Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

Mala_Mi 11:10, 22 mar 2015

agata19762 napisał(a)
Ania u mnie też pojawił się deszcz ze śniegiem

Jeszcze nie raz spadnie .. a przynajmniej nie będzie to nic dziwnego o tej porze roku. Na szczęście długo nie leży i roślinom nie szkodzi.. krokusy w śniegu wyglądają zawsze bajecznie Niestety u mnie się topi zanim doleci do ziemi..

Miłej niedzieli... pora pomieszkać w domciu.
Buziaki dla zaglądających.
Margarete 13:32, 22 mar 2015

U nas też za oknem piekne słońce ale jak sie wyjdzie to zimnisko....chyba jednak zostanę w domu i popatrzę na moje krokusy i iryski przez szybę
Jak precyzja u ciebie w porównywaniu tych dat i nadejścia wiosny.....ale rzeczywiście prowadząc swój wątek łatwo porównać kwitnienie w poszczególnych latach i stan rabat.
Miłej niedzieli !
nawigatorka 13:35, 22 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Jak korzonki będą miały z ,- cm to posadź do ziemi. Jak za długo stoją w wodzie to też je potrafi trafić.
Posiałam kolejną werbenę, ale do pudełek plastykowych jak na ciasto, zostawiłam lekko uchylone pokrycie.. siałam marca, a już marca się zazieleniło. Jednak podstawa to chyba ciepło i wilgotno. Te siane w lutym wyniosłam do szklarnii... bo rosły w jednym z sałatą.. powinne dać radę pomimo spadku temperatury. Zluzowałam kawałek parapetu, można znów coś posiać.
Po tygodniu od wysiania werbena w szklarenkach od pudełek po kupnych ciastach wygląda tak.
[img size=x]http://assets.ogrodowisko.pl/uploads/p///original.JPG[/img]

Już posadzone do ziemi. jeśli masz Aniu ochotę zobaczyć moje siewki to zapraszam
https://www.ogrodowisko.pl/watek/5397-typografia-ogrodu?page=24
Urszulla 17:26, 22 mar 2015

Czytam między wierszami, wiosnę oglądam, a wertykulator niech pracuje wiosna idzie, mam nadzieję, że dużymi krokami bociany są tego oznaką czy coś innego????
kasiek 17:31, 22 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)
Zrobiłam obchód ogrodu... i powiem nieskromnie, że mi się teraz bardzo podoba.....

I to są piekne słowa !
Tak życze każdemu ogrodnikowi, bo to wspaniałe uczucie
A kura - czadowa!
beata_m 19:41, 22 mar 2015

Ania cieszę się z nowego wątku, przedtem zawsze byłam do tyłu, ilość stron i szybkość z jaką leciały kartki nie do opanowania może tym razem mi się uda podlgądać na bieżąco. Myślałam właśnie o krokusach w trawniku, ale Twój wpis uświadomił mi, że albo jedno albo drugie
pozdrawiam bardzo ciepło
rozark 19:44, 22 mar 2015

Aniu,

Nie było mnie krótko a tu powstało stron czyli ok. wpisów. Ale nie poddałam się .
margi 20:03, 22 mar 2015

Aniu pozdrawiam serdecznie kura super
popcorn 20:10, 22 mar 2015

ZielonaAnia75 20:47, 22 mar 2015

Mala_Mi napisał(a)

Ja się nie bawię w pikowanie, jak podrośnie to biorę odrywam na kępki i sadzę kępkami. Musiałabym wiadro nerwosolu wcześniej wypić.

Też tak zrobię. Pierwszy raz w tym roku zasadziłam nasionka werbeny do inspektów i modlę się do nich co dzień żeby coś zaczęło kiełkować, mimo że zasiałam parę dni temu (dopiero). I nie wiedziałam co dalej robić, jak ukarze się ten oczekiwany widok, ale już wiem
A jakie duże mają być roślinki, aby można było je przenieść na miejsce docelowe?
I jak rozumiem co roku czeka mnie ta zabawa z werbeną, bo to roślinka jednoroczna? Czy jest jakiś inny sposób na skróty żeby zachwycała swym urokiem?