Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Anita1978 21:48, 22 maj 2015

Zostawiam ślad.... Zestawienie bordo z białym cudne....
Co do dzielenia żurawek to ja to robię ciągle - po wykopaniu widać takie małe kępki,,trzeba je pooddzielać, w ukorzeniacz i do ziemi.....szybko rosną!
Mathildis 23:06, 22 maj 2015

Aniu czy podsadzasz czymś RH i azalie? Bo czegoś mi brakuje na rabatce i pomysła nie mam. Naprawdę ładne jest to połączenie na zdjęciu białej azalii japońskiej i ciemnej żurawki i chyba będę musiała pokombinować w tym kierunku, bo żadne limonki mi tam nie pasują, trawki też nie bardzo a modrzewnica padła po tej zimie...

zajrzyj jeszcze do mnie - dorzuciłam zdjęć i odpowiedź dla Ciebie...
Mala_Mi 23:14, 22 maj 2015

Kasya napisał(a)
Aniu, moze bedziesz wiedziala co to za lilia u mnie na 292 ?

Lilia na pewno Będzie niespodzianka jaka to Na pewno miła, bo wszystkie lilie są piękne

Poszłam sprawdzić do czego to podobne.. a skończyłam na .. ślimakobraniu..a raczej na cieciu .. 500 jak nic padło.. co to jest 500.. to miot jednego ślimora

Przy okazji wróciłam po aparat foto by pokazać dlaczego nie mam kompostownika.. tylko jeden niewielki, który służy jako zrzut na podręczne zielsko z warzywnika.
Kompostownik z dala od czegokolwiek zielonego, codziennie patrolowany razem z waarzywnikiem, w oddali posypany granulkami... i tak wygląda.. (tu nie liczę ofiar..). Ręce opadają z bezsilności.. W szklarni na każdej papryce co najmniej 5 szt.. nic tylko pieprznąć tym wszystkim..

Mathildis 23:16, 22 maj 2015

aż zaklęłam pod nosem na ten widok ...
07_Rene 23:21, 22 maj 2015

Matko jedyna... współczuję tak wiele robisz i jeszcze tyle tych pełzaczy...

edit: ostatnio też ostro eliminuje swoje ślimory i choć na początku miałam opory, żeby tak rozplaskać, czy przeciąć, tak teraz pełne zawodowstwo... bez mrugnięcia okiem.
Mala_Mi 23:28, 22 maj 2015

Mathildis napisał(a)
Aniu czy podsadzasz czymś RH i azalie? Bo czegoś mi brakuje na rabatce i pomysła nie mam. Naprawdę ładne jest to połączenie na zdjęciu białej azalii japońskiej i ciemnej żurawki i chyba będę musiała pokombinować w tym kierunku, bo żadne limonki mi tam nie pasują, trawki też nie bardzo a modrzewnica padła po tej zimie...

zajrzyj jeszcze do mnie - dorzuciłam zdjęć i odpowiedź dla Ciebie...

Azalie same w sobie są piękne i nie potrzebują już niczego. Ta jedna biała azali nie wiem gdzie jadać i siedzi przy żurawkach
RH mam podsadzone żurawkami. Jak RH urosną to żurawki się zestarzeją i pójdą out. A poza tym to mam cały kociokwik.. co rh to coś tam jest innego.

RH jest tak fajne że wszytko do nich pasuje. Stare foty pokazywane
Na jednej rabacie RH podsadzone mam azaliami (i czymś tam)

Na drugiej żurawkami (i czymś tam)
Mala_Mi 23:30, 22 maj 2015

07_Rene napisał(a)
Matko jedyna... współczuję tak wiele robisz i jeszcze tyle tych pełzaczy...

edit: ostatnio też ostro eliminuje swoje ślimory i choć na początku miałam opory, żeby tak rozplaskać, czy przeciąć, tak teraz pełne zawodowstwo... bez mrugnięcia okiem.

Małe goła ręka potrafię już rozplaskać.. ale zawsze mam obrzydzenie.. teraz się dezynfekuję...

Miły widok dla poprawy nastroju
Gocha 08:13, 23 maj 2015

O kurcze Aniu toż to istna plaga.. Współczuję. To ja się tylko zastanawiam jak Ty znajdujesz w sobie jezszcze chęć do robienia czegokolwiek w ogrodzie przy takiej ilości ślizgaczy, przecież one potrafią wszystko zniszczyć. Ja u siebie widzę te z domkami ale kilka sztuk zobaczyłam również takich jak u Ciebie i zaczyna mnie to przerażać. Aniu mimo tych paskudztw masz cudowny ogród- kobieto kiedy Ty się z tym wszystkim wyrabiasz. Wprawdzie mówisz że się nie wyrabiasz i pewnie tak jest ale tego przynajmniej na zdjęciach nie widać. Pozdrawiam gorąco
Edyta10 10:55, 23 maj 2015

Aniu azalie i RH piękne, tyle kolorów a hosty to po prostu ubóstwiam
agata19762 11:00, 23 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Azalie same w sobie są piękne i nie potrzebują już niczego. Ta jedna biała azali nie wiem gdzie jadać i siedzi przy żurawkach
RH mam podsadzone żurawkami. Jak RH urosną to żurawki się zestarzeją i pójdą out. A poza tym to mam cały kociokwik.. co rh to coś tam jest innego.

RH jest tak fajne że wszytko do nich pasuje. Stare foty pokazywane
Na jednej rabacie RH podsadzone mam azaliami (i czymś tam)

Na drugiej żurawkami (i czymś tam)

koniecznie muszę dokupić jeszcze azalii...są cudowne