Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Malutki pod lasem

Malutki pod lasem

anna_t 20:38, 09 paź 2018

AnnaCh napisał(a)
Czas mi się jakoś kurczy w zbyt ciepłym praniu chyba

Makusia,
jeszcze raz dziękuję za wizytę, bardzo jesteś miła, że starasz się mówić, że chwastów nie widziałaś No więc będzie moje wyjście z cienia. Kiedyś już Anka różAnka pokazała, to co mi tam
Kochani, to według Makusi jest ogród bez chwastów Na drugim zdjęciu już wczoraj się nim zajęłam, ale nie skończyłam, bo opierdzieliłam z wielkiego zielska jeszcze dwie skrzynie warzywne, a tam mi bardziej zależało, bo dziś bio odpady zabierali, a takie duże chwasty szybciej worki zapełniają Kwitnących do kompostownika nie będę wrzucać

Anula, no normalnie już wierzysz? Chyba mnie coś powaliło, żeby takie foty wstawić, ale z drugiej strony może młodsi stażem na forum nie będą się frustrować, że tu tylko takie ładne i wydmuchane ogródki

Kasiu, gdyby to ode mnie zależało, to ja bym pewnie już sobie sama tę donicę machnęła Niestety nie umiem i nie mam siły, muszę poczekać na przyszły sezon i siły innych

Wiola
uszy mnie coś piekły
Mnie się podoba taki real
Kasia_CS 21:08, 09 paź 2018

AnnaCh napisał(a)
Kasiu, tak to Fairy Jedyne trzy róże, które kupiłam świadomie Mam jeszcze dwie NN podarowane przez ciocię, są bo są Jedna z nich, różowa na zdjęciu
Miejsca tak metr na metr minimum trzeba liczyć, ale można je ciąć. Mi się wylewają na chodnik i trawnik, ale to nie przeszkadza

Szkoda, że u mnie stipa nie chce taka być, tylko jakiś problem ma i się pokłada.. z zimowaniem też tak sobie, choć się wysiewa muszę dobrze pomyśleć, bo to tarasowa rabata i i dopiero założę ją wiosną.
Toszka 21:13, 09 paź 2018

Kubeł to ok. 10l wody. U Makusi już to wyjasniałam

Kasia_CS napisał(a)

Szkoda, że u mnie stipa nie chce taka być, tylko jakiś problem ma i się pokłada.. z zimowaniem też tak sobie, choć się wysiewa muszę dobrze pomyśleć, bo to tarasowa rabata i i dopiero założę ją wiosną.

Kasiu, jak stipa się pokłada do przy ziemi nozyczkami wycinasz po zewnętrznej...a środek na baczność stoi. Wykłada się pod ciężarem kłosów i nasion
Kasia_CS 21:17, 09 paź 2018

Toszka napisał(a)
Kasiu, jak stipa się pokłada do przy ziemi nozyczkami wycinasz po zewnętrznej...a środek na baczność stoi. Wykłada się pod ciężarem kłosów i nasion

Nasion na moich w sumie nie ma, bo te wysiane same się nie zdążyły chyba zanasionkować. Z jednej przezimowanej udało mi się zebrać nasionka i spróbuję po raz pierwszy wysiac sobie w domu, żeby już były większe sadzonki do gruntu.

Ale tego podcinania spróbuję w przyszłym sezonie
Toszka 21:20, 09 paź 2018

Wykładają się jak mają zbyt wilgotno i zbyt bogato. Stipa najlepiej wschodzi w kamieniach i przy krawężnikach....w razie czego u mnie od połowy maja masz bazę stipy
sylwia_slomc... 21:25, 09 paź 2018

I o to chodzi Aniu by pokazywać nie tylko jak wycacane, bo potem inni doła łapią. U mnie prawie nigdy wycacane nie jest
Toszka 21:35, 09 paź 2018

dokładnie, nie popadajmy w jakąś paranoję....bez chwastów to tylko są sztuczne kwiaty i tartan
Zana 21:48, 09 paź 2018

AnnaCh napisał(a)

Anula, no normalnie już wierzysz? Chyba mnie coś powaliło, żeby takie foty wstawić, ale z drugiej strony może młodsi stażem na forum nie będą się frustrować, że tu tylko takie ładne i wydmuchane ogródki

No załatwiłaś mnie.
No i dobrze, że wstawiasz, dokładnie z takiego powodu jak napisałaś. A i starsi stażem też zminimalizują swoją frustrację, na przykład ja
Kasia_CS 22:00, 09 paź 2018

Toszka napisał(a)
Wykładają się jak mają zbyt wilgotno i zbyt bogato. Stipa najlepiej wschodzi w kamieniach i przy krawężnikach....w razie czego u mnie od połowy maja masz bazę stipy

Kurcze, ale tam gdzie ją mam to właśnie niewzbogacana ziemia, przy lawendzie, ani nie podlewam ani nic... marzą mi się takie stojące kępy a że w kącikach, kostce się pojawia to fakt - to samo z werbeną
Toszka 22:23, 09 paź 2018

Werbeny nie mam, ale pewnie podobnie panoszy się jak stipa - raz zaprosisz i masz ją na wieki wieków...amen