Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

inag 08:42, 25 mar 2015

Nie wiem czy to Cię przekona ale właśnie hammeln do rozchodników poleciła mi Danusia. Też miałam problem ze zdecydowaniem się na określony gatunek.
nawigatorka 10:37, 25 mar 2015

Ensata napisał(a)
U ciebie, to ja sobie już spacerowałam, ale po cichu Powiedz mi, a jak wkładałas cebule w te kamienie? Ja po kazdej próbie miałam zmasakrowane paznokcie

Odgarniam kamienie, kopie i zasypuje, co nie znaczy, że moje paznokcie wyglądają dobrze spaceruj nawet głośno zapraszam
nawigatorka 10:40, 25 mar 2015

MirellaB napisał(a)
Dzień dobry ☺ Miłego dnia ☺
Piękne zdjęcia. Żurawki, które widać na drugim planie bardzo mi się podobają.
Czy możesz napisać jak im się rośnie w kamyczkach, jaka to odmiana, czy szybko się rozrastają i oczywiście czy kupiłaś w Kostrzynie?

witaj żurawka to Suger plum - zdjęcie zakłamuje kolor - jest fiolotowosrebrna. Kupiłam w tym centrum ogrodniczym o którym Ci ostatnio pisałam w Swarzędzu. Mam ją w kamieniach od jesieni bo wcześniej rosła w donicy z wrzosami, ale przezimowała ładnie i myślę, że sobie tam poradzi - starałam się jej "serca" nie zasypać.
nawigatorka 10:41, 25 mar 2015

inag napisał(a)
Nie wiem czy to Cię przekona ale właśnie hammeln do rozchodników poleciła mi Danusia. Też miałam problem ze zdecydowaniem się na określony gatunek.

Bardzo dziękuję za odpowiedz. u mnie w ogrodzie nie ma miejsca na róż więc będzie tylko biały roizchodnik A ma gdzieś zdjęcie tej swojej rabaty?
inag 10:46, 25 mar 2015

Takiej w całości to nie mam ale gdzieś w tle na pewno się znajdzie. Później poszukam to Ci pokażę. Teraz nie mam jak. Piszę z telefonu
nawigatorka 11:07, 25 mar 2015

inag napisał(a)

Cześć! Ja mam właśnie star dust i Hammeln i wysokościowo jest idealnie. Do tego u mnie jest jeszcze rozchodnik birthday party.
A tak poza tym to masz cudowny ogród!
Pozdrowionka!

Widziałam na razie tylko wizytówkę ale pięknie u Ciebie.a jak wysoki rośnie u Ciebie biały rozchodnik?
inag 12:34, 25 mar 2015

Dzięki Mi z kolei podoba się u Ciebie. Gdybym od nowa planowała ogród na pewno miałabym coś na kształt Twojego.. Ale cóż za późno
Tak no oko osiąga około 30 cm. Według mnie jest w sam raz
nawigatorka 12:52, 25 mar 2015

inag napisał(a)
Dzięki Mi z kolei podoba się u Ciebie. Gdybym od nowa planowała ogród na pewno miałabym coś na kształt Twojego.. Ale cóż za późno
Tak no oko osiąga około 30 cm. Według mnie jest w sam raz

I Hameln Ci jej nie pożera bo u mnie hameln jest sporo wieksza
inag 12:59, 25 mar 2015

A jesteś pewna że masz hammeln?
Mi dwa lata temu też wysyłkowo sprzedali rozplenicę niby hammeln a wyrosła potężna. Ogrodnik jak ją zobaczył, stwierdził, że na bank to inny gatunek. Kupiłam w innym sklepie kolejne hammeln i te są dużo niższe.
Jak zakwita to te kłosy są kilka centymetrów wyższe ale nie dużo. Doskonale widać i trawy i rozchodniki..
inag 13:09, 25 mar 2015

Znalazłam fotki takie z oddali. Jak będziesz chciała zobaczyć to wkleję u siebie bo nie chcę Ci zaśmiecać..