Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 21:19, 23 kwi 2017

jankosia napisał(a)
O trzcinnikach mówię. Wiem jakie naturalnie są teraz KF i moim zdaniem za wysokie żeby je bez przycięcia zostawić. Wszystkie trawy które nie są kłami albo takimi piętnasto centymetrowymi źdźbłami skracam. Nie rozplenice i nie miskanty ale wszystkie inne już tak. To nic że wiosna. Powiem więcej, jak się kupuje w sezonie czasem takie mocno poprzerastane doniczki z trawami to ja też to przycinam, rozrywam korzenie i sadzę dopiero- duuuużo lepiej się przyjmują. Zrobisz jak zechcesz Na grupie o trawach spytaj
hmmm spróbuje
nawigatorka 21:20, 23 kwi 2017

jankosia napisał(a)
Czekaj. Wróć. Jakie powtórne cięcie? Chyba jednak nie jestem w temacie tak jak mi się wydawało. Teraz wykopywane trzcinniki KF. Dzielone. Tak, ja skracam.
przyciete już były u poprzednich właścicielek. Wypuściły i po podzieleniu są u mnie
nawigatorka 21:22, 23 kwi 2017

Johanka77 napisał(a)

Trzcinników. Na razie ładnie startują. Oby za szybko się nie popsuły
bo one szybkie są jak zauważysz dziwne plamy na nich orszaku kolor po przejechaniu palcem po źdźble to trzeba oprysk zastosowac
jankosia 08:51, 24 kwi 2017

nawigatorka napisał(a)
przyciete już były u poprzednich właścicielek. Wypuściły i po podzieleniu są u mnie

A, teraz wszystko rozumiem. Nie wiem w tej sytuacji, napiszę tylko krótkie motywacyjne "a rób co chcesz" Na żywo bym widziała ile świeżego liścia wyszło i mniej więcej oceniła ile siły jest w korzeniach, ale tak to nie doradzę. Ja zazwyczaj przycinam na wszelki wypadek, ale ja to ja
nawigatorka 11:41, 24 kwi 2017

jankosia napisał(a)

A, teraz wszystko rozumiem. Nie wiem w tej sytuacji, napiszę tylko krótkie motywacyjne "a rób co chcesz" Na żywo bym widziała ile świeżego liścia wyszło i mniej więcej oceniła ile siły jest w korzeniach, ale tak to nie doradzę. Ja zazwyczaj przycinam na wszelki wypadek, ale ja to ja
kazda sadzonka ma kilka liści. One zaschna tak czy inaczej
lojalna_ 20:54, 24 kwi 2017

Asiu obrazkowo nadrobilam a było co przeglądać miałaś cudna dekoracje pomysł świetny )))) nigdy nie zawodzisz))

Ogród Ci pięknie je . Odpocznij czasem )) i zrób wtedy fotę buziol
nawigatorka 21:02, 24 kwi 2017

lojalna_ napisał(a)
Asiu obrazkowo nadrobilam a było co przeglądać miałaś cudna dekoracje pomysł świetny )))) nigdy nie zawodzisz))

Ogród Ci pięknie je . Odpocznij czasem )) i zrób wtedy fotę buziol
odpoczywam Dziekuje Ci ze myslisz o mnie i cieszy mnie ze tak szykujące gusta zaspokoiłam
babka 23:54, 24 kwi 2017

Asiu co tu Ty masz za trawkę z tymi rozchodnikami ?

nawigatorka napisał(a)

nawigatorka 07:25, 25 kwi 2017

babka napisał(a)
Asiu co tu Ty masz za trawkę z tymi rozchodnikami ?ale mnie zdjęciem zaskoczyłaś to hameln

kasja83 07:45, 25 kwi 2017

jankosia napisał(a)
Oj to nie tniesz? Tnij, mówię ci. Zestnij wszystko na 1/3 wysokości a zobaczysz że szybciej i mocniej odbiją niż te nieprzycięte. Serio serio. Możesz na kilku tylko żeby mieć porównanie jeśli mi nie ufasz

Jankosiu to samo tyczy się trzcinników krótkowłosych??Zamówione mam-to jak przyjdą sadzonki to od razu je ciachnąć?