Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

ren133 15:36, 13 lip 2017

nawigatorka napisał(a)

Reniu nawet nie wiesz jaka radzisz mi dajesz tak pisząc wlasnie siedzę nad kartka z rabata brzozowa i już myśle ze nic z tego nie wyjdzie a ty takie słowa czytam i od razu skrzydła wracają czasem faktycznie nie doceniam chyba ze nie jest najgorzej ze rośliny zdrowe, ze szkodników brak...dzieki za o tym przypomniałaś
Tez się szybko uporasz najlepiej zaproś gości to od razu szybciej pozjdzie a wakacje udane rozumiem?

Jutro goście nieogrodowiskowi więc nie ma się co spinać ... także despacito

Póki co rozkminiam temat grabów - a dokładnie pordzewiacza grabowego - bo podejrzewam, że ma go u siebie ... Ty chyba też miałaś z nim do czynienia? Jak sobie poradziłaś?
nawigatorka 16:44, 13 lip 2017

AniMa napisał(a)
Wiesz, że moje tez o dziwo się wysiały...miałam je na jesieni na rabacie przy placyku basenowym, potem poszły na tyły. Teraz jak plewie, to się okazuję, że jest ich tam kilka
Sadzonki robiłaś uszczykując z tych dużych czy z tych wysianych?
sadzonki są z gałązek starych. Wysłane przeprowadzę bezpośrednio na docelowe miejsce
nawigatorka 16:45, 13 lip 2017

Makao_J napisał(a)
Ten patent ze szmatą na trawie to też sprawdziłam nie raz. Łatwiej się kopie jak taka wyschnięta jest już.
trawa jak trawa ale dla mnie ważne ze korzenie gniją.
nawigatorka 16:47, 13 lip 2017

ren133 napisał(a)

Jutro goście nieogrodowiskowi więc nie ma się co spinać ... także despacito

Póki co rozkminiam temat grabów - a dokładnie pordzewiacza grabowego - bo podejrzewam, że ma go u siebie ... Ty chyba też miałaś z nim do czynienia? Jak sobie poradziłaś?

Ogrodowiskowi to wlasnie zrozumieć. Najgorsi są ogrodowi abnegaci
Pordzewiacz to szpeciel tak? Dobrze pamietam? Tak miałam go trzy lata temu pewnie jeszcze trochę mam bo walka z nimi niełatwa. Na wiosnę promanal, a maju ortus. I później z dwa tazy w sezonie mospilan. Tak z pamieci
Makao_J 16:56, 13 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
trawa jak trawa ale dla mnie ważne ze korzenie gniją.

No to fakt. Od razu lepiej łopata wchodzi

Asia Ty masz grujeczniki japońskie? Duże już są u Ciebie?
nawigatorka 18:12, 13 lip 2017

Makao_J napisał(a)

No to fakt. Od razu lepiej łopata wchodzi

Asia Ty masz grujeczniki japońskie? Duże już są u Ciebie?
niby japońskie ale nie pachna i się nie przebarwiają. Ale szkółka (producent) twierdzi ze japońskie. Duze są jakieś 3/3,5 metra na oko
sylwik69 18:32, 13 lip 2017

Przybiegam do Ciebie z pytaniem,czy miałaś rdzę na trawach ? jeśli tak,czy możesz mi coś polecić do oprysku ?będę wdzięczna za pomoc mój problem dotyczy trzcinników KF/fotka na ostatniej stronie wątku/
nawigatorka 19:27, 13 lip 2017

sylwik69 napisał(a)
Przybiegam do Ciebie z pytaniem,czy miałaś rdzę na trawach ? jeśli tak,czy możesz mi coś polecić do oprysku ?będę wdzięczna za pomoc mój problem dotyczy trzcinników KF/fotka na ostatniej stronie wątku/
bylam u Ciebie już. Rdza jak malowana. U mnie oprysk min trzykrotny topsinem pomaga
leon60 21:05, 13 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
dzieki Olka za informacje wiem ze kiedyś mi mierzyłas ale moglabys jeszcze raz napisac jaka szerokość maja u ciebie dorosłe jesienne? Ja tez je mam ale młodsze i pewnie nie jaja jeszcze docelowego rozmiaru

postaram się jutro
nawigatorka 21:13, 13 lip 2017

leon60 napisał(a)

postaram się jutro
dzieki