Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

jankosia 09:56, 30 kwi 2017

Do tematy rdzowego dodam tylko że tak jak nie sadzimy gruszek z jałowcami na przykład tak nie sadzimy podatnych na rdzę traw w okolicy berberysa pospolitego i mahonii. Jest nawet oficjalny zakaz zakładania żywopłotów berberysowych w sąsiedztwie pól na których uprawia się zboża. Minimalna odległość była albo 300 albo 600 metrów - nie pamiętam dokładnie Bo to są żywiciele pośredni grzyba wywołującego rdzę.
Może się przyda takie info
Tylko kilka stron przeleciałam i chyba jestem na bieżąco - szok
babka 16:59, 30 kwi 2017

Asiu, wysłałam do Ciebie pw. zerknij proszę w wolnym czasie
Słońce masz? u mnie dziś słonecznie ale wystarczy że zajdzie za chmury to zaraz robi się zimno. Lepsze to jednak od deszczu czy śniegu
nawigatorka 19:30, 30 kwi 2017

jankosia napisał(a)
Do tematy rdzowego dodam tylko że tak jak nie sadzimy gruszek z jałowcami na przykład tak nie sadzimy podatnych na rdzę traw w okolicy berberysa pospolitego i mahonii. Jest nawet oficjalny zakaz zakładania żywopłotów berberysowych w sąsiedztwie pól na których uprawia się zboża. Minimalna odległość była albo 300 albo 600 metrów - nie pamiętam dokładnie Bo to są żywiciele pośredni grzyba wywołującego rdzę.
Może się przyda takie info
Tylko kilka stron przeleciałam i chyba jestem na bieżąco - szok
tak wiem o berberysie. Toszka mi ostatnio pisała ale moze komuś się przyda
nawigatorka 19:31, 30 kwi 2017

babka napisał(a)
Asiu, wysłałam do Ciebie pw. zerknij proszę w wolnym czasie
Słońce masz? u mnie dziś słonecznie ale wystarczy że zajdzie za chmury to zaraz robi się zimno. Lepsze to jednak od deszczu czy śniegu
widzialam już napisałam slonca trochę było ale do ciepła daleko
Madzenka 23:43, 30 kwi 2017

Wszystko zaplanowane do końca czerwca? O matko zmęczyłam sie
Sebek 00:12, 01 maj 2017

U mnie grafik w sumie do połowy lipca wypełniony - skoro już wylewamy nasze żale
nawigatorka 07:46, 01 maj 2017

Madzenka napisał(a)
Wszystko zaplanowane do końca czerwca? O matko zmęczyłam sie
to życie zaplanowane a ogród musi się dostosowac
nawigatorka 07:48, 01 maj 2017

Sebek napisał(a)
U mnie grafik w sumie do połowy lipca wypełniony - skoro już wylewamy nasze żale
ale po co żale. To tylko organizacja
babka 10:42, 01 maj 2017

O nieudanym zestawie grusz i jałowców przekonałam się sama kilka lat temu, o berberysach i trawach też już czytałam ale nie wiedziałam, że są w związku z tym oficjalne rozporządzenia ! Dobrze wiedzieć i chuchać na zimne.

Ja jeszcze słówko o tych Hameln z rozchodnikami Moja rozplenica ogromna a niewielką sadzonkę mam. Npewno zakryłaby sedum w całości. Muszę je poobserwować u Ciebie na jesień.
PS. Nie krępuj, każdy Ci to powie
nawigatorka 14:34, 01 maj 2017

babka napisał(a)
O nieudanym zestawie grusz i jałowców przekonałam się sama kilka lat temu, o berberysach i trawach też już czytałam ale nie wiedziałam, że są w związku z tym oficjalne rozporządzenia ! Dobrze wiedzieć i chuchać na zimne.

Ja jeszcze słówko o tych Hameln z rozchodnikami Moja rozplenica ogromna a niewielką sadzonkę mam. Npewno zakryłaby sedum w całości. Muszę je poobserwować u Ciebie na jesień.
PS. Nie krępuj, każdy Ci to powie
dziekuje. Zapraszam do śledzenia