Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Typografia ogrodu

Typografia ogrodu

Mixtoorka 11:33, 17 lis 2015

Margo napisał(a)
Szprycą z cieniutką końcówką najwygodniej. Ja czasem robie też tak, że obcinam róg w woreczku foliowym, tak zeby uzyskać małą dziurkę, wtedy lukier do woreczka i też super idzie. Byle woreczek nie był z tych bardzo słabych, bo wtedy pęknie przy wyciskaniu.

Ja robię w woreczkach strunowych- delikatnie obcinam narożnik, ale i tak to klejąca robota Papierowe rożki nie umiem zrobić dobrze, rozłazi mi się. Szprycą też można, ale mi wygodniej w woreczku. Co roku kleję domki, pierniczki i ostatnio nawet szopkę
beta 12:31, 17 lis 2015

nawigatorka napisał(a)
A jak zrobic taki lukier do zamalowania calego piernika-gesty ale plynny jedniczesnie? Taki jak tlo piernika na inpiracjach motylka

cukier puder z gorącą wodą-efekt gęstego lukru, ale nie bialutkiego
cukier puder+białko 9tzw. lukier królewski)-bialutki jak śnieg...idealny..zdaje się, że kiedyś choinki piernikowe nim sklejałam...trzyma...i z pierników nie spływa
nawigatorka 13:02, 17 lis 2015

Mixtoorka napisał(a)

Ja robię w woreczkach strunowych- delikatnie obcinam narożnik, ale i tak to klejąca robota Papierowe rożki nie umiem zrobić dobrze, rozłazi mi się. Szprycą też można, ale mi wygodniej w woreczku. Co roku kleję domki, pierniczki i ostatnio nawet szopkę

Tak elasnie myslalam.ze.strunowy najlepszy.ja zawsze robilalm papierowy rozek ale fakt latwe to nie jest.
nawigatorka 13:03, 17 lis 2015

beta napisał(a)

cukier puder+białko 9tzw. lukier królewski)-bialutki jak śnieg...idealny..zdaje się, że kiedyś choinki piernikowe nim sklejałam...trzyma...i z pierników nie spływa

To mnie uswiadomilas ze robie krolewski lukier musze ten z woda na tlo sprobowac dzieki
kasia_w 14:17, 17 lis 2015

Podobne wzorki robiłam w zeszłym roku pisakami dr oetkera,teraz zastanawiam się tak, jak Wy, jak to zrobić z własnego lukru i skąd wziąć cienką szprycę. No i nie ubabrać się przy tym, tak, jak z woreczkami

Tak to wyszło rok temu, w tym pewnie będą inne pierniczki- Asiu- na pewno spróbuje Twojego przepisu, dziękuję

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4510-maly-ogrod-kasi?page=20
nawigatorka 14:46, 17 lis 2015

kasia_w napisał(a)
Podobne wzorki robiłam w zeszłym roku pisakami dr oetkera,teraz zastanawiam się tak, jak Wy, jak to zrobić z własnego lukru i skąd wziąć cienką szprycę. No i nie ubabrać się przy tym, tak, jak z woreczkami

Tak to wyszło rok temu, w tym pewnie będą inne pierniczki- Asiu- na pewno spróbuje Twojego przepisu, dziękuję

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4510-maly-ogrod-kasi?page=20

ja akurat tych pisaków nie lubię. juz wole sie ubabrać a ubabrana przy tym jestem zawsze. wydaje mi sie, że z woreczkiem to będzie właśnie elegancko

Ja też gdzieś mam fotki ale misiałabym dysk odpalić... tylko, że u mnie te 300 sztuk to ja hurtowo zdobię - robię z nich też paczki dla sąsiadów i znajomych więc trochę musze się naszprycować
polinka 15:19, 17 lis 2015

Może i ja się skuszę na pierniczki...jeszcze nigdy nie piekłam
nawigatorka 15:53, 17 lis 2015

polinka napisał(a)
Może i ja się skuszę na pierniczki...jeszcze nigdy nie piekłam

Koniecznie
amelia_b 16:11, 17 lis 2015

beta napisał(a)

Ja też cukier puder i białko używam zawsze do lukrowania
iwka 16:19, 17 lis 2015

pisakami kiedyś malowałam szopkę, ale smak inny niestety. wieczorem poszukam zdjęć, to zobaczysz jak ten rzadszy lukier się rozprowadza