Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 15:01, 07 lip 2017

Figaro napisał(a)

Dlaczego tak uwazasz, moglabys rozwinac te mysl ?
ktora?
Figaro 17:26, 07 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
ktora?

tyle ze ogrodu w stylu im mniej tymblepiej wymagajatylr samo jak nie więcej uwag

Chodzi mi o pielegnacje, Ty piszesz ze moze byc jej wrecz wiecej.
O to zdanie mi chodzi.
Sebek 17:47, 07 lip 2017

Figaro - przy takim ogrodzie widać każdą nierówność i zaburzenie rytmu, każdy krzywo przycięty krzew, każdy chory listek i każdą oznakę zapuszczenia w postaci krzywo odrastającego trawnika czy nawet nierównomiernego nawożenia A jak wiadomo rośliny potrafią rosnąć obok siebie i jedna będzie zdrowiusieńka, a druga zacznie usychać. I jak tu pogodzić dążenie do perfekcjonizmu z nieperfekcyjnym wzrostem roślin?
Figaro 17:53, 07 lip 2017

Sebek napisał(a)
Figaro - przy takim ogrodzie widać każdą nierówność i zaburzenie rytmu, każdy krzywo przycięty krzew, każdy chory listek i każdą oznakę zapuszczenia w postaci krzywo odrastającego trawnika czy nawet nierównomiernego nawożenia A jak wiadomo rośliny potrafią rosnąć obok siebie i jedna będzie zdrowiusieńka, a druga zacznie usychać. I jak tu pogodzić dążenie do perfekcjonizmu z nieperfekcyjnym wzrostem roślin?

Dziekuje za odpowiedz Sebastian

Wlasnie ten perfekcjonizm chyba mnie udusi. Znasz detektywa o nazwisku Monk ? Jest w Polsce ten serial ? Gdybym mogla to biedronce na grzbiecie poprawilabym kropki, tak jak on.
Wiec moze zastanowie sie doglebniej czy ogrod jest zabawka dla mnie. Zanim sie calkiem udusze.

Jezeli bede biegac z linijka to sie nie udusze ?
Johanka77 17:58, 07 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
samolotem? Nie za łatwo?
Czyli jestem czasu umilaczem milo

Nie było za latwo... Ech!
Przez Trumpa i burze 2 doby, przez Split, Wiedeń i jeszcze Frankfurt. Utknęliśmy na noc, więc jeszcze przymusowa Heilige Nacht
nawigatorka 19:15, 07 lip 2017

Figaro napisał(a)

tyle ze ogrodu w stylu im mniej tymblepiej wymagajatylr samo jak nie więcej uwag

Chodzi mi o pielegnacje, Ty piszesz ze moze byc jej wrecz wiecej.
O to zdanie mi chodzi.

Tak. Miałam na mysli to, ze po pierwsze każdy ogród wymaga pielęgnacji po trudno ja porównywać do siebie bo może być inna w bylinowym ogrodzie a inna w zimozielony ale zawsze jest. Po drugie ogród minimalistyczny wymaga dopieszczenie szczegółów, przesuwania o centymetry. Dbałości o harmonię, proporcje, prostotę. Chwastów wśród bylin nie dostrzeżesz a wśród jednorodnych traw już tak. Poza tym ogród minimalistyczny to tez wolne przestrzenie a je najtrudniej utrzymać w porzadku
nawigatorka 19:16, 07 lip 2017

Sebek napisał(a)
nawet nie darząc do perfekcjonizmu nie ma tak by nie było roboty
nawigatorka 19:17, 07 lip 2017

Figaro napisał(a)

Dziekuje za odpowiedz Sebastian

Wlasnie ten perfekcjonizm chyba mnie udusi. Znasz detektywa o nazwisku Monk ? Jest w Polsce ten serial ? Gdybym mogla to biedronce na grzbiecie poprawilabym kropki, tak jak on.
Wiec moze zastanowie sie doglebniej czy ogrod jest zabawka dla mnie. Zanim sie calkiem udusze.

Jezeli bede biegac z linijka to sie nie udusze ?
moze wybierz ogród który linijki wlasnie nie potrzebuje
nawigatorka 19:17, 07 lip 2017

Johanka77 napisał(a)

Nie było za latwo... Ech!
Przez Trumpa i burze 2 doby, przez Split, Wiedeń i jeszcze Frankfurt. Utknęliśmy na noc, więc jeszcze przymusowa Heilige Nacht
czytalam wlasnie i powiem ze ubawiłam się trochę
Johanka77 19:24, 07 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
czytalam wlasnie i powiem ze ubawiłam się trochę

Ja ryczałam jak bóbr...
Dziś to już też mnie śmieszy