Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 17:33, 12 lip 2017

malkul napisał(a)
i co widze że i ciebei powoli wkurza kłosownica u mnei też na rzie wygląd kiepsko
a zazwyczaj odrastala Ci szybciej? Mnie jeszcze nie wkurza tylko jeśli mam nią obsadzić duży kawałek który od zawsze był przechowalnikiem roślin bez przeznaczenia to wole to zrobić już docelowo a nie wiem czy klosownic jest dość trwała
polinka 20:15, 12 lip 2017

Nie zazdroszczę wyboru traw pod brzozy Ciężki temat...
nawigatorka 20:44, 12 lip 2017

polinka napisał(a)
Nie zazdroszczę wyboru traw pod brzozy Ciężki temat...
a dlaczego? Bo sucho? Klosownica daje rade, stupa bardzo dobrze, id marnie. Teraz jest tam półcień ale gdy brzozy jeszcze urosną pewnie będzie i tak slonce. Doradź cos poli
nawigatorka 20:46, 12 lip 2017

A jeśli chodzi o seslerie ma ktoś obserwacja która najlepiej znosi czasowe zacienienie? I nienajbogatsza w wodę ziemie?
jolanka 20:57, 12 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
ja dolistnie daje florowit. uzywam tego baniaczka do magicznej sily i nawet duży ofgród da się tak "opryskac"

Asia, a jak to uzywasz? Dopiero kupiłam. Lejesz do baniaczka florowit i co dalej?
nawigatorka 21:52, 12 lip 2017

jolanka napisał(a)

Asia, a jak to uzywasz? Dopiero kupiłam. Lejesz do baniaczka florowit i co dalej?
leje floroeit uniwersalny do banieczka na pełno, podłączam waż i podlewam lub co u nas z powodu dużej powierzchni polewam (czyli jak gdyby odpryskuje po liściach) rośliny
polinka 22:26, 12 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
a dlaczego? Bo sucho? Klosownica daje rade, stupa bardzo dobrze, id marnie. Teraz jest tam półcień ale gdy brzozy jeszcze urosną pewnie będzie i tak slonce. Doradź cos poli

Dokładnie, bo sucho, chyba, że masz tam nawodnienie? Kłosownicy nie lubię ale to moje "niewidzimisię" Chcesz powtórzenie jakieś trawy z ogrodu czy coś nowego?

Seslerię jesienną przeniosłam teraz w półcień i mam zamiar ograniczyć jej podlewanie do minimum. Ale w tym roku chyba będziecie ciężko jakieś wnioski podać bo ogólnie na brak deszczu nie możemy narzekać.

Pisałam dzisiaj, że mam różne spostrzeżenia nt tych samych roślin w dwóch ogrodach.Ten temat dotyczy m.in. carexa Silver Sceptre. W drugim ogrodzie na wiosnę dostał miejscówkę w półcieniu pod Brabantami. Deszcz musi być ulewny aby tam dotarł a rośnie jak szalony. I mądz tu mądry...

Juzia 22:37, 12 lip 2017

Mi jesienna pod brzozami rosnąć nie chce...
W innym miejscu rośnie ładnie.
nawigatorka 22:52, 12 lip 2017

polinka napisał(a)

Dokładnie, bo sucho, chyba, że masz tam nawodnienie? Kłosownicy nie lubię ale to moje "niewidzimisię" Chcesz powtórzenie jakieś trawy z ogrodu czy coś nowego?

Seslerię jesienną przeniosłam teraz w półcień i mam zamiar ograniczyć jej podlewanie do minimum. Ale w tym roku chyba będziecie ciężko jakieś wnioski podać bo ogólnie na brak deszczu nie możemy narzekać.

Pisałam dzisiaj, że mam różne spostrzeżenia nt tych samych roślin w dwóch ogrodach.Ten temat dotyczy m.in. carexa Silver Sceptre. W drugim ogrodzie na wiosnę dostał miejscówkę w półcieniu pod Brabantami. Deszcz musi być ulewny aby tam dotarł a rośnie jak szalony. I mądz tu mądry...

nawadniania nie ma ale może być. chce raczej coś co juz mamy w ogrodzie. ta rabata to i tak bedzie bogaty skladak.
nawigatorka 22:52, 12 lip 2017

Juzia napisał(a)
Mi jesienna pod brzozami rosnąć nie chce...
W innym miejscu rośnie ładnie.
kurde. a cień tam masz mocny? sucho?