Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wszystkiego po trochu » Edycja postu

Wszystkiego po trochu

Kordina 12:20, 11 maj 2025

mirkaka napisał(a)
...Mayleen zakwitł

O właśnie! Jest to cudo, kiedyś sobie zapisałam to zdjęcie, ale bez nazwy powojnika. Na balustradzie wygląda imponująco
Roocika 18:39, 11 maj 2025

Zawsze się zachwycam tym powojnikiem.
ElzbietaFranka 18:50, 11 maj 2025

mirkaka napisał(a)
Wczoraj zaczęłam rozwozić własny kompost , Magara, strasznie ciężka robota, teraz wiem jak się umordowałaś przy swoim, ja na razie rozwiozłam tylko część

i całość po strzyżeniu i kancikowaniu

Mirka pieknie porzadeczek. U mnie bałagan. Dużo rabat czeka na porządek. Chwasty rosną.
Piszesz, że rozwozisz kompost ja rozwiodłam jesienia. Zastanawiam się, cze jesienny jak leci nie rozwieśc.
Ładne duże azalie masz.
Wafel 19:32, 11 maj 2025

Czyli tak zjawiskowo na pomarańczo kwitnie u ciebie azalia Obłędnie wygląda!
ryska 19:42, 11 maj 2025

Dołączam do grona wielbicielek Mayleen
Dorota321 21:53, 11 maj 2025

mirkaka napisał(a)
Jeszcze raz o ostrokrzewie, poszukałam trochę i na str 329 mojego wątku, czyli w 2017 roku , w moim 7 poście od góry zdjęcie 3 widać same pnie, mniej więcej w środkowej części zdjęcia, po lewej stronie od żółtej tuji. W tym roku go przycięłam, kolejne zdjęcie jesienią, strona 383 mój post , zdjęcie 6 te, za chryzantemą żółtą, widać czuprynki które już zaczęłam formować.
Także powodzenia i odwagi w cięciu ostrokrzewu
Powiem, że odważna jesteś z cięciem krzewów, w życiu bym tak nie zaryzykowała. Dziękuję, że chciało Ci się poszukać, ja tak przez ten rok nieobecności wypadłam z wprawy na wątkach, że na początku nie mogłam wstrzelić się na te strony, ale przypomniało mi się w końcu. Twoje rabaty z rh działają na mnie jak magnez, zawsze jestem pod ich wielkim wrażeniem, a ukwiecony taras jest bardzo romantyczny. Przykopałam sobie gałązki z mojego clematisa, ciekawe, czy mi się ukorzeni.
Magara 22:41, 11 maj 2025

mirkaka napisał(a)

Ja już obserwuję spadki tem, niestety foliak nic nie daje bez ogrzewania, rano temp w nim jest prawie taka jak na zewnątrz, myślę żeby w tym tyg zacząć grzać, żeby ziemia się trochę ogrzała, a przede wszystkim żeby w nocy się nie wychładzała.
A masz w swojej "budzie" jakieś ogrzewanie ?

Mirka, ja 3 lata obserwowałam temperaturę w foliaku i zdarzało się, że było w nim w nocy zimniej niż na zewnątrz. Nie dałam rady zgłębić tego zjawiska Moja mama, która jest fizykiem, powiedziała, że to niemożliwe z punktu widzenia nauki A jednak
W nowej "budzie" będzie wypas - prąd i woda Tylko niech ta franca stanie