Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

tusiawka 00:08, 28 maj 2015

No tyle stron do nadrobienia, ale co się naśmiałam to moje. Widać zimno na dworze to ogrodowe czarownice się nudzą.
Uwielbiam Wasze wywody.
Ensata 08:38, 28 maj 2015

Mała Mi Dziękuję za pustelnika, Marta Tusiawka miała rację. Teraz muszę go tylko nabyć.

Marzena Pościel zmieniona, pachnąca, czeka.
Tusiawka ja codziennie kominek mam rozpalony wieczorem
Rench jak to o co, bo to prawie Niemcy. Kupimy gospodarstwo 10 km od granicy. Za grosze sprzedają i będziemy sobie wszyscy jedno, wielkie ogrodowisko uprawiali. Z dala od polityki
MakulkaObejrzałam w nocy pierwszy odcinek Domu Grozy i wrzasnęlam, az M się wystraszył Doskonały jest, lubie takie
Ensata 08:42, 28 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

bo bałam sie zmian w kursie franka, krachu gospodarczego. Wolałam płacić więcej (dużo więcej) ale stabilnie.. ot durna.
jaka durna, to własnie Ty okazałaś się przewidujaca. Ja znalazłam kupca na dom w Trójmieście w naprawde dobrej cenie, ale różnica w kursie była taka, że płakałam, jak sprezdawałam. Gdyby nie zmienia, która z 65 zł skoczyła na 300 zł, to bym poszła z tobokiem w świat, jak Pyza na polskich dróżkach bym żyła..a za mną dzieci uczepione spódnicy
popcorn 08:47, 28 maj 2015

nawet mi nie mówcie o kursie.. mam nadzieje że jeszcze kiedyś spadnie (w ciągu najbliższych 23 lat), coby można to g..no nadpłacić... ech.
Ensata 08:56, 28 maj 2015

popcorn napisał(a)
nawet mi nie mówcie o kursie.. mam nadzieje że jeszcze kiedyś spadnie (w ciągu najbliższych 23 lat), coby można to g..no nadpłacić... ech.
Tiaa, teraz to na pewno.... ale za 20 lat, kto wie, kto wie
ewa004 09:23, 28 maj 2015

Pięknych domów wam zazdroszczę ...ale tych cholernych kredytów już nie
Ale tak już jest ,żeby mieć jedno trzeba mieć i drugie .
Pszczelarnia 09:48, 28 maj 2015

Jak chcesz ścianę - to co metr. Jak luźno - co 4 metry, choć ja 'Lucasy' sadziłam jednak co 3 metry (może za gęsto) ale tak mi wyszło z powierzchni.
Nie wiem, jak z uryną psią pod nimi. Może jak się korą grubo wysypie i posypie jakimś odstraszaczem to wystarczy?

Generalnie graby są wytrzymałymi drzewami.
Malgosik 09:52, 28 maj 2015

Mala_Mi napisał(a)

Do tego miejsca nacofałam.... co się uśmiałam to moje .. kończę tu czytać, bo ranek zastanie.

Odpowiadam, bo chyba nikt się nie wypowiedział (albo przegapiłam).. to białe to Igła Kleopatry / Pustynnik. Na bardzo suche stanowiska.

Kałużę czyli wannę z kojakami masz super ..

Domy z wizją też mi się podobają. Jednak pozostaną w strefie marzeń.. bez złudzeń, nawet jak będzie obiecany dobrobyt.. poza tym kredyt wzięłam w złotówkach, bo bałam sie zmian w kursie franka, krachu gospodarczego. Wolałam płacić więcej (dużo więcej) ale stabilnie.. ot durna.

później już wszyscy musieli brać w złotówkach
ale teraz za to raty złotówkowe spadają
Ensata 09:53, 28 maj 2015

Dziękuję pieknieZ jednych chcę ścianę, a drugie luzno. Teraz tylko muszę czekać do jesieni, obecnie mają zabójcze ceny
Malgosik 10:02, 28 maj 2015

Ensata napisał(a)
jaka durna, to własnie Ty okazałaś się przewidujaca. Ja znalazłam kupca na dom w Trójmieście w naprawde dobrej cenie, ale różnica w kursie była taka, że płakałam, jak sprezdawałam. Gdyby nie zmienia, która z 65 zł skoczyła na 300 zł, to bym poszła z tobokiem w świat, jak Pyza na polskich dróżkach bym żyła..a za mną dzieci uczepione spódnicy

niestety nikt nie informował wtedy o zagrożeniach jakie się wiążą z kredytem w obcej walucie
za to wszyscy na nie namawiali
nawet pracownicy banków brali we frankach
tak że nie masz sobie co wyrzucać
teraz "ktoś" na tym zarabia

a jeszcze inna rzecz, że wielu osób nie było stać na ratę w złotówkach
mówię tu o sobie np, bo też miałam franki
we franku rata 800 a w złotówkach 1200
a wynajem kosztował więcej niż rata kredytu
takie były realia

a mówienie, że to bogacze brali we frankach jest medialnym kłamstwem