do tego przykleja...na owocówki mam ten pojemniczek z płynem ...to skuteczne jest dość
amelia_b 08:21, 02 kwi 2016

Madzenka napisał(a)
muchy straszne są u mnie na dole w lecie nie da się tarasu otworzyć, co roku sobie obiecuję że siatki zrobię i lato mi schodzi i nie ma
Kacha123 08:24, 02 kwi 2016

A u mnie muchy łapią koty, więc mam muchy żywe, rozgniecione na oknach i zjedzone
nawigatorka 08:32, 02 kwi 2016

eee_taam napisał(a)
na muchy moskitiery to nie zadziałają ...bo ta gadzina wpada nie wiedzieć skąd...nawet jak sie do domu wchodzi np z zakupami ....a potem sie namnaża pieruńsko.

u mnie jest dziwne zjawisko bo wieczorem jak się włączy światło to całe szyby mam oblepione owadami różnorakimi ....po to moskitieria by sie przydała(ale nie mam ...kiedyś) żeby wieczorem do domu to nie wpadało ....

na muchy kupuje tą taśmę lep - ale wygladą to masakrycznie obrzydząjąco ale dużo się much do tego przykleja...na owocówki mam ten pojemniczek z płynem ...to skuteczne jest dość

Ale ja moskitiery mam i dzialaja na muchy jaknajbardziej.ale one malo stabilne sa na duze okna.u nas bez siatki to bysmy ani jesli ani spac nie mogli tyle by tego bylo.a i tak dziesiątki zabijamy w domu.

Kuzyn mial kiesys taki srodek do gniazdka jak na komary tylko na much i mieszlajac na wsi wogole ich w domu nie mial.ale kupil go okazjonalnie i nigdzie wiecej juz nie można bylo go dostac