Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 19:59, 01 maj 2017

eee_taam napisał(a)
świeżutkie foty spuper bo dawno nie było

PS. o berberysach czytam i trzcinnikach.....dobrze wiedziec ...choc moje 3 berberysy w zeszłym roku opuściły mój ogród i takich kujokow juz nie mam uff jeden problem mniej
tez na szczęście nie mam miałam jeden w przechowalnik przez trzy lata ale w końcu wyleciał. Wydaje mi się ze fotki ciagle wklejam
nawigatorka 20:00, 01 maj 2017

Kacha123 napisał(a)

Posadziłam w zeszłym sezonie i nie. W tym też się mają dobrze. Zobaczymy, co będzie, trzcinników mam kilka, berberysów kilkadziesiąt.

Zapomniałam przecież napisać, że pięknie u Ciebie!
gdy będziesz je podglądać to da się zauważyć wczesne objawy rdzy i zareagować. Dziekuje Kasiu
amelia_b 20:08, 01 maj 2017

Asiu 3 rok już Cię podglądam przy pracy i muszę Ci powiedzieć że ogród Wam naprawdę pięknieje z roku na rok i pełna podziwu jestem dla Twojej pracy
Kacha123 20:09, 01 maj 2017

nawigatorka napisał(a)
gdy będziesz je podglądać to da się zauważyć wczesne objawy rdzy i zareagować. Dziekuje Kasiu

Już mi się trochę tych rzeczy do doglądania nazbierało, no cóż.
Gruszka_na_w... 20:17, 01 maj 2017

Uwielbiam oglądać Twój ogród Navi.
Podziwiam Cię i Twego EM za pracowitość i konsekwencję. Ukojenie odczuwam patrząc na efekty Waszych działań, bo wszystko się pięknie dopełnia. Gratuluję.

PS. Mam berberysy i trzcinniki od 4 lat. Te drugie nigdy nie złapały rdzy. Jedyna trawa na nią cierpiąca to śmiałek darniowy. W tym roku działam z ekologicznymi opryskami roztworem tymolu i propionianem wapnia. Śmiałka też tym spryskuję. Może mu to pomoże.
Hania-To tu- to tam-łopatkę mam! "Przyjemność ma się do szczęścia mniej więcej tak, jak drzewo do ogrodu; nie ma ogrodu bez drzew, ale drzewa, nawet w wielkiej ilości, nie stanowią jeszcze ogrodu." ~ Władysław Tatarkiewicz
Kacha123 20:19, 01 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)

PS. Mam berberysy i trzcinniki od 4 lat. Te drugie nigdy nie złapały rdzy.

Czyli jest światełko w tunelu!
nawigatorka 20:21, 01 maj 2017

amelia_b napisał(a)
Asiu 3 rok już Cię podglądam przy pracy i muszę Ci powiedzieć że ogród Wam naprawdę pięknieje z roku na rok i pełna podziwu jestem dla Twojej pracy
seruo podglądamy się już trzeci rok? Dziekuje za te słowa. To ze my widzimy różnice to wiadomo ale ze i inni to tym fajniej uczymy się, eksperymentujemy, popełniamy błędy ale odnosimy małe roślinne sukcesy oby ich było jak najwiecej
nawigatorka 20:23, 01 maj 2017

Kacha123 napisał(a)

Już mi się trochę tych rzeczy do doglądania nazbierało, no cóż.
wiesz ja tez nieczęsto się schylam nad roślinami. Najczęściej gdy robię fotki lub oprysk
20:27, 01 maj 2017
nawigatorka napisał(a)
tez na szczęście nie mam miałam jeden w przechowalnik przez trzy lata ale w końcu wyleciał. Wydaje mi się ze fotki ciagle wklejam

ja tez 3 sezny z berberysami wytrwałam...no i nie polubiliśmy sie

na bukszpany tez mam focha ...ale jak je wusiudam ..to juz pozostaje zaorać wszystko i zwinać dywan
nawigatorka 20:27, 01 maj 2017

Gruszka_na_wierzbie napisał(a)
Uwielbiam oglądać Twój ogród Navi.
Podziwiam Cię i Twego EM za pracowitość i konsekwencję. Ukojenie odczuwam patrząc na efekty Waszych działań, bo wszystko się pięknie dopełnia. Gratuluję.

PS. Mam berberysy i trzcinniki od 4 lat. Te drugie nigdy nie złapały rdzy. Jedyna trawa na nią cierpiąca to śmiałek darniowy. W tym roku działam z ekologicznymi opryskami roztworem tymolu i propionianem wapnia. Śmiałka też tym spryskuję. Może mu to pomoże.
Haniu czasem rycie w ziemi daje ukojenie, czasem gdy się kończy wreszcie ryć w ziemi a czasem patrzenie na ogród jeśli nie tylko nam to jakże to cieszy wątpliwości ma się często czy "wizja" ma seans szczególnie gdy poparta jest jedynie przeczuciem ale to chyba etap normalny

Nazwy oprysków o których piszesz nawet trudno mi przeczytać przyznam ze nie do końca mam dość determinacji by je stosować. Zobacze w praktyce jak będzie i kto wie może kiedyś z nich skorzystam