a zazwyczaj odrastala Ci szybciej? Mnie jeszcze nie wkurza tylko jeśli mam nią obsadzić duży kawałek który od zawsze był przechowalnikiem roślin bez przeznaczenia to wole to zrobić już docelowo a nie wiem czy klosownic jest dość trwała
a dlaczego? Bo sucho? Klosownica daje rade, stupa bardzo dobrze, id marnie. Teraz jest tam półcień ale gdy brzozy jeszcze urosną pewnie będzie i tak slonce. Doradź cos poli
leje floroeit uniwersalny do banieczka na pełno, podłączam waż i podlewam lub co u nas z powodu dużej powierzchni polewam (czyli jak gdyby odpryskuje po liściach) rośliny
Dokładnie, bo sucho, chyba, że masz tam nawodnienie? Kłosownicy nie lubię ale to moje "niewidzimisię" Chcesz powtórzenie jakieś trawy z ogrodu czy coś nowego?
Seslerię jesienną przeniosłam teraz w półcień i mam zamiar ograniczyć jej podlewanie do minimum. Ale w tym roku chyba będziecie ciężko jakieś wnioski podać bo ogólnie na brak deszczu nie możemy narzekać.
Pisałam dzisiaj, że mam różne spostrzeżenia nt tych samych roślin w dwóch ogrodach.Ten temat dotyczy m.in. carexa Silver Sceptre. W drugim ogrodzie na wiosnę dostał miejscówkę w półcieniu pod Brabantami. Deszcz musi być ulewny aby tam dotarł a rośnie jak szalony. I mądz tu mądry...