Witaj Asiu, chwile temu toczula sie u Ciebie dyskusja nt irgi , ja ekspertem nie jestem ale mam u siebie irga major i horyzontalis i powiem Ci ze tez odradzam w tak reprezentacyjnym miejscu irge. Tak jak dziewczyny pisza jest bardzo silna , ja mam dwa zezony a cyba potroila juz swoj obszar, ma pod sobo szmate i kore i dekle od studzienki i idzie jak burza, jej zaleta jest to ze tworzy zwarty plaski zielony caly rok dywan.
Co do horyzontalis to jeszcze gorzej bo zima robi sie taka bura i zbiera mnostwo smieci i chwastow i nijak tego wyczyscic.
A bralas pod uwage trzmieline ! Ladnie sie komponuje z lawenda , mozna nad nia panowac cieciem i dywan sie da utworzyc.
A jak cos wyzszego i zomozielonego to nie wiem czy znacie taka rosline- suchodrzew chinski , mnie sie na poczatku nie podobal ale teraz go lubie mozna formowac , ma ladne drobne nie za ciemne listki zielony caly rok nie wymagajacy ...
Ale sie wymadrzylam, tu tyle doswiadczonych glow a ja wtracam swoje trzy grosze ale tak mnie jakos naszlo, jak od czapy to wybacz zasmiecanie.
Papa