Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród Małej Mi - sezon 2015 » Edycja postu

Ogród Małej Mi - sezon 2015

bleebla 22:19, 25 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Pięknie wtopiłaś się w tło
malkul 22:21, 25 cze 2015

tak i widac jaka jestes malusia
Zeta 22:49, 25 cze 2015

Magda70 napisał(a)

Kurde..fajna jest!

Fajna no mam dwie ...kupiłam ostatnie sadzonki...ciekawe czy sie rozsiewa????
Zeta 22:53, 25 cze 2015

Magda70 napisał(a)

Dokładnie

a jaka to rudbekia??

Rudbekia zachodnia black beauty
yolka 23:00, 25 cze 2015

Mala_Mi napisał(a)

Mi też

Mizerne ostróżki, aż wstyd pokazywać U Yoli są takie wypasione

pytałaś u mnie o moje ostróżki.
Nie mam żadnej recepty, choć faktycznie moje wygladają tak samo dorodnie jak te oferowane, podpasione na wystawach.
Moje są wysiane z siewek kupionych w sklepie, siałam wiosną po kilka ziaren do doniczek, jak podrosły w lipcu poszły do gruntu, zakwitły niezbyt obficie już nastepnego roku. Przed sadzeniem do gruntu do dołka poszło pół wiadra skompostowanego obornika (wiesz jakiego) Te kupowane w trakcie kwitnienia to pewnie jak te ładne jerzówki - rozmnażane in vitro, może dlatego jest problem, nie wiem.
Gdzieś wyczytałam, ze potrzebują głęboko zaprawionego kompostem dołka 30-40 cm
Nie przewracają się bo mają druciane obręcze, M się popisał.

Mam kilka niewyplewionych siewek, jutro wsadzę je do doniczek, są dla Ciebie, kolor nieprzewidywalny.
ewa_k 06:06, 26 cze 2015

Może nie doczytałam, tak pędzi ten wątek. Co się robi z przekwitłymi floksami? jak kwitły były piękne, nie tak jak Twoje łany, ale nawet. A teraz są takie mało ciekawe. Powinnam je przycinać? Tylko jak to robić na dużej powierzchni- kosiarka?
Kindzia 09:49, 26 cze 2015

Macham Ancia
UlaB 10:11, 26 cze 2015

Mała-Wielka Mi, Twój ogród jest dla mnie jednym z najpiekniejszych na forum - bardziej do mnie przemawiają te żywiołowe, kipiące różnorodnością i Twój taki jest Pieknie. Zaraziłam się u Ciebie niektorymi bylinami i bardzo sie z tego cieszę

Mala_Mi napisał(a)

Powiedz mi proszę, czy dobrze widze ze to jarzmianka wieksza? Czy ona jest taka niziutka czy jednak pnie się w górę? Chodze koło niej i nie moge sie zdecydowac (a ogród mam mały). Potrzebuje towarzystwa dla Pomponelli w półcieniste miejsce i nie mogę sie z tym ogarnąć. ogólnie ona tam w ogóle jest biedula sama bez czegokolwiek kwitnącego (jak juz znikną hiacynty). Potrzebuje całego zestawu i kompletnie nie ogarniam tego miejsca jesli chodzi o towarzystwo bylinowe.
Mala_Mi 11:59, 26 cze 2015

UlaB napisał(a)
Mała-Wielka Mi, Twój ogród jest dla mnie jednym z najpiekniejszych na forum - bardziej do mnie przemawiają te żywiołowe, kipiące różnorodnością i Twój taki jest Pieknie. Zaraziłam się u Ciebie niektorymi bylinami i bardzo sie z tego cieszę

Powiedz mi proszę, czy dobrze widze ze to jarzmianka wieksza? Czy ona jest taka niziutka czy jednak pnie się w górę? Chodze koło niej i nie moge sie zdecydowac (a ogród mam mały). Potrzebuje towarzystwa dla Pomponelli w półcieniste miejsce i nie mogę sie z tym ogarnąć. ogólnie ona tam w ogóle jest biedula sama bez czegokolwiek kwitnącego (jak juz znikną hiacynty). Potrzebuje całego zestawu i kompletnie nie ogarniam tego miejsca jesli chodzi o towarzystwo bylinowe.

Jarzmianka jest normalna Primadonna rośnie do 60cm, a Claret do 80 i tak u mnie mają Chociaż jedne rosną książkowo
Duży bukszpan i wielka hosta powodują, że na foto jarzmianka jest malutka

Jarzmianki przed Pomponelle będą za wysokie, ale z boku jak najbardziej pasują. Przed może daj bodziszki. Tereaz testuję bodziszki Sweet Heidy u Havana Blues. Do półcieniowa i mają kwitnąć do października. Do Pomponelli fajnie by wyglądała odmiana Pink Penny, ale taka mi nie pasowała na nową rabatę i kupiłam w tonacjach bardziej pod niebieski.
Pani Słodka Hajdi
Mala_Mi 12:28, 26 cze 2015

Pod Pomponelle możesz dać bodziszka Ma Frei białego lub różwego. Ja mam lawendę I tu akurat lawenda do róży mi pasuje.

A to Max Frei w dwóch kolorach, a lawenda chyba w 4