Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

lindsay80 00:32, 07 sie 2015

Lipy już teraz ładnie wyglądają, kurcze dla mnie zrobienie takiego stelarza i zamocowanie go do drzewa to byłoby karkołomne wyzwanie.
Widze, że jeżówki Ci się fajnie rozrosły te po lewej to te ode mnie, a po prawej te, które sama kupiłaś, tak?
Co rośnie przed cisami, trawki to ML a to drugie to co?

Jak pogoda, popadało Ci w tym tygodniu czy susza?
U mnie we wtorek była ulewa, biorąc pod uwagę, że podlałam ogródek w sobotę przed wyjazdem, to nieźle mi się ten deszcz przysłużył.
Niedawno wróciłam i już z latarką biegałam, żeby stan roślin oceniać i na tyle co widziałam, to wygląda, że jest ok
ren133 08:25, 07 sie 2015

Asiu
Jaką masz odmianę lawendy?
nawigatorka 08:46, 07 sie 2015

Mala_Mi napisał(a)
Przepraszam, że dopiero odpisuję.. na Twoje pytanie...
U mnie rośnie Merinque - 3 sadzonki.
Jak wyleciało pytanie, to odpowiedz też jest i u mnie ..

bardzo dziekuję Ci Aniu za odpowiedz i wizyte u mnie, tym bardziej, że wiem, że jestes zabiegana.
Cieszy mnie Twoja odpowiedz bo tak właśnie myślałam, że mam tę odmiane (od tego roku). Pieknie sie u Ciebie prezentuje. Liczę, że i u mnie będzie taka niebawem a slimaki jej nie zlokalizują
nawigatorka 08:50, 07 sie 2015

lindsay80 napisał(a)
Lipy już teraz ładnie wyglądają, kurcze dla mnie zrobienie takiego stelarza i zamocowanie go do drzewa to byłoby karkołomne wyzwanie.
Widze, że jeżówki Ci się fajnie rozrosły te po lewej to te ode mnie, a po prawej te, które sama kupiłaś, tak?
Co rośnie przed cisami, trawki to ML a to drugie to co?

Jak pogoda, popadało Ci w tym tygodniu czy susza?
U mnie we wtorek była ulewa, biorąc pod uwagę, że podlałam ogródek w sobotę przed wyjazdem, to nieźle mi się ten deszcz przysłużył.
Niedawno wróciłam i już z latarką biegałam, żeby stan roślin oceniać i na tyle co widziałam, to wygląda, że jest ok

Bo ta jest karmołomne zadanie, zwłaszcza w pojedynkę z dziećmi, przy wietrze i jeszcze na drzewie, które ma juz spore gałęzie i żyje własnym zyciem

jeżówki te po lewej to od Ciebie, a po prawej marinqe o których pisałam wyżej.

Pod Cisami rosną ML z zawilcami - pieknie się rozrosły, mają juą jeden kwiat i dużo pąków tylko muszę je codziennie podlewac bo omdlewaja od słońca.

Bieganie z latarka po ogrodzie to popularny sport ogrodowiskowy

Kiedy u nas padało... nie pamiętam. Na pewno nie od 2 tygodni ale chyba nawet więcej. A trochę przesadzałam ostatnio traw więc teraz podlewam zazdroszczę deszczu u Ciebie i mam nadzieję, że wrócisz juz na dobre
nawigatorka 08:51, 07 sie 2015

ren133 napisał(a)
Asiu
Jaką masz odmianę lawendy?

witaj
szczerze mówiąc nie wiem bo kupiona nieopisana - ale wszystko wygląda na to, żę jest to (lub jest do niej podobna) VIVA - ma długie kwiaty, blade i jest pieknie srebrzysta zimą i niue gubi wcale liści nawet się zastanawiałam czy nie wymienic jej na taką ciemną, ale uznałam, że jej walory zimowe ją bronią
Magda70 12:01, 07 sie 2015

Cześć...
jak się nazywa węzeł co masz przy żaglu?
Jakaś instrukcja do niego potrzebna?? dziś chyba będzie wisieć... Piszę chyba bo u nas wszystko może się zdazyć
nawigatorka 13:29, 07 sie 2015

Magda70 napisał(a)
Cześć...
jak się nazywa węzeł co masz przy żaglu?
Jakaś instrukcja do niego potrzebna?? dziś chyba będzie wisieć... Piszę chyba bo u nas wszystko może się zdazyć

To się nzywa profesjonalne pytanie przy oczku zagla jest sztyk.przy knadze knagowy oczywiście.będę podglądać
Magda70 13:34, 07 sie 2015

taaa....wszystko zrozumiałam...ale eM patrzył już w necie wiec będziemy improwizować
Ensata 14:15, 07 sie 2015

hahahhaha, Magda, ja własnie wysłałam córki na półkolonie żeglarskie, niech potrafia sobie kiedys zamontowac pergole
Magda70 14:41, 07 sie 2015

Ensata napisał(a)
hahahhaha, Magda, ja własnie wysłałam córki na półkolonie żeglarskie, niech potrafia sobie kiedys zamontowac pergole

to wyslij je potem do mnie na sprawdzenie umiejętności w nagrodę stipy im zapakuję dla mamy