Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » "W kolorze blue"

"W kolorze blue"

aga_szsz 11:09, 13 kwi 2015

Dzięki za odp.

Oczko na zdjęciu wyglądało na duuuużo mniejsze i płytsze, stąd moje pytanie o wymiary.

Ja jestem na etapie zasypywania prawie 2 razy większego oczka, ale marzy mi się prostokątny, murowany zbiornik. Nie będzie miał raczej 1,50 m głębokości, więc o koi mogę zapomnieć.

Lecę szukać trawnika. Gdzieś mi się obiło o uszy, że dobry jest też z mikrokonieczyną...
Dzięki
Ensata 11:41, 13 kwi 2015

Aga, ale głębokosc mozesz miec taka tylko w jednym miejscu, u mnie to jest ten dołekDlaczego nie mozesz mieć takiej głebokości? Karasie też fajnie wyglądają, a one zimuję prawie we wszystkim
aga_szsz 11:42, 13 kwi 2015

Pin na poniedziałek

Jakoś tak mi sie to miejsce przy murze skojarzyło...

https://www.pinterest.com/pin/310255861802113688/
Ensata 11:48, 13 kwi 2015

aga_szsz napisał(a)
Pin na poniedziałek

Jakoś tak mi sie to miejsce przy murze skojarzyło...

https://www.pinterest.com/pin/310255861802113688/
tak, też myslałam o swiecach Na razie mam sikorkę, która uznała odbicie w lustrze za swojego rywala i stroszy do siebie w lustrze pióra non stop
aga_szsz 11:48, 13 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Aga, ale głębokosc mozesz miec taka tylko w jednym miejscu, u mnie to jest ten dołekDlaczego nie mozesz mieć takiej głebokości? Karasie też fajnie wyglądają, a one zimuję prawie we wszystkim

będę kombinować...najgorzej, że znów musiałabym kopać do tej głębokości, bo do połowy bajoro jest już zasypane. Na razie przerwaliśmy, bo ciągle zbiera się tam woda, po deszczu i szukmy roziązania, jak się jej pozbyć z ogrodu. Samo zasypanie nic nie da, będzie mokro, a tym bardziej nie wymuruję tam nowego zbiornika, ani nic nie posadzę!
aga_szsz 11:49, 13 kwi 2015

Ensata napisał(a)
tak, też myslałam o swiecach Na razie mam sikorkę, która uznała odbicie w lustrze za swojego rywala i stroszy do siebie w lustrze pióra non stop

To musi być widok!!!
Ensata 11:53, 13 kwi 2015

aga_szsz napisał(a)

będę kombinować...najgorzej, że znów musiałabym kopać do tej głębokości, bo do połowy bajoro jest już zasypane. Na razie przerwaliśmy, bo ciągle zbiera się tam woda, po deszczu i szukmy roziązania, jak się jej pozbyć z ogrodu. Samo zasypanie nic nie da, będzie mokro, a tym bardziej nie wymuruję tam nowego zbiornika, ani nic nie posadzę!
Hm, a strefy bagiennej z roślinami nie chcesz tam zrobić? Ew posadzić kępę irysów, a oczko odsunać trochę?
aga_szsz 12:08, 13 kwi 2015

Jak nic nie wymyślę na stojącą wodę, to pewnie skończy się na strefie bagiennej, ale zajmie ona prawie pół ogrodu
Ensata 12:31, 13 kwi 2015

aga_szsz napisał(a)
Jak nic nie wymyślę na stojącą wodę, to pewnie skończy się na strefie bagiennej, ale zajmie ona prawie pół ogrodu
a studnie chłonne?
jazzy 13:13, 13 kwi 2015

Ensata napisał(a)
Piękny, dziękuję. Wiem juz dlaczego Sebek chce pojąć za żonę osobę

ewakatowice napisał(a)
Jazzy, uwielbiam Twoje piny
a na wtorek też coś będzie?

A nóż...
:-*