Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 22:56, 04 lip 2016

beata_m napisał(a)
Asia masz głowę pełną niesamowitych pomysłów zazdroszcze i podziwiam
'dziekuję, choć to nie zawsze jest mile widziane - np gdy widzę pusta ścianę w świezo wyremontowanej jadalni teściów mówię: o jaka piekna ściana w sam raz na fotogalerię rodzinną. na co teść najchętniej by mnie udusił bo planował tam telewizor a teraz już nie jest to takie pewne...
nawigatorka 22:58, 04 lip 2016

Marta napisał(a)
Teraz tylko czekać, aż się rozrośnie lawendowy las. Co ile sadziłaś? Mnie moja viva trochę zaczyna wkurzać, fajna gęsta jest, ale niektóre kwiatostany zaczynają się pokładać, bo długaśne urosły
sadziałam na mijankę co 70 cm. i tak bedzie gęsto w czasie kwitnienia, ale przynajmniej chcwasty może się kiedys tam poddadza.
a może nawoziłaś czymś lawendę że się pokłada? albo ma za mokroz albo ścięta za mało...tak głośno myslę
Marta 23:08, 04 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
sadziałam na mijankę co 70 cm. i tak bedzie gęsto w czasie kwitnienia, ale przynajmniej chcwasty może się kiedys tam poddadza.
a może nawoziłaś czymś lawendę że się pokłada? albo ma za mokroz albo ścięta za mało...tak głośno myslę

Nie nawoziłam, nawadnianie ma tylko z nieba, cięte dość krótko, nawet o jedną się bałam, że nie odbije.
nawigatorka 23:09, 04 lip 2016

Marta napisał(a)

Nie nawoziłam, nawadnianie ma tylko z nieba, cięte dość krótko, nawet o jedną się bałam, że nie odbije.
a może ktoś np jakiś kot wyleguje się na niej?hmmm sama juz nie wiem
Marta 23:19, 04 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
a może ktoś np jakiś kot wyleguje się na niej?hmmm sama juz nie wiem

aż tak bardzo się nie pokłada, nie jest już tak wyprostowana jak w pierwszym roku.Trudno, mam jeszcze NN, może to Hidcote, i chyba na nią się zdecyduję w moim pasku lawendowym, jest niższa i się nie pokłada, a ma być przy chodniku, więc Viva mogłaby być nagminnie deptana
nawigatorka 23:29, 04 lip 2016

Marta napisał(a)

aż tak bardzo się nie pokłada, nie jest już tak wyprostowana jak w pierwszym roku.Trudno, mam jeszcze NN, może to Hidcote, i chyba na nią się zdecyduję w moim pasku lawendowym, jest niższa i się nie pokłada, a ma być przy chodniku, więc Viva mogłaby być nagminnie deptana
ale jak taka deptana by pachniala....
Marta 23:38, 04 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
ale jak taka deptana by pachniala....

co mi z zapachu, jak oczy byłyby niepocieszone? od razu sekator byłby potrzebny...
Madzenka 06:27, 05 lip 2016

Asia na szesciopakach masz napisane Viva? Bo w Obi sa dwa rodzajnej srebrzystej lawendy, jedna oznakowana jako Viva jest wysoka do pasa, druga ma kwiaty podobne do Hidcote (tylko jasniejsze) i jest piekna zimą, ale sprzedaja ja bez nazwy. Mam wszystkie mozliwe odmiany lawendy bo co roku dokupuję i byłam zdziwiona, ze viva ma takie stożkowate, bardoz jasne i mega wysokie kwiatostany a ta druga nie
nawigatorka 07:52, 05 lip 2016

Marta napisał(a)

co mi z zapachu, jak oczy byłyby niepocieszone? od razu sekator byłby potrzebny...
oj pocieszyć probuje
nawigatorka 07:53, 05 lip 2016

Madzenka napisał(a)
Asia na szesciopakach masz napisane Viva? Bo w Obi sa dwa rodzajnej srebrzystej lawendy, jedna oznakowana jako Viva jest wysoka do pasa, druga ma kwiaty podobne do Hidcote (tylko jasniejsze) i jest piekna zimą, ale sprzedaja ja bez nazwy. Mam wszystkie mozliwe odmiany lawendy bo co roku dokupuję i byłam zdziwiona, ze viva ma takie stożkowate, bardoz jasne i mega wysokie kwiatostany a ta druga nie
mam marzeno napisane viva.
Ty masz ja na przedplociu prawda? I ona u Ciebie zima jest ladna prawda?
Kwiaty ma bardzo blade ale duzie i wysokie?