Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

Malgosik 10:55, 28 maj 2015

Olili napisał(a)

tylko,ze ja się nikogo nie pytam a zewsząd słyszę ubijanie na PiS więc się tak zastanawiam kto w takim razie na nich głosował

wydaje mi się, że jest medialne przyzwolenie na jazdę na Pis
stało się to niejako modą
dlatego w ten deseń ludzie mają odwagę się odzywać, stąd słyszysz co słyszysz
a gdzie tolerancja na odmienne poglądy polityczne?
w naszym kraju obecnie ciężko o to
a na wyspach jeszcze gorzej (polonia)
poglądy polityczne to temat tabu, ludzie są na siebie tak najeżeni, że do gardeł by sobie odrazu skoczyli
nie jest to dobre, bo w końcu każdemu przeciętnemu Polakowi chodzi o dobro ojczyzny i rodaków
tylko każdy ma na to inny pomysł

Ensata sorki za zboczenie z tematu w Twoim wątku

patrzmy na to co nas łączy
miłość do zieleniny

Ensata 12:03, 28 maj 2015

Malgosik, ale do woli dyskutujcie, nie przeszkadza mi, dopóki nikt nikogo nie obraża i nie wyzywa. Tolerancja, dobra rzecz, ale...to działa w dwie strony, nie mozesz oczekiwac tolerancji dla swoich poglądów jak nie masz ich dla cudzych, dla odmienności, a tak działa PIS. Jedyna, słuszna opcja. A dla mnie nie ma znaczenia, czy jestes jehowym, katolikiem, protestantem itd. Gdzie te symbole religijne w klasach? jakoś nie zauważyłam, a krzyż wielkości 1m i owszem. Ok, nie ma co brnąć dalej, ale chciałam na szybko wytłumaczyć, dlaczego nie mozna oczekiwac tolerancji, bo nie każdy chce nadstawiać drugi policzek.

A wracając do tematu, kupiłam 4 odmiany kopytnika, yuhuuuu i robię ścieżkę Magda70 Jest radość
popcorn 12:28, 28 maj 2015

4 odmiany? pokazuj! nie wiedziałam że są odmiany!
pozdrawiam
Ensata 12:56, 28 maj 2015

popcorn napisał(a)
4 odmiany? pokazuj! nie wiedziałam że są odmiany!
pozdrawiam
przepraszam, jest 5 http://kwietnik.com.pl/pl/searchquery/kopytnik/1/full/5?url=kopytnik
Malgosik 15:03, 28 maj 2015

Ensata napisał(a)
Malgosik, ale do woli dyskutujcie, nie przeszkadza mi, dopóki nikt nikogo nie obraża i nie wyzywa. Tolerancja, dobra rzecz, ale...to działa w dwie strony, nie mozesz oczekiwac tolerancji dla swoich poglądów jak nie masz ich dla cudzych, dla odmienności, a tak działa PIS. Jedyna, słuszna opcja. A dla mnie nie ma znaczenia, czy jestes jehowym, katolikiem, protestantem itd. Gdzie te symbole religijne w klasach? jakoś nie zauważyłam, a krzyż wielkości 1m i owszem. Ok, nie ma co brnąć dalej, ale chciałam na szybko wytłumaczyć, dlaczego nie mozna oczekiwac tolerancji, bo nie każdy chce nadstawiać drugi policzek.

A wracając do tematu, kupiłam 4 odmiany kopytnika, yuhuuuu i robię ścieżkę Magda70 Jest radość

A co dokładnie masz na myśli?
Bo mi obecna władza narzuciła wiele rzeczy których nie chcę, nie pytając mnie o zdanie. Jakoś nikt nie mówi że PO narzuca.
W demokracji wiadomo, decyduje większość. Ale większości też nikt nie zapytał o zdanie.
Ensata 15:56, 28 maj 2015

Małgosik, jasne ze narzuca, ja to mowię, a głosowałam tez wielu rzeczy nie chciałam. Ale konczymy juz o polityce, ok?

Ensata 15:57, 28 maj 2015

Mała Mi wykrakała, większośc róż ma oznaki czarnej plamistości. Jasny, pieruński gwit, kruca fiks i czarcia noga, pani lekkich obyczajów TEZ. Miedzian nic nie dał profilaktycznie, tak jak zreszta myślałam. W ogóle straciłam poważanie dla miedzianu
Ensata 16:20, 28 maj 2015

Paulaa 16:21, 28 maj 2015

Super daszek z żagla tak jak pisałaś?

Ensata napisał(a)
Ensata 16:23, 28 maj 2015

Tak, Agnieszka chciała