Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

nawigatorka 20:46, 10 paź 2015

babka napisał(a)
Podpatruję temat lukru, liczyłam na to, ze ktoś o to spyta Idę szukać przepisów w necie

Ja teraz robilam wg tego

http://www.mojewypieki.com/post/masa-cukrowa-lukier-plastyczny-do-tortow
iwka 21:01, 10 paź 2015

babka napisał(a)
Podpatruję temat lukru, liczyłam na to, ze ktoś o to spyta Idę szukać przepisów w necie

Hi hi też miałam taką nadzieję kiedyś robiłam z masy solnej ale z lukru ładniejsze

Asia a na te płyty to coś zmienialaś, czy jest tak jak wysłałaś mi wcześniej?
siakowa 21:06, 10 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Plyty b planowalam az do tego skosu tylko ze.wypadnie akurat tak.ze.kolejna plyta musialaby byc przykrecona w niejscu gdzie idzie spora wiazka kabli.i oczywiscie da sie to obejsc ale moze warto tak zostacic. Kasiumilo mi ze chcialabys plyty ode mnie ale.to dosc ryzykowna robota i jesli chodzi o wykonanie i montaz.ale moge napisac Ci jak je robilam-to po kilku probach nie jest juz takie trudne.ja dlugo z nimi walczylam bo chcialam uzykac konkretny efekt struktury.

Oj kochana przeca zartowalam chcialam ale budowalismy ze znajomymi razem dom byli pol roku do przodu a ze mamy podobne style to wyprzedzili mnie z plytami i jako ze duzo podobhych rozwiazan to juz tak wyraxny szczegol jak plyty betonowe postanowilam odpuscic bo nawet krzesla mamy podobne ale na pluty zawsze sie slinie. Wyslij metode prosze czytalam o foliach ale nie kumam o co chodzilo
nawigatorka 21:16, 10 paź 2015

jesli komuś nie wysłałam przepisu na płyty a prosił to niech się upomni proszę
nawigatorka 21:16, 10 paź 2015

jesli komuś nie wysłałam przepisu na płyty a prosił to niech się upomni proszę
nawigatorka 21:17, 10 paź 2015

iwka napisał(a)

Hi hi też miałam taką nadzieję kiedyś robiłam z masy solnej ale z lukru ładniejsze

Asia a na te płyty to coś zmienialaś, czy jest tak jak wysłałaś mi wcześniej?

Masa solna nie jest tak gładka. i trudniejsza w wysychaniu. no i barwienie lukru daje dużo zabawy.
płytay na razie nie ruszone ale jedna bedę próbowała wymienić. Mam jeszcze jedna całą w zapasie
nawigatorka 21:19, 10 paź 2015

siakowa napisał(a)

Oj kochana przeca zartowalam chcialam ale budowalismy ze znajomymi razem dom byli pol roku do przodu a ze mamy podobne style to wyprzedzili mnie z plytami i jako ze duzo podobhych rozwiazan to juz tak wyraxny szczegol jak plyty betonowe postanowilam odpuscic bo nawet krzesla mamy podobne ale na pluty zawsze sie slinie. Wyslij metode prosze czytalam o foliach ale nie kumam o co chodzilo

Ja raczej wszedzie wokół mam domy w stylu... no wiesz dekory, kolory, bibeloty, firanki... u nas w porównaniu do nich jest szpital
u mnie foli w przepisie brak choć przetestowałam. wysłałam
Madzenka 22:20, 10 paź 2015

siakowa 22:30, 10 paź 2015

nawigatorka napisał(a)

Ja raczej wszedzie wokół mam domy w stylu... no wiesz dekory, kolory, bibeloty, firanki... u nas w porównaniu do nich jest szpital
u mnie foli w przepisie brak choć przetestowałam. wysłałam

Oj tak wyslalas dzieki
inag 22:30, 10 paź 2015

Ja też bym zostawiła tak jak jest. Wygląda to ciekawiej niż gdyby te płyty miały być do samego końca. Idealnie zgrały się z tym podciągiem i wyglądają jakby zamontowanie ich do takiej wysokości miało być celowe