Aga, dziękuję za zdjęcia hortki. Moja ewidentnie jakaś dziwna, chora? Poczekam co będzie. Twoja wygląda ładnie, zdrowo. Jak wstawię zdjęcie mojej to się odezwę.
Od kiedy popatrzyłam na Twoją Diamond Pink, to zerkam w stronę ogrodu z nadzieją, że moje też tak szybko zechcą się rozrosnąć. Zrobiłam wszystko co w mojej mocy, żeby im już na starcie było dobrze. Nie żałowałam ani dobrej ziemi, ani głęboko wkopanego obornika i leję im do dołków wodę, bo wiem, że one lubią być podlewane. I czekam na taki efekt, jak u Ciebie
Dzięki Mirella W ubiegłym roku nawoziłam je regularnie w tym roku po przesadzeniu jeszcze nie i właśnie nie wiem czy już mogę? Zaprawiłam dobrze dołki i podlewam, podlewam, podlewam... no i mają dużo słońca. To południowa strona i tzw. patelnia. Kiedyś wyczytałam, że hortki muszą mieć nogi w wodzie a głowę w słońcu
Dominika, Kamila dziewczyny dzięki to chyba najładniejsze rośliny na mojej rabacie, nie mogę się doczekać jak hortki zakwitną żeby mieć nareszcie jakieś kwiaty. Na razie sama zieleń i to muszę zmienić żeby na rabacie coś kwitło od kwietnia do czerwca