Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Juzia 23:14, 12 lip 2017

nawigatorka napisał(a)
kurde. a cień tam masz mocny? sucho?

Cień jeszcze nie taki mocny.
Teraz mokro, bo non stop leje....ale ogólnie to pewnie sucho, bo brzozowe korzenie już na trawnik wyłażą
nawigatorka 23:47, 12 lip 2017

Juzia napisał(a)

Cień jeszcze nie taki mocny.
Teraz mokro, bo non stop leje....ale ogólnie to pewnie sucho, bo brzozowe korzenie już na trawnik wyłażą
ja mam ja pod lipami i jest ok. hmmmm
leon60 06:33, 13 lip 2017

Jesiennej ani skalnej w ogóle nie podlewam. Co do cienia jesienną z braku miejsca na rozmnożenie powtykałam za Kraterami i poza tym że jest bardziej zielona radzi sobie bardzo dobrze.

nawigatorka 08:03, 13 lip 2017

leon60 napisał(a)
Jesiennej ani skalnej w ogóle nie podlewam. Co do cienia jesienną z braku miejsca na rozmnożenie powtykałam za Kraterami i poza tym że jest bardziej zielona radzi sobie bardzo dobrze.

dzieki Olka za informacje wiem ze kiedyś mi mierzyłas ale moglabys jeszcze raz napisac jaka szerokość maja u ciebie dorosłe jesienne? Ja tez je mam ale młodsze i pewnie nie jaja jeszcze docelowego rozmiaru
ren133 08:56, 13 lip 2017

Cieszę się, ze wakacje sie udały ... i zazdroszczę Ci, że tak szybko ogarnęłaś ogród taaaaki ogromny ogród i ... piękny Kurczę nie wiem jak Ty to robisz, że wszystko jest takie dopracowane, każdy kąt doglądnięty (a sporo ich masz) a rośliny takie dorodne, nie dość że nie chorują to jeszcze na potęgę się rozmnażają

Cudowny ogród stworzyłaś!!!
nawigatorka 10:13, 13 lip 2017

ren133 napisał(a)
Cieszę się, ze wakacje sie udały ... i zazdroszczę Ci, że tak szybko ogarnęłaś ogród taaaaki ogromny ogród i ... piękny Kurczę nie wiem jak Ty to robisz, że wszystko jest takie dopracowane, każdy kąt doglądnięty (a sporo ich masz) a rośliny takie dorodne, nie dość że nie chorują to jeszcze na potęgę się rozmnażają

Cudowny ogród stworzyłaś!!!

Reniu nawet nie wiesz jaka radzisz mi dajesz tak pisząc wlasnie siedzę nad kartka z rabata brzozowa i już myśle ze nic z tego nie wyjdzie a ty takie słowa czytam i od razu skrzydła wracają czasem faktycznie nie doceniam chyba ze nie jest najgorzej ze rośliny zdrowe, ze szkodników brak...dzieki za o tym przypomniałaś
Tez się szybko uporasz najlepiej zaproś gości to od razu szybciej pozjdzie a wakacje udane rozumiem?
AniMa 12:36, 13 lip 2017

Dżisasss Asia, twoje rozchodniki 3x większe od moich???? Tłumaczę sobie, że to ziemia....

Asiu robiłaś sadzonki rozchodników z kwiatem??? Można tak???
Anabelki cudowne, wytykam sobie, że ich nie kupiłam, tylko limki...alelimki też fajne tylko później
nawigatorka 12:50, 13 lip 2017

AniMa napisał(a)
Dżisasss Asia, twoje rozchodniki 3x większe od moich???? Tłumaczę sobie, że to ziemia....

Asiu robiłaś sadzonki rozchodników z kwiatem??? Można tak???
Anabelki cudowne, wytykam sobie, że ich nie kupiłam, tylko limki...alelimki też fajne tylko później

Te rozchodniki sa dwuletnie. te zeszłoroczne od ciebie sa troche mnbiejsze więc spoko. ja tez jakiegos czarnoziemu nie mam choć ziemia czarna
posiadanie limek to koniecznośc więc sie nie mart. tez mam ich przeciezoro i to one zaraz beło odbiorą fajnie kwitnienie tych hortek się dopełnia. jedne kończą drugie zaczynają.
cdo ro rozchodników to w doniczki wtykałam bez kwiatów. pedy zwiędły oczywiście ale po trzech dniach sie podnioły i kwiaty pokazały się juz na etapie sadzonkowania. właśnie myslę, czy by ich nie obciąc.
i właśnie wyliczyłam, ze musze jeszcze 20 sadzonek zrobić...
AniMa 14:17, 13 lip 2017

Wiesz, że moje tez o dziwo się wysiały...miałam je na jesieni na rabacie przy placyku basenowym, potem poszły na tyły. Teraz jak plewie, to się okazuję, że jest ich tam kilka
Sadzonki robiłaś uszczykując z tych dużych czy z tych wysianych?
Makao_J 15:07, 13 lip 2017

Ten patent ze szmatą na trawie to też sprawdziłam nie raz. Łatwiej się kopie jak taka wyschnięta jest już.