Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Pszczelarnia 10:12, 06 lip 2016

nawigatorka napisał(a)

Ja mam vive choc nie z Obi a z innego miejsca i bardzo jestem z niej zadowolona.jest duza, bardzo gesta,piekna zima i tworzy geste kule. Mialam kiedys te ciemna i nie wygladala tak dobrze.ale ja tez patrze na lawende jak i na inne rosliny bardziej afhitektonicznie niz kolorowo wiec jej bladosc mi nie przeszkadza.oby urosla bo miejsce ma trudne.ale licze ze dogoni starsze egzemplarze

Co do kamienia jest juz wyczyszczonymyjka i zaraz inaczej wyglada. Piszesz o zegarze zatem zdradze ze mial wlasnie z zarna powstac zegar sloneczny.ale nie wiem czy by mi wiedzy i inteligencji starczyło polysly byly tez inne: wiatrowskaz(ale nie taki z kogucikiem),roza wiatrow,stolik ale ostatecznie pewnie skonczy sie na poidelku.jedynie trzeba mu dodac kilka unowoczesniejacych elementow i to obmyslam.

Lawenda i żarna i obraz rodzinny u Teściów w jadalni na ścianie - bardzo mi się podoba. Ale nie doczytałam skąd żarno - wracam dalej.
Pszczelarnia 10:16, 06 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
wczoraj mówie do M: jutro kopiemy fundamenty pod pergolę. propozycja z kategori nie do odrzucenia. no i poszlam z rana, wbiłam łopatę - pada. oczywiścoie deszcz potrzebny bo planowałam dzs nawadnianie odpalić ale niech się do popołudnia wypada bo znów mi motywcja odejdzie.

ale co tam dwa otworki w deszczu pokopałam. do miana fundamentów im jeszcze daleko. a to dlatego, że tam gdzie mamy plac pod pergolę zdjęlismy kiedys koparką humus i wsypaliśmy wszystkie wykopane na naszej działce kamienie polne. a było tego sporo (zaraz poszukam fotki) więc teraz kopiemy w kamieniach jeden wyciągałam 30 minut...

ps widzicie to maleńkie drzewko? to dziś ekran lipa

2013

No i dla przypomnienia
Dzis

Aż chce się oglądać.
butterfly 10:19, 06 lip 2016

Asiu, jak wysoką masz tę seslerie sedleriana, wysokość i szerokość.

Zapytaj Madzenki o cięcia cięcia trakcie sezonu. Ja tnę skalną nie zważając na porę roku, jak robi sie za bardzo wybujala i brzydnie.
Marzenka inne też cięła ale nie wiem które
Pszczelarnia 10:19, 06 lip 2016

nawigatorka napisał(a)
Informuje ze temperatura w naszm basenie wynosi 31 stopni zatem plazowanie trwa w najlepsze

Sprzyja temu tez brak powiadomien...

Z ogrodowych czynnosci ograniczam sie do delikatnego slalomu z wezem

A i M przytransportowal dzis pierwsze z trzech koryt z piaskowca dzielny moj
Szukalam jednego znalazlam trzy ale nic nie zginie
I choc to akurat pewnie stanie sie donicą to koryta poszukiwalam w zupelnie innym celu.ale to ze jakies dwa tygodnie, a to dlatego ze dopiero za tydzien przywieziemi dwa pozostale z uwagi na utrudniony transport i potrzebnych do tego ludzi bo koryta maja 3,3 metra dlugosci

Przy okazji wydobywania dzis koryt z pierwotnego miejsca M poznal sympatycznych ludzi co dodatkowo cieszy.

Mam nadzieje ze fajnie wpisza sie w nasz ogrod.zreszta kamien pojawi sie u nas jeszcze w kilku postaciach

Świetne!
butterfly 10:20, 06 lip 2016

Dalas czadu z tym korytem !!!!
nawigatorka 10:30, 06 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Lawenda i żarna i obraz rodzinny u Teściów w jadalni na ścianie - bardzo mi się podoba. Ale nie doczytałam skąd żarno - wracam dalej.
ale lawenda i zarno byly na obrazie czy wisialy na scianie?
nawigatorka 10:31, 06 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Aż chce się oglądać.
nawigatorka 10:32, 06 lip 2016

butterfly napisał(a)
Asiu, jak wysoką masz tę seslerie sedleriana, wysokość i szerokość.

Zapytaj Madzenki o cięcia cięcia trakcie sezonu. Ja tnę skalną nie zważając na porę roku, jak robi sie za bardzo wybujala i brzydnie.
Marzenka inne też cięła ale nie wiem które

Wiesz ma jakies 40 cm wysokosci i 70 szerokosci. Pewnie ciecie by jej nie zabilo ale jak szybko odrosnie? Zaputam Marzen no chce ba ze juz leci
nawigatorka 10:33, 06 lip 2016

Pszczelarnia napisał(a)

Świetne!
ciesze sie ze Ci sie podoba.teraz widzisz dkaczego zwrocilam uwage na sasiednie Ci stodoly czekam jeszcze na dwa wieksze.kazde po 3,3 m dlugosci.ale najpierw musimy je wydostac a przy pierwszej próbie sie nie udalo
nawigatorka 10:34, 06 lip 2016

butterfly napisał(a)
Dalas czadu z tym korytem !!!!
mam wobec jednego z koryt pewne zamiary.i nie bedzie to donica donicami maja byc dwa pozostale.takze to male.