Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Magda70 08:54, 12 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
kurcze glowie się nad ta kłosownica pod brzozami...
miaja tam być byliny i jeden rodzaj traw. Ssporo tej kłosownicy tam już mam. i ekonomiczna zjest i sybko startuje....zastanawiam sie tylko czy nie za bardzo smieciowa. bałaganiarska i do ciecia w sezonie.... help

Malkulka coś ostatnio marudziła na kłosownię.
Stipy też tam nie polecam. Też śmieci i różnie zimuje.

Trzcinnika masz juz ogrom.
Rozplenice późno starują ale w sumie u mnie niezawodne...i nic w sezonie z nimi przecież nie robisz.
Carexy? morrowi variegata? montana?

tak głośno myślę...

nawigatorka 09:02, 12 lip 2017

Magda70 napisał(a)

Malkulka coś ostatnio marudziła na kłosownię.
Stipy też tam nie polecam. Też śmieci i różnie zimuje.

Trzcinnika masz juz ogrom.
Rozplenice późno starują ale w sumie u mnie niezawodne...i nic w sezonie z nimi przecież nie robisz.
Carexy? morrowi variegata? montana?

tak głośno myślę...

Tak Gosia na hakone ja chce wymieniac. Carey mi tam nie rosną bo mam od trzech lat tam id. Myślałam o sesleri bo ona jedynie wcześnie startuje i wysokością do jarzmianek, jezowek i rozchodnikow by pasowała. Ale one by jej tam trzeba. Masakra jakas
Magda70 09:08, 12 lip 2017

nawigatorka napisał(a)

Tak Gosia na hakone ja chce wymieniac. Carey mi tam nie rosną bo mam od trzech lat tam id. Myślałam o sesleri bo ona jedynie wcześnie startuje i wysokością do jarzmianek, jezowek i rozchodnikow by pasowała. Ale one by jej tam trzeba. Masakra jakas

a no właśnie hakone jeszcze...też w sumie raz na wiosnę tnę. Nie trzeba wiązać.

o ktorej sesleri? jesienna czy heufleriana?
Lulilaj 10:16, 12 lip 2017

Obecna królowa

Po prostu piękne
iwka 10:29, 12 lip 2017

Rabatę z anabelkami masz cudną zresztą jak i wszystkie inne

jeżdżąc w rodzinne strony mijam taki szpaler właśnie z anabelek, ma pewnie z 10 metrów długości i są posadzone jedna przy drugiej, normalnie na ścisk, jak kwitną nie widać tego, ale oni zawsze jesienią ścinają bardzo nisko i wtedy dokładnie widać

co do kłosownicy, kurcze mi się wydaje że ona u ciebie chyba najlepiej pasuje, tylko problem przy takiej ilości z cięciem właśnie. Heuflerianę też trzeba ciąć, mam dwuletnie i w tym roku cięłam dwa razy wiosną i z miesiąc temu, ładnie już odbiła ale bez cięcia była bardzo rozwalona
nawigatorka 11:25, 12 lip 2017

Magda70 napisał(a)

a no właśnie hakone jeszcze...też w sumie raz na wiosnę tnę. Nie trzeba wiązać.

o ktorej sesleri? jesienna czy heufleriana?
nie wiem sadleriana może? Bo duza jest. Haufleriana tez ale jej nie mam. Jesienna fajna ale mniejsza jednak
nawigatorka 11:26, 12 lip 2017

Lulilaj napisał(a)
Obecna królowa

Po prostu piękne
nawigatorka 11:30, 12 lip 2017

iwka napisał(a)
Rabatę z anabelkami masz cudną zresztą jak i wszystkie inne

jeżdżąc w rodzinne strony mijam taki szpaler właśnie z anabelek, ma pewnie z 10 metrów długości i są posadzone jedna przy drugiej, normalnie na ścisk, jak kwitną nie widać tego, ale oni zawsze jesienią ścinają bardzo nisko i wtedy dokładnie widać

co do kłosownicy, kurcze mi się wydaje że ona u ciebie chyba najlepiej pasuje, tylko problem przy takiej ilości z cięciem właśnie. Heuflerianę też trzeba ciąć, mam dwuletnie i w tym roku cięłam dwa razy wiosną i z miesiąc temu, ładnie już odbiła ale bez cięcia była bardzo rozwalona
tez znam taki szpaler ale właścicielka nigdy ich nie cięła. Wygladaja jak trzeba prawie
Z tym cięciem to fakt i seslerie tez trzeba. Klosownica tez do brzóz pasuje bo taka lesna jest
amelia_b 11:39, 12 lip 2017

ech, pięknie Ci Asiu rośnie, też mam anabelki ale tylko 3 sztuki i maja ze 2 kwiatki
malkul 11:46, 12 lip 2017

asia pokaż w jakim stanei masz teraz kłosownicę